FEMALE TALK

Μια 62χρονη σύμβουλος επιχειρήσεων μένει με τα εσώρουχα για να σου πει πώς να τα βρεις με τον εαυτό σου

instagram.com/cindygallop/

Η Cindy Gallop πουλάει τον εαυτό της ως τον Michael Bay των επιχειρήσεων. Μια 62χρονη σύμβουλος και ομιλήτρια που προσφέρει καινοτόμες και ριζοσπαστικές ιδέες ώστε να αλλάξει τον κόσμο των επιχειρήσεων και της εργασίας – να τον κάνει πιο ισότιμο και συμπεριληπτικό. Όταν έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Style Like U, απέδειξε ότι είναι το ίδιο φανταστική και όταν απευθύνεται σε όλες εμάς προσπαθώντας να μας κάνει να τα βρούμε με τους εαυτούς μας. Τους σπουδαιότερους εργοδότες που θα έχουμε ποτέ δηλαδή. Και δεν προβλέπεται να αποδεχτούν τυχόν παραίτηση.

Η Gallop είναι ευρέως γνωστή (ειδικά στον χώρο της διαφήμισης), χάρη στην ιστοσελίδα MakeLoveNotPorn. Το 2009 μίλησε γι’ αυτό της το εγχείρημα σε ένα TED Talk και έγινε θέμα συζήτησης. Μέχρι σήμερα, πάνω από 2.5 εκατομμύρια χρήστες έχουν δει αυτό το βίντεο. Πρόκειται για την απόπειρά της να παράσχει πιο ρεαλιστικές πληροφορίες για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα από αυτές που δίνει η βιομηχανία του πορνό. Το 2012, η Gallop παρουσίασε το MakeLoveNotPorn.tv, μία σελίδα με βίντεο όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει αληθινά ζευγάρια να κάνουν σεξ, προκειμένου να κανονικοποιήσει αυτές τις εικόνες και αν τις κάνει κοινωνικά αποδεκτές.

Είναι η ίδια γυναίκα που δηλώνει με άνεση «Δεν κάνω σχέσεις, ανυπομονώ να πεθάνω μόνη και βγαίνω με νεότερους άντρες για το σεξ». Θέλει να βοηθήσει ώστε να επαναπροσδιοριστεί το τι πιστεύει η κοινωνία για τις μεγαλύτερες γυναίκες και το τι θα έπρεπε να φορούν, πώς θα έπρεπε να είναι, να δείχνουν, να φέρονται, να δουλεύουν, να φλερτάρουν και να κάνουν σεξ. Όπως καταλαβαίνεις, είτε συμφωνείς, είτε όχι, με τη φιλοσοφία ζωής της, η Gallop έχει βρει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένη. Και φυσικά, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε ντρέπεται γι’ αυτό. Φαντάζομαι θα μαντεύεις, έχει και πολύ καλή σχέση με τον εαυτό της. Πώς αλλιώς θα ξεχείλιζε αυτοπεποίθηση και δύναμη από κάθε κύτταρό της;

«Αυτό που σε κάνει σεξουαλικά ελκυστική και ποθητή, είσαι εσύ»

Η Gallop έδωσε πριν λίγο καιρό μία συνέντευξη στο Style Like U και απέδειξε ότι εκτός από σύμβουλος επιχειρήσεων, είναι και μια τρομερά ενδυναμωτική ομιλήτρια και σε ό,τι έχει να κάνει με εμάς, τους εαυτούς μας και τη σχέση αυτών των δύο. Στα highlights του βίντεο που πρέπει να κρατήσεις και να ασπαστείς ως το μόνο μάντρα στη ζωή αυτή είναι τα παρακάτω λόγια.

«Αυτό που σε κάνει σεξουαλικά ελκυστική και ποθητή, είσαι εσύ. Το κορμί σου είναι σέξι επειδή είναι δικό σου. Όλες οι άλλες μαλακίες της κοινωνίας που λειτουργεί υπό το ανδρικό πρίσμα και ο δικός μου τομέας, η διαφήμιση, έχει μεγάλη ευθύνη σε αυτό, και όσα λένε για το τι βρίσκει κάποιος σεξουαλικά ελκυστικό, είναι εντελώς λάθος. Είσαι τρομερά ελκυστική, επειδή είσαι εσύ. Το σώμα σου απίστευτα ελκυστικό επειδή είναι δικό σου και δεν χρειάζεται να κοιτάς κανένα γελοίο πρότυπο ομορφιάς που έχει θέσει κάποιος άλλος. Ζήσε τη ζωή σου, χωρίς να σε νοιάζει πώς είναι το κορμί σου. Θα βρεις σίγουρα ανθρώπους που πιστεύουν πως είσαι ό,τι πιο σέξι κυκλοφορεί», λέει η Gallop και νομίζω της αξίζει ένα όρθιο χειροκρότημα.