MINDHERBUSINESS

Lalita Retreats: Η Βασιλική Τσαντίλα άλλαξε καριέρα για να ξαναβρείς εσύ τον εαυτό σου

Ηλίας Τζοϊδός

Μια συζήτηση με τη Wellbeing & Holistic Health Counselor, Βασιλική Τσαντίλα, το (επιχειρηματικό) πνεύμα, πίσω από τα Lalita Retreats.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία πολύ επιτυχημένη νεαρή manager 5άστερων ξενοδοχείων που την έλεγαν Βασιλική. Οι απαιτήσεις του επαγγέλματός της ήταν πολλές, οι ώρες δουλειάς ατελείωτες, το τρέξιμο και τα deadlines ασφυκτικά. Η Βασιλική, όμως, που εκτιμά τη ζωή της, ένιωσε την ανάγκη να αποφορτιστεί από όλη αυτή την πίεση και να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό που να είναι απαλλαγμένο από το άγχος της καθημερινότητας.

Ήθελε να ισορροπήσει, να ξαναβρεί τον εαυτό της, να εξελιχθεί ουσιαστικά, να αγκαλιάσει τη γυναικεία της φύση και να απολαύσει το μεγαλείο της ζωής. Και από το ειδικό, στο γενικό. Ήταν τόσο μεγάλα τα οφέλη που ένιωσε ότι εισπράττει, ώστε σύντομα ένιωσε την ανάγκη να τα μοιραστεί με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες μπορούσε.

Ο δρόμος για την αυτο-φροντίδα την οδήγησε στον προορισμό που ακούει στο όνομα Lalita Retreats.

Lalita Retreats: Η Βασιλική Τσαντίλα έκανε την ανάγκη κάθε σύγχρονης γυναίκας για ευεξία, επάγγελμα

«Παρόλο που ήταν μια συνειδητή επιλογή να ασχοληθώ με τη διεύθυνση ξενοδοχειακών μονάδων και βίωνα την ανοδική πορεία που είχε η καριέρα μου, έφτασα κάποια στιγμή στο σημείο να αναγνωρίσω ότι αυτό το τόσο απαιτητικό περιβάλλον δεν είναι πλέον συμβατό με το έργο που ήθελα να δημιουργήσω και να αφήσω πίσω μου», λέει η Βασιλική.

Προτού αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον χώρο της ευεξίας, η Βασιλική Τσαντίλα ξεκίνησε, παράλληλα με τη δουλειά της, να διοργανώνει μικρά retreats σε γυναίκες που είχαν την ίδια ανάγκη με εκείνη. «Δημιουργούσα μικρές αποδράσεις εκτός πόλης, με μοναδικό σκοπό να προσφέρω σε κάθε γυναίκα ένα διάλειμμα, μια παύση από το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας, δίνοντάς της συγχρόνως και όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για μια καλύτερη, πιο ισορροπημένη ζωή».

Τι είναι λοιπόν τα Lalita Retreats; «Είναι μικρές προσωπικές αποδράσεις που στόχο έχουν να συνδέσουν τη γυναίκα με την ευχαρίστηση και να την βοηθήσουν να αποκτήσει ένα τρόπο ζωής απαλλαγμένο από το καθημερινό άγχος. Mέχρι και σήμερα, έχουν διοργανωθεί πάνω από 20 retreats προσωπικής αυτο-βελτίωσης και έχω ταξιδέψει με περισσότερες από 400 γυναίκες σε ολόκληρη την Ελλάδα». 

Όραμα και στόχος της Βασιλικής Τσαντίλα μέσα από τα Lalita Retreats, είναι να υποστηρίξει και να βοηθήσει τις γυναίκες σε όποιο κύκλο της ζωής τους κι αν βρίσκονται, να ζήσουν μια απολαυστική ζωή με εσωτερική ισορροπία και πληρότητα. «Για τον λόγο αυτό, και με στόχο την ευεξία και την προσωπική αυτό-βελτίωση, διοργανώνoυμε μικρές αποδράσεις εκτός πόλης, εξατομικευμένα tailor-made προγράμματα, workshops μέσα στην πόλη και corporate team building ημερίδες. Εμπειρίες για την ενδυνάμωση, την επιβράβευση, την επικοινωνία, την ανάγκη για αλλαγή, επιτυγχάνοντας αρμονία πνεύματος και σώματος, μεγαλύτερη ισορροπία και προσωπική ανάπτυξη. 

«’Έχω την δυνατότητα, εκτός από την αποφόρτιση, να προσφέρω την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αυπνίας, του στρες, της κατάθλιψης, του χρόνιου πόνου, αλλά και την επανασύνδεση με την θηλυκή μας πλευρά, την ερωτική διάθεση και την αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας».

Lalita Retreats: Η Βασιλική Τσαντίλα έκανε την ανάγκη κάθε σύγχρονης γυναίκας για ευεξία, επάγγελμα

Αναπόφευκτα, σε αυτή την αλλαγή πλεύσης, ένιωσε πως παίρνει κάποιο ρίσκο. «Πάντα, για οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε στη ζωή μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προσωπικές προκλήσεις και αρκετές από αυτές περιλαμβάνουν και τη σχέση μας με τον φόβο για το άγνωστο. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια δέσμευση απέναντι σε αυτό που νιώθουμε ότι θα μας εξελίξει και φυσικά να δείχνουμε πίστη στην επιθυμία της δημιουργίας».

«Ο χώρος του wellbeing με κέρδισε πρωτίστως επειδή είχα την ανάγκη να προσφέρω στον εαυτό μου όσα χρειαζόταν για να επανακτήσω την προσωπική μου ισορροπία».

«Η εμπειρία που έχω αποκτήσει, με έχει οδηγήσει να αφουγκράζομαι πολύ εύκολα τις ανάγκες ευεξίας, απόλαυσης και προσωπικής εξέλιξης που αναζητά η σημερινή γυναίκα, μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διατηρήσει σε ισορροπία. Κάτι που έχω προσπαθήσει να δημιουργήσω και να εντάξω στην σημερινή μου ιδιότητα ως WellBeing & Holistic Health Counselor».

Lalita Retreats: Η Βασιλική Τσαντίλα έκανε την ανάγκη κάθε σύγχρονης γυναίκας για ευεξία, επάγγελμα

Βασιλική Τσαντίλα, από τι υποφέρει κυρίως η σύγχρονη γυναίκα;

Σύμφωνα με τη δημιουργό του Lalita Retreats, η σύγχρονη γυναίκα καλείται να υποστηρίξει πολλαπλούς ρόλους και παρόλο που έχει καλλιεργήσει την επαγγελματική της αυτοπεποίθηση, υστερεί σε ό,τι αφορά τη γυναικεία της αυτοπεποίθηση. Κάτι που την οδηγεί στο να χάνει όλο και περισσότερο τη σύνδεση της με την θηλυκή της πλευρά.

Αυτό, όπως λέει, «έχει ως αποτέλεσμα να μην θέτει τις σωστές προτεραιότητες και να μην αναγνωρίζει την ανάγκη της για ουσιαστική αυτό-φροντίδα και ουσιαστική θρέψη. Κάπως έτσι χάνεται η ισορροπία και αυτό επιφέρει προβλήματα όπως μειωμένη libido, διαταραχές περιόδου, ορμονικές διακυμάνσεις, πρόωρη εμμηνόπαυση, αποσύνδεση από τη χαρά και την απόλαυση, αύξηση βάρους, αϋπνίες, κρίσεις άγχους και πολλά ακόμα».

Μήπως τελικά εμείς οι γυναίκες, μέσα στην πίεση του χρόνου και των συνθηκών, δεν αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη που έχουμε να κάνουμε εξατομικευμένη δουλειά με τον εαυτό μας; «Θεωρώ ότι πάντα έρχεται η σωστή στιγμή για αυτή την ενασχόληση με τον εαυτό μας, κάτι που προκύπτει στον πιο κατάλληλο χρόνο», απαντά η Βασιλική Τσαντίλα.

«Είναι κάτι που διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι συμβαίνει όταν είμαστε έτοιμες για κάποια μεγάλη αλλαγή ή όταν πλέον αντιμετωπίζουμε σωματικές ενοχλήσεις σε βαθμό που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».

«Θυμάμαι, όταν πρωτοξεκίνησα να διοργανώνω αυτές τις μικρές αποδράσεις, ήταν σχεδόν άγνωστη η λέξη “retreat”. Το μεγαλύτερο challenge που είχα τότε ήταν, να βοηθήσω τις γυναίκες να κατανοήσουν ότι η παύση και η “απόσυρση” είναι μέρος της αυτό-φροντίδας μας, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά κάτι απαραίτητο για την υγεία μας σε ολιστικό επίπεδο. Αυτό που έχουμε όλες οι γυναίκες κοινό σε κάθε ταξίδι είναι, η ανάγκη μας να χαλαρώνουμε, να κάνουμε αυτή την εσωτερική συζήτηση με τον εαυτό μας και να επενδύουμε στην εξέλιξή μας».

Lalita Retreats: Η Βασιλική Τσαντίλα έκανε την ανάγκη κάθε σύγχρονης γυναίκας για ευεξία, επάγγελμα

-Έχεις κάποιο νέο επιχειρηματικό πλάνο στα σκαριά; Ετοιμάζεις ή οραματίζεσαι κάτι;

Στο πλάνο μου για τη χρονιά υπάρχουν τα επόμενα προγραμματισμένα retreats, τα εξατομικευμένα προσωπικά προγράμματα και οι team building εμπειρίες με διάφορες ομάδες γυναικών. Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η δημιουργία του e-shop, το οποίο θα αποτελείται από προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την προσωπική μας απόλαυση καθώς και μια σειρά από τρίμηνα σεμινάρια με θεματολογίες γύρω από την ολιστική υγεία της γυναίκας.

-Ποιες είναι οι 5 συμβουλές που δίνεις σε κάθε γυναίκα που αισθάνεται «κολλημένη» στη ζωή της;

1.Η ξεκούραση είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια. Μέσω της ξεκούρασης δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να ξεκαθαρίσουν όλα όσα μας ταλαιπωρούν.
2.Να τιμάς τα όριά σου και να εκφράζεις την αλήθεια σου.
3.Να ακούς τη διαίσθησή σου και να την ακολουθείς. Ακόμα και αν αυτό απαιτεί κάποιο ρίσκο.
4.Να συνδέεσαι με το σώμα σου για να αναγνωρίζεις έγκαιρα τα όποια σημάδια ανισορροπίας που χρήζουν βελτίωσης.
5.Να κάνεις μικρά βήματα έξω απο τη ζώνη ασφάλειάς σου για να κατακτάς το έδαφος προς την κατεύθυνση που θέλεις να φτάσεις.

Για το τέλος, η Βασιλική Τσαντίλα έχει ένα μήνυμα προς όλες μας: «Πότε ήταν η τελευταία φορά που αφιέρωσες ουσιαστικό χρόνο στον εαυτό σου; Αν πιστεύεις πως τώρα είναι η στιγμή να συμμετέχεις σε μια τέλεια απόδραση από την καθημερινότητα, τότε το επόμενο Wellbeing Retreat είναι το ιδανικό για εσένα. Embrace Your Essence Retreat: ένα προσωπικό restart, ένα ειδικά σχεδιασμένο 3ήμερο για να φροντίσεις τον εαυτό σου, να τροφοδοτήσεις το μυαλό, να ανανεώσεις το σώμα και να θρέψεις την ψυχή. Μια απόδραση στο Boutique hotel  The Olive Yard Hotel στη Μάνη 12-14/5, γεμάτο φροντιστικές δραστηριότητες και πρακτικές του σώματος, του μυαλού, της ψυχής.

Μια γιορτή του εαυτού σου, η τέλεια απόδραση για όποια επιθυμεί να βρει τη δύναμή της μέσω της ξεκούρασης και να νιώσει αναζωογονημένη. Να αναγνωρίσει τις ανάγκες της, να συνδεθεί με τη φύση και τον εαυτό της και να δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο πλάνο ικανοποίησης τους. Δες περισσότερες πληροφορίες και δήλωσε τη συμμετοχή σου, εδώ».