ΣΕΞΙΣΜΟΣ

Konstancja Duff: Η Αστυνομία του Λονδίνου απολογείται για σεξιστική συμπεριφορά. Οι χυδαίες ατάκες

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ζητά συγνώμη και να καταβάλλει αποζημίωση στη Dr Konstancja Duff για χυδαία και σεξιστική συμπεριφορά. Χρειάστηκε να περάσουν μόνο 10 χρόνια για να δικαιωθεί.

Η ακαδημαϊκός Konstancja Duff κατηγόρησε τους αστυνομικούς για «σεξιστική, υποτιμητική και απαράδεκτη γλώσσα» που χρησιμοποίησαν εναντίον της όταν πριν από σχεδόν 10 χρόνια έκριναν αναγκαίο να την υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο.

Η προσαγωγή της Konstancja Duff το 2013

Η επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα ύστερα από ένα περιστατικό διένεξης με τους αστυνομικούς στις 5 Μαΐου του 2013.

Κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της Αρχής αφού πρώτα προσπάθησε να δώσει μια κάρτα για νομική βοήθεια σε μια 15χρονη που συνελήφθη σε κινητοποιήσεις στο Hackney.

Η ακαδημαϊκός είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα του Στόουκ Νιούινγκτον, όπου ο Λοχίας Κούρτις Χάουαρντ, υπεύθυνος για την περιοχή κράτησης, διέταξε την έρευνα όταν αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους αξιωματικούς.

Οι χυδαίες ατάκες

Στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αποδεικνύεται ότι η Konstancja Duff δεν αντιστάθηκε, ενώ την ίδια στιγμή άρχισε να δέχεται μια χυδαία λεκτική επίθεση.

-Η αντίσταση είναι μάταιη.

-Κάντε της σωματικό έλεγχο με κάθε τρόπο.

-Μεταχειριστείτε τη σαν τρομοκράτη.

-Βρωμάει το μ@@ί της. Θα χρειαστούμε μπάνιο μετά.

«Υπήρξε τέτοιος καταιγισμός παραπληροφόρησης που παρόλο που ήμουν εκεί, είχα σχεδόν αρχίσει να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου. Κόντεψαν να με πείσουν ότι όλο αυτό συνέβαινε για το καλό μου. Προφανώς και ήθελαν να με τιμωρήσουν, να με εκφοβίσουν και στο τέλος να σπάσω», ανέφερε η Duff.

«Το κρίσιμο εδώ είναι ότι ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, η σεξουαλική βία κανονικοποιούνται στους κόλπους της αστυνομίας» θα πει η Duff όταν μετά από μια δεκαετία αγώνων καταφέρνει να δικαιωθεί. Ο επιθεωρητής Andy O’Donnell, από τη διεύθυνση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, έκανε λόγο για «σεξιστική, υποτιμητική και απαράδεκτη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε» και ζήτησε συγνώμη.