CELEBRITIES

Η σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Mariah, βαρέθηκε να ακούει πως δεν είναι μοντέλο

instagram.com/sincerelyymariah

Κανείς δεν ξέρει πότε γνωρίστηκαν. Ή πότε άρχισε η σχέση τους. Tη μέρα που επέλεξαν οι ίδιοι, ο κόσμος έμαθε τη σύντροφο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και λέγεται Mariah Riddlesprigger. Ένα χρόνο μετά, το ζευγάρι απέκτησε τον Liam και τώρα περιμένει το δεύτερο παιδί του. Πάνω από όλα, να έχουν όλοι υγεία. Αλλά να δούμε και ποια είναι η γυναίκα της ζωής του νέου πρωταθλητή του ΝΒΑ. Στην κορυφαία επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το SPORT24 ήταν το μοναδικό ελληνικό ΜΜΕ, το οποίο κάλυψε τους τελικούς του ΝΒΑ με δεκάδες LIVE συνδέσεις, ανταποκρίσεις, video και συνεντεύξεις.

Η Riddlesprigger, που λες, δεν είναι μοντέλο. Αυτό είναι ό,τι ακούει, κάθε φορά που βρίσκεται σε κοινά και κάπως γίνεται γνωστό πως είναι η σύντροφος του Greek Freak, Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Είναι κάτι που έχω ακούσει πάρα πολλές φορές. Και ναι. Έχουν δίκιο. Δεν είμαι μοντέλο και δεν θα γίνω ποτέ, γιατί δεν είμαι αυτό», είχε πει στο ΤΜJ4 (site τηλεοπτικού σταθμού του Milwaukee), τον περασμένο Ιούνιο.

Τη ρώτησαν τι είναι; Απάντησε «άνθρωπος». Μετά αποκάλυψε πως δεν είχε περάσει εύκολα τα τελευταία χρόνια, αφότου άφησε λόγια αγνώστων να της ορίσουν τη ζωή.

Πάμε λίγο πίσω στο χρόνο

Το Σεπτέμβριο του 2020 είχε ευχηθεί στον άνδρα της ζωής της «να διατηρήσεις την πείνα που έχεις να γίνεις πολύ μεγάλος». Του ευχήθηκε και «να είσαι υπερήφανος για τον εαυτό σου, αλλά και για όσους έχεις γύρω σου». Είχε ολοκληρώσει με το «τα καλύτερα έρχονται, αγάπη μου. Είμαι τόσο ευλογημένη που είμαι δίπλα σου, σε αυτό το ταξίδι. Ας συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε μεγάλα πράγματα, εναντία σε κάθε πρόβλεψη». Θα καταλάβεις σε λίγο τι εννοούσε.

Πριν ένα μήνα, η Μariah ομολόγησε ότι «είχα επηρεαστεί από όσα άκουγα, στο βαθμό που προσπάθησα να αλλάξω. Όταν συνειδητοποίησα τι κάνω, ότι δεν ήμουν ο εαυτός μου, συνειδητοποίησα και ότι δεν ήμουν χαρούμενη. Αυτό ήταν κάτι που επηρέαζε τελικά, και τη σχέση μου. Κυρίως επηρέαζε εμένα».

Η αμφισβήτηση του εαυτού της -όλων όσων ήξερε έως τότε ως ζωή, ως συνήθειες, ως «θέλω», ως «είμαι»- τελείωσε τη στιγμή που γέννησε τον Liam -πριν ένα χρόνο- «γιατί ήθελα να γίνω καλύτερη, για εκείνον».

Όπως παραδέχθηκε, ήταν τυχερή γιατί είχε γύρω της ανθρώπους που μπορούσαν να την καταλάβουν. Και να τη βοηθήσουν. «Η οικογένεια μου για παράδειγμα, προσπάθησε να με βοηθήσει να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Όπως και οι φίλοι μου. Κάποια στιγμή ωστόσο, έγινε ξεκάθαρο ότι εγώ ήμουν εκείνη που έπρεπε να με βοηθήσω».

Ενόσω γύριζε στις βάσεις της, σε όσα την είχαν προσδιορίσει πριν αρχίσει να αμφιβάλει για το ποια ήταν και ποια ήταν η θέση της σε αυτόν τον κόσμο -ούσα στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, λόγω του Γιάννη Αντετοκούνμπο,-, σκέφτηκε πως θα ήταν χρήσιμο να κάνει κάτι και για όλους τους άλλους ανθρώπους που είχαν βρεθεί στη θέση της. Δημιούργησε λοιπόν, την Sincerely Mariah.

 «Μοναδικά φτιαγμένη. Αδιαμφισβήτητα άξια. Εγώ, χωρίς την παραμικρή διάθεση για απολογία»

Οι τρεις φράσεις που διάβασες από πάνω, ήταν αυτές που επαναλάμβανε η Mariah διαρκώς στον εαυτό της «όταν περνούσα δύσκολα, σιωπηλά. Οι τρεις φράσεις που έγιναν το καύσιμο μου για να βγω από την άνεση μου και να τολμήσω το επιχειρείν, ενώ είχα μηδενική εμπειρία. Οι τρεις φράσεις που έφτιαξαν το ύφασμα του brand μου. Ξεκίνησα αυτήν τη σειρά με στόχο να διαδώσω το μήνυμα που βοήθησε εμένα, τις πιο δύσκολες ημέρες μου, ώστε να βοηθήσει και κάποιον άλλον. Ελπίζω το μήνυμα μου να ακουμπήσει ή να επηρεάσει κι εσένα, με κάποιον τρόπο. Είσαι μοναδικά και όμορφα φτιαγμένος/φτιαγμένη. Θα πρέπει να ζεις τη ζωή σου, με τους δικούς σου όρους και χωρίς την παραμικρή διάθεση για απολογίες».

Στo site της καλωσορίζει τους επισκέπτες με το εξής μήνυμα: «Γεια σας, όμορφοι άνθρωποι. Το όνομα μου είναι Mariah. Δημιούργησα αυτό το brand, για να θυμίσω σε κάθε έναν από εσάς πόσο εξαιρετικά μοναδικοί είστε. Ο στόχος μου είναι να παρέχω ένα προϊόν που αποθαρρύνει την αυτο-αμφισβήτηση και φωνάζει πως αξίζετε! Είναι ένα προϊόν, εμπνευσμένο από όλους τους αξιόλογους ανθρώπους που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω ότι αυτό το brand να χρησιμεύσει ως διαρκής υπενθύμιση να αγκαλιάζετε αυτό που είστε, χωρίς να απολογείστε για τίποτα».

 «Αξίζουμε για αυτό που είμαστε, υπό την όποια συνθήκη»

Λέει ότι «εκφράζω αυτό που νιώθω στα T-shirts και τα φούτερ. Για αυτό και σκέφτηκα πως αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να δείξω ποια είμαι και την ίδια ώρα, να μεταδώσω το μήνυμά μου: πως όλοι είμαστε μοναδικά φτιαγμένοι και αναμφισβήτητα άξιοι. Ήταν κάτι που μου έλεγε συχνά η μητέρα μου. Πάντα μου θύμιζε πως είμαι αρκετά καλή, αρκετά όμορφη και ότι δεν πρέπει να επιτρέπω σε κανέναν να παίρνει αυτά τα πράγματα από εμένα. Είναι μια υπενθύμιση πως αξίζουμε για αυτό που είμαστε, υπό την όποια συνθήκη.

Οι γονείς μου ήταν ανέκαθεν τα πρότυπα μου. Ουδείς είναι τέλειος και έχουν περάσει πολλά μαζί. Αλλά ποτέ δεν παραιτήθηκαν ο ένας από τον άλλον. Στα μάτια μου είναι τα τέλεια παραδείγματα της συγχώρεσης, της ανιδιοτελούς αγάπης και της αντοχής στις αντιξοότητες. Οι γονείς μου ήταν εκείνοι που μου έμαθαν να είμαι ανεξάρτητη, δυνατή και ευγενική γυναίκα, σε έναν κόσμο που κάνει τα πάντα για να βγάλει το χειρότερο μας εαυτό. Ο μπαμπάς μου είναι πάντα εκεί, να ακούει όσα έχω να πω, να τείνει μια χείρα βοηθείας, χωρίς να του το έχω ζητήσει. Διαρκώς με προκαλεί να προκαλέσω τη δημιουργικότητα μου. Η μητέρα μου είναι ο άνθρωπος μου. Με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Είναι η καλύτερη μου φίλη».

Ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας, φέτος παρουσίασε τα έξι πρώτα προϊόντα της. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, πως το empowerment που επιδιώκει δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Ενημερώνει ότι είναι σε θέση να γνωρίζει, από πρώτο χέρι πως ακόμα και οι superstars έχουν τις στιγμές που ξεχνούν πόσο λάμπουν.

«Βλέποντας όλες τις απαιτήσεις που κουβαλούσε στην πλάτη του ο Γιάννης και τι έλεγαν διάφοροι online, άνθρωποι που δεν τον ήξεραν καν, θέλησα να του θυμίσω πως το μόνο που ήθελα εγώ από εκείνον ήταν να είναι αυτός που είναι -και πως τον αγαπώ για ό,τι είναι».

Αυτό που θέλει να πει στο γιο της, όταν θα μπορεί να την καταλάβει είναι πόσο τη βοήθησε να βρει τον εαυτό της, απλά με την ύπαρξη του. «Με έχει εμπνεύσει πάρα πολύ. Μου έδωσε το boost που ήθελα να διαχειριστώ την κατάσταση στην οποία είχα βρεθεί. Θέλησα να γίνω καλύτερη για εκείνον. Το ίδιο θέλω και για το παιδί που περιμένουμε τώρα». Δεν ξέρει το φύλο. «Δεν είναι κάτι που μας νοιάζει. Μας ενδιαφέρει να έχει υγεία. Προφανώς όλοι θέλουν κορίτσι. Στην οικογένεια μου είμαι μια από τις τρεις κόρες. Εγώ είμαι ΟΚ με ό,τι και αν έρθει».

Πώς όμως, γνωρίστηκε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Από τη στιγμή που δεν έχει αναφερθεί σχετικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή η Mariah στη γνωριμία τους, αυτό που υπάρχει εκεί έξω ως πληροφορία είναι ρεπορτάζ του FanSide, σύμφωνα με το οποίο η 28χρονη γυναίκα (γεννήθηκε στις 17/9 του 1992 στο Fresno) φοίτησε στο Rice University του Texas, όπου ήταν η σταρ της ομάδας βόλεϊ. Το πρώτο πτυχίο που πήρε ήταν στο αθλητικό μάνατζμεντ και το δεύτερο στην κοινωνιολογία. Όπως ο σύντροφος της, όλα τα μέλη της οικογενείας της έχουν τρέλα με τα σπορ. Ο πατέρας της είχε παίξει μπάσκετ στο NCAA.

Πώς γνωρίστηκαν; Μετά τις σπουδές της η Mariah έκανε πρακτική στους Philadelphia 76ers. Έγινε μέλος του τμήματος επικοινωνίας και media του οργανισμού του ΝΒΑ και μεταξύ των υποχρεώσεων της ήταν να έρχεται σε επαφή με αξιωματούχους της λίγκας και πρώην παίκτες. Ο αστικός μύθος θέλει το ζευγάρι να γνωρίστηκε τότε. Όπως αναφέρει, ανακοίνωσαν τη σχέση τους, αφότου ήταν ήδη τρία χρόνια μαζί. Πηγές αναφέρουν ότι ήταν αχώριστοι από την αρχή, με την Mariah να συνοδεύει τον Γιάννη, στα ταξίδια του στην Ελλάδα τα καλοκαίρια. Το Δεκέμβριο του 2020 είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της, με το γιο της, από τη Ναύπακτο. Έγραψε πως είναι σουρεαλιστικά όσα έχει ζήσει στην Ελλάδα, πως από παιδί ονειρευόταν να κάνει ταξίδια στην Ελλάδα και τώρα έχει την ευλογία να περνάει εδώ τα καλοκαίρια της -απολαμβάνοντας τα πάντα και κυρίως το φαγητό. Επίσης, μαθαίνει τη γλώσσα και χαίρεται που μπορεί να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του Γιάννη.

Αν πιστεύεις πως αφήνει τον άνδρα της να κάνει ό,τι θέλει, αδιαμαρτύρητα, απλά θα σου πω ότι δεν έχεις δει κάποιο από τα Instagram Live του Αντετοκούνμπο που την περιλαμβάνουν. Θα σου δώσω ως παράδειγμα, τι έγινε στο τελευταίο, όταν ο Greek Freak έβαλε το WAP της Cardi B, ενώ ήταν εκείνη στο αυτοκίνητο με τον Liam. Θα ακούσεις μια φωνή να ουρλιάζει «Γιάννη, έχεις παιδιά εδώ».

Σε παλαιότερο live που είχε αεριστεί μπροστά της ο Γιάννης, έκανε γκριμάτσα αηδίας όπως τον κοπανούσε, ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε σε άλλη ζωντανή μετάδοση κατά την οποία ο Αντετοκούνμπο είπε πως «μπορεί κάποιος να είναι freak -όπως είναι το παρατσούκλι του- στο παρκέ και στα σεντόνια». Η Mariah δεν είναι από τις γυναίκες που θα επιτρέψει (ξανά) σε κάποιον να επηρεάσει ό,τι έχει αποφασίσει να γίνει. Και αυτό που έχει αποφασίσει να γίνει είναι «μια γυναίκα μοναδικά φτιαγμένη, αδιαμφισβήτητα άξια, χωρίς την παραμικρή διάθεση να απολογηθεί για τον εαυτό της».