WOMEN TODAY

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Δηλώνει 17 χρόνια «καθαρή» και έχει κάθε λόγο να γιορτάζει

NDP Photo Agency

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε πριν χρόνια να απαλλαγεί από τον εθισμό της στα ναρκωτικά. Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου θέλησε να μιλήσει για τα 17 χρόνια που μετράει μακριά από τις ναρκωτικές ουσίες, στέλνοντας ένα μήνυμα δύναμης και αποδοχής μέσω του Instagram της.

«Ζήσε μια Ζωή καθαρή. Ζήσε μια Ζωή αληθινή. Δεν χρειαζόμαστε πολλά. 17 χρόνια τώρα με ανακαλύπτω, με βελτιώνω, με ορίζω. Μπορεί αν δεν έμπλεκα να είχα άλλη πορεία. Αλλά θα είχα την ίδια σοφία; Θα είχα τις ίδιες ευαισθησίες; Θα είχα μάθει τόσα για την ζωή, για την διατροφή, για την κίνηση;» αναρωτήθηκε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Η ίδια είπε ότι η ζωή που έχει διαλέξει είναι μοναχική και εξήγησε το γιατί. «Δεν μπορείς να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που πίνουν είτε αλκοόλ, είτε κάνουν ναρκωτικά. Δυστυχώς οι περισσότεροι κάτι κάνουν. Δυστυχώς δεν είσαι “in” αν δεν κάνεις. Πλήττω με τέτοιες διακρίσεις. Δεν πίνω αλλά κάνω κέφι! Αλλά δεν θα βγω όπως έβγαινα παλιά. Και αυτό όχι γιατί μεγαλώνω. Αλλά γιατί θέλω ουσία», σημείωσε στη συνέχεια.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου βρήκε αυτή την ουσία όταν αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από όλους και όλα, κουρασμένη με την ως τότε ζωή της που έδειχνε να την οδηγεί σε μία ατέλειωτη λούπα που δεν της πρόσφερε τίποτα περισσότερο από πρόσκαιρη ανακούφιση. Μια στιγμιαία απόσπαση από την πραγματικότητα που συνεχώς επέστρεφε μπροστά της.

«Η ουσία είναι να ξυπνάω το πρωί, να είμαι ευγνώμων, να περπατάω, να κάνω διαλογισμό, να κολυμπάω (ναι και τον χειμώνα! ), να οργανώνω την μέρα μου, να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, να μην ενοχλώ κανέναν, να μιλάω σωστά, να επικοινωνώ σωστά, να γελάω, να διαφωνώ, να ηρεμώ, να ζω στη φύση, να διαβάζω, να ακούω μουσική, να βλέπω ντοκιμαντέρ, να χορεύω (χωρίς σταγόνα αλκοόλ!!), να ακούω», σημείωσε.

«Αυτά τα 17 χρόνια καθαρίζοντας απο παρέες και ουσίες έχοντας μαζέψει τα κομμάτια μου ξεκινούσα να κάνω κάτι επαγγελματικό, αλλά δυστυχώς πάρα πολλές φορές το σταμάταγα. Δεν είχα μάθει να ολοκληρώνω πράγματα. Και αυτό με έκανε να αλλάζω δραστηριότητες», είπε στη συνέχεια κάνοντας την αυτοκριτική της η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. «Μέσα στο χάριμο των ναρκωτικών και όλης αυτής της ζωής δεν έμαθα να έχω στόχους. Άργησα να βάζω στόχους», τόνισε.

Όλα αυτά άλλαξαν το 2003 όταν πήρε την απόφαση να βγει από τον κυκεώνα των ναρκωτικών ουσιών. «Από το 2014 που έκανα κάποιες παραγωγές στο θέατρο και έπαιξα, έμαθα να βάζω και να ολοκληρώνω τους στόχους μου. Το χάος μόνο σε εμένα έκανε κακό. Με διέλυε. Με κούραζε. Το γύρισα. Το έκανα ισορροπία», σημείωσε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

«Ξέρεις ο καθένας τραβάει τον δικό του δρόμο. Άλλοι ξέρουν απο πάντα τι θέλουν. Άλλοι πάλι όχι. Δεν σε ορίζουν αυτά.
Η ψυχή σου, οι τρόποι σου, το φέρσιμο σου, τα λόγια σου. Δεν ήθελα πανεπιστήμιο. Ήθελα να εργαστώ. Και το έκανα μέχρι που σταμάτησα γιατί έπρεπε το 2003 να με γιατρέψω. Να με κάνω καλά», συμπλήρωσε.

«Μετά τα πράγματα πήραν άλλη πορεία στην ζωή μου. Η ζωή με πάει αλλού. την ακολουθώ. Εύχομαι σε ανθρώπους με εξαρτήσεις να ξεφύγουν και να αρχίσουν να ζούνε. Να αγαπήσουν τον εαυτό τους και την ίδια τους την ζωή. Μην ακούτε τι λέει ο κόσμος. Μόνο τους χτύπους της καρδιάς σου», κατέληξε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Η ουσία βρέθηκε και μεταδίδεται. Κράτα την κι εσύ.