WOMEN TODAY

Η Mia Farrow απαντά στις «μοχθηρές φήμες» που αφορούν τους θανάτους των 3 παιδιών της

ⓒ 2021Chris Pizzello/Invision/Associated Press

Η Mia Farrow μίλησε για τους θανάτους 3 από τα 14 παιδιά της για να απαντήσει στις «μοχθηρές φήμες» που όπως λέει έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα για το ζήτημα. Η κόρη της Tam είχε πεθάνει στα 17 της χρόνια, η Lark έχασε τη ζωή της στα 35 της και ο γιος της Thaddeus είχε πεθάνει όταν ήταν 29 ετών.

Με μία μακροσκελή της ανάρτηση στο Twitter, η 76χρονη ηθοποιός, Mia Farrow, αποφάσισε να μιλήσει για το ζήτημα καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπάρχει μια δόλια φημολογία το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο που τα 3 από τα 14 παιδιά της έχασαν τη ζωή τους.

«Ως μητέρα 14 παιδιών, η οικογένειά μου σημαίνει τα πάντα για μένα», ανέφερε αρχικά η Mia Farrow. «Αν και εγώ διάλεξα μια καριέρα που με έκανε δημόσιο πρόσωπο, τα περισσότερα από τα παιδιά μου επέλεξαν να ζουν πολύ ιδιωτικές ζωές. Σέβομαι τις επιθυμίες τους γι’ αυτό και κάνω πολύ επιλεκτικές αναρτήσεις στα social media» εξήγησε η ηθοποιός. Όπως είπε οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη ανάρτηση όταν υπέπεσαν στην αντίληψή της «μοχθηρές φήμες βασισμένες σε ψεύδη που «έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο».

Η Mia Farrow δημοσίευσε λεπτομέρειες για τους θανάτους των τριών παιδιών της

Στη συνέχεια η Mia Farrow έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σε σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών. «Η πολυαγαπημένη μου κόρη Tam πέθανε σε ηλικία 17 ετών από κατά λάθος κατανάλωση υπερβολικής δόσης αναλγητικών φαρμάκων, που σχετίζονταν με τις εξουθενωτικές ημικρανίες που ζούσε και την ασθένεια που αντιμετώπιζε με την καρδιά της», σημείωσε η Mia Farrow.

Η κόρη της Lark, που πέθανε το 2008 περιγράφεται από την ηθοποιό ως «μία εκπληκτική γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, σύντροφος και μητέρα για τα δικά της παιδιά». Όπως γράφει η Mia Farrow «πέθανε στα 35 της από επιπλοκές του HIV/Aids, που είχε κολλήσει από πρώην σύντροφό της». Παρά την ασθένειά της, «έζησε μια γεμάτη ζωή με αγάπη με τα παιδιά και τον σύντροφό της. Υπέκυψε στην ασθένειά της και πέθανε ξαφνικά στο νοσοκομείο τα Χριστούγεννα στην αγκαλιά του συντρόφου της», όπως αναφέρει η ηθοποιός.

Η Mia Farrow αναφέρθηκε τέλος στον «γενναίο» γιο της Thaddeus που αυτοκτόνησε μετά από ερωτική απογοήτευση σε ηλικία 29 ετών. Όπως έγραψε η μητέρα του «Ζούσε ευτυχισμένος με τη σύντροφό του. Όλοι περιμέναμε να πάνε για γάμο, αλλά όταν η σχέση τέλειωσε ξαφνικά αφαίρεσε μόνος του τη ζωή του». «Αυτές είναι ανείπωτες τραγωδίες. Κάθε άλλη εικασία σε σχέση με τους θανάτους τους, ατιμώνει τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους και των αγαπημένων τους ανθρώπων», σημείωσε η Mia Farrow.

Η φημολογία για τους θανάτους των τριών παιδιών ξεκίνησε καθώς τα παιδιά δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του HBO “Allen v. Farrow“. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που είχε διατυπώσει η 7χρονη Dylan Farrow κατά του Woody Allen το 1992. Ο Woody Allen είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες τις οποίες εξακολουθεί να αρνείται μέχρι και σήμερα.

Οι κατηγορίες του Moses για συστηματική κακοποίηση

Mia Farrow Με κάποια από τα παιδιά της στη Νέα Υόρκη το 1981. Στην άκρη διακρίνεται ο Moses. / Georges De Keerle/Getty Images/Ideal Image
Με κάποια από τα παιδιά της στη Νέα Υόρκη το 1981. Στην άκρη διακρίνεται ο Moses.

Κάποιοι κριτικοί με αυτή την αφορμή θυμήθηκαν όλα όσα έγραφε ο γιος της Moses, με τον οποίο η Farrow δεν έχει επαφές σε ένα post στο blog του το 2018. Ο Moses ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσε στο post του κατηγορούσε τη μητέρα του για συστηματική σωματική και ψυχολογική κακοποίηση των παιδιών της (η Soon Yi ήταν το συχνότερο θύμα των βίαιων ξεσπασμάτων της, κατά τον Moses, ενώ ο παραπληγικός Thaddeus και η τυφλή Tam είχαν βιώσει επίσης την οργή της, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά). Ο Moses αναφερόταν με βεβαιότητα στον θάνατο της Tam ως αυτοκτονία, ενώ κατηγορούσε τη μητέρα του για την πορεία της Lark που πέρασε μέσα από την αυτοκαταστροφή και τον εθισμό.

Η Mia Farrow ολοκλήρωσε την ανάρτησή της γράφοντας ότι νιώθει ευγνωμοσύνη που είναι μητέρα 14 παιδιών και γιαγιά 16 παιδιών. «Αν και έχουμε γνωρίσει τη θλίψη, οι ζωές μας σήμερα είναι γεμάτες αγάπη και χαρά. Ο καθένας έχει τις δικές του μάχες να παλέψει, τις δικές του λύπες που τον βασανίζουν. Στέλνω σε όλους σας τις ελπίδες μου και την αγάπη μου», σημείωσε η ηθοποιός.