#ΔΕΝΕΙΣΤΕΜΟΝΕΣ

Παναγιώτα Βλαντή: «Με παρενόχλησε σεξουαλικά αυτός που παρενόχλησε τις Μπότση και Λάμπρη»

Papadakis Press/ Δημήτρης Πελέκης

Για το γεγονός ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον ίδιο ηθοποιό- σκηνοθέτη που κατήγγειλαν οι συνάδελφοί της, Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά αποκάλυψε η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή, το πρωί της Πέμπτης στο «Πάμε Δανάη!».

«Είμαι κι εγώ θύμα»

Η Παναγιώτα Βλαντή βρέθηκε στην εκπομπή και η συζήτησή της με τη Δάναη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη- όπως ήταν αναμενόμενο- πολύ γρήγορα ήρθε σε όλα όσαν έρχονται καταιγιστικά στο φως μέσω καταγγελιών στον χώρο του θεάματος.

«Είμαι κι εγώ θύμα, έχω κάνει ανάρτηση στα social, είχα ταχθεί υπέρ των κοριτσιών. Με παρενόχλησε ο ίδιος άνθρωπος που παρενόχλησε την Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη. Έχει συμβεί πολλά χρόνια πριν. Είναι παραγεγραμμένο το αδίκημα. Βγήκαμε τώρα να μιλήσουμε γιατί ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε. Κάποιοι άνθρωποι από το δικό μου περιβάλλον το ήξεραν. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε» παραδέχτηκε η Παναγιώτα Βλαντή, αποκαλύπτοντας πως η οικογένειά της δεν το γνώριζε. «Μέχρι την ανάρτηση που έκανα στο διαδίκτυο. Μου ήταν δύσκολο να το πω στον μπαμπά μου και τον σύντροφό μου». Λίγο αργότερα παραδέχτηκε πως κι εκείνη ένιωσε ντροπή όταν της συνέβη το εν λόγω περιστατικό.

«Στην πορεία λοιπόν πήρε μια τροπή το πράγμα που δεν γινόταν να μην ταχθώ με αυτές τις γυναίκες. Υπάρχουν κι άλλα κορίτσια. Ζήσαμε το ίδιο πράγμα. Το ότι είναι παραγεγραμμένο το αδίκημα δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί. Είμαστε εδώ για να ακουστούμε και να προφυλάξουμε άλλους ανθρώπους. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν, θέλουμε απλώς να απομονωθούν» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Όπως επεσήμανε η Παναγιώτα Βλαντή, «είναι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Γιατί κι εμείς οικογένεια, φίλους, κάποιες κυρίες έχουν παιδιά. Δεν ξυπνάει ξαφνικά μια γυναίκα με μία πορεία να πει μια πορεία να πει κάποια πράγματα. Υπάρχει πόνος, θυμός, θλίψη και πιο πολλή ανακούφιση γιατί τώρα αυτό πήρε τον δρόμο του. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη και εύχομαι να πάνε όλα καλά» είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός, εκφράζοντας την οργή της για το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να κομματικοποιήσουν το θέμα γιατί αυτό θα εμποδίσει τους ανθρώπους να μιλήσουν. Παραδέχτηκε επίσης πως δεν της αρέσει να συζητάει για την προσωπική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ανάρτηση- παραδοχή της Παναγιώτας Βλαντή

Η Παναγιωτα Βλαντή επεσήμανε πως ο χώρος του θεάτρου έχει φως και πως μέσα σ’ αυτό υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι για τους οποίους αξίζει να παλέψει κανείς. «Πρέπει να μιλάμε και να πολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο. Είναι λίγοι και είμαστε χιλιάδες».