FEMALE TALK

Νόνη Δούνια: Η αιτία για το λιποθυμικό της επεισόδιο στη Βουλή και το δυνατό μήνυμα προς τις γυναίκες

PAPADAKIS PRESS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η Νόνη Δούνια είναι μία σπουδαία και ειλικρινής γυναίκα που δεν φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Το έχει αποδείξει μιλώντας για τα σημάδια που άφησε η επέμβαση καρδιάς στο σώμα της και αποτελούν μέρος της ιστορίας της. Έχει μιλήσει για τις ανασφάλειες της ηλικίας της, για τις ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου που «αγκαλιάζει» και αποδέχεται. Το αποδεικνύει για ακόμα μία φορά μιλώντας με ειλικρίνεια για το λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στη Βουλή.

Η Νόνη Δούνια, λοιπόν, έχασε τις αισθήσεις της μέσα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής ένιωσε μια αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι συνάδελφοί της που ήταν μπροστά στο συμβάν, έδρασαν αμέσως και η ίδια μεταφέρθηκε εν τάχει στο ιατρείο της Βουλής. Ανέκτησε τις δυνάμεις της και αυτήν τη στιγμή είναι καλά στην υγεία της.

Νόνη Δούνια: «Οι γυναίκες που υπηρετούμε πολλαπλούς ρόλους, υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας»

Μιλώντας στην εκπομπή Μega Καλημέρα, η βουλευτής εξήγησε ότι δεν είχε φάει το πρωινό της, προσπαθώντας παράλληλα να προλάβει την πρωινή της προπόνηση, ενώ στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένη, μιλώντας για την κλιμακτήριο που περνάει στα 50 της και η οποία έπαιξε τον (συνδυαστικό) ρόλο της.

«Κάποιες φορές, εμείς οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι γυναίκες που καλούμαστε να υπηρετήσουμε πολλαπλούς ρόλους, υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας. Οπότε, θέλω να πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα επεισόδιο το οποίο λειτούργησε συνδυαστικά με πίεση ψυχολογική, κούραση, αϋπνία. Γιατί βρίσκομαι σε περίοδο κλιμακτηρίου, στα 50 μου, οπότε δεν έχω καλό ύπνο.

Δεν είχα φάει το πρωί, είχα προσπαθήσει να προλάβω και την πρωινή μου προπόνηση γιατί καθημερινά ξυπνάω στις 6 για να βρίσκομαι στης 7 στο κολυμβητήριο και να προλάβω όλα τα υπόλοιπα μέσα στη μέρα. Όλο αυτό λειτούργησε συνδυαστικά, ήταν και η ζέστη μέσα στην ολομέλεια. Πήγα να σηκωθώ και λιποθύμησα».

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας γιατί αυτή είναι πάνω από όλα και ειδικότερα οι γυναίκες που έχουμε πολύ περισσότερους ρόλους να υπηρετήσουμε καθημερινά. Ειδικά όσες είμαστε και μητέρες. Όταν προσπαθείς να είσαι τέλεια σε όλους τους ρόλους, πολλές φορές δεν χωράνε. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε και λίγο πίσω, να ακούμε το σώμα μας όταν μας χτυπάει ένα καμπανάκι και να αφήνουμε ίσως κάποια πράγματα στο πλάι. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος λόγω του ιστορικού μου ανησύχησε, αλλά είμαι μια χαρά, απλώς χρειάζομαι λίγη ξεκούραση», πρόσθεσε η Νόνη Δούνια και κατέληξε ευχαριστώντας τον κόσμο: «Ήταν συγκινητικά τα μηνύματα που δέχτηκα. Είμαι μια χαρά και χρειάζομαι λίγη ξεκούραση».

Η πρώτη της ανάρτηση και η αναφορά στις «multitaskers μαμάδες και τις σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες»

Στη συνέχεια, η ίδια έκανε ένα update μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απευθυνόμενη στη σύγχρονη γυναίκα και στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να φέρει εις πέρας καθημερινά.

«Ευχαριστώ θερμά όλους για το συγκινητικό σας ενδιαφέρον. Όντας μια από τις πολλές multitaskers μαμάδες, σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες, με αρκετές κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές, καθημερινές υποχρεώσεις. Ίσως υπερέβαλα λίγο των δυνάμεών μου από το πρωί και αυτό ήταν όλο! Υγεία και κάθε καλό σε όλους!», ανέφερε η ίδια

 

«Ξέρω ότι έχω μια καλή εμφάνιση, αλλά ο εαυτός μου είναι ανασφαλής»

Σε προηγούμενα γενέθλιά της, η Νόνη Δούνια είχε μιλήσει για τις ρυτίδες της, για τις οποίες νιώθει περήφανη. Ωστόσο, δεν παύει να έχει ανασφάλειες, για τις οποίες είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην εκπομπή Happy Day.

«Ξέρω ότι έχω μια καλή εμφάνιση, αλλά ο εαυτός μου είναι ανασφαλής. Και σήμερα έχω ανασφάλειες και απλά έχω συμβιβαστεί με τη νέα εικόνα του εαυτού μου. Δεν μπορείς να είσαι για πάντα 20 και 25 χρονών», είχε πει χαρακτηριστικά η βουλευτής και πρώην μοντέλο.

«Έχω αποφασίσει ότι θα αποδεχτώ τον εαυτό μου με τις ρυτίδες του και τα σημάδια του χρόνου τα οποία τα αγαπάω κιόλας. Υπάρχουν μέρες που σηκώνομαι και λέω πως είμαι μια χαρά. Αλλά υπάρχουν και μέρες που λέω, Παναγία μου πώς έχω μεγαλώσει έτσι. Του χρόνου κλείνω τα πενήντα», είχε πει μεταξύ άλλων η Νόνη Δούνια.