ROLE MODELS

Κάθε φορά που η Ashley Graham είναι γυμνή, ένα ακόμα ψεύτικο πρότυπο ομορφιάς πεθαίνει

Michele Crowe/CBS via Getty Images/Ιdeal Images

H Ashley Graham θέλησε απλώς να χωρέσει στον κόσμο της μόδας. Το κατάφερε κι ας έπρεπε να αποδέχεται για καιρό τον όρο «plus size μοντέλο» δίπλα στο όνομά της, παρόλο που δεν συμφωνούσε με αυτόν. Η Ashley Graham ήταν πολλά περισσότερα. Είναι το πρόσωπο που με τη στάση ζωής της, την ύπαρξή της την ίδια, δεν χώρεσε απλά στον κόσμο της μόδας, αλλά τον ανάγκασε να αλλάξει. Κι έγινε το πρόσωπο που έκανε οικείο τον όρο του body positivity για πολλές από εμάς.

Κάθε φορά που η Ashley Graham μας δείχνει το αληθινό της σώμα, χωρίς ρετούς, χωρίς photoshop, με τα πραγματικά σημάδια του, ένα στερεότυπο περί τελειότητας σπάει. Ένα ακόμα ψεύτικο πρότυπο ομορφιάς, μας αποχαιρετά. «Ωχ είναι πάλι γυμνή» ήταν η λεζάντα που χρησιμοποίησε αναρτώντας μία ακόμα γυμνή φωτογραφία της, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της. Οι ραγάδες της είναι εκεί, η φουσκωμένη κοιλίτσα της είναι εκεί, η αληθινή ομορφιά της πραγματικότητας είναι εκεί, γραμμένη σε κάθε pixel της φωτογραφίας της.

Κανένα «ωχ» εκ μέρους μας Ashley. Μόνο ένα μεγάλο ευτυχώς. Ένα ευτυχώς που συνοδεύει κάθε γυμνή φωτογραφία που μοιράζεται η Ashley Graham. Κάθε φορά που επιλέγει κόντρα στον αψεγάδιαστο κόσμο των social media να φέρνει τη δική της αλήθεια. «Το μεγαλύτερο μέρος της αυτοπεποίθησής μου προήλθε από το γεγονός ότι μεγάλωσα με μία μαμά που δεν έλεγε “Δεν μου αρέσει αυτό ή το άλλο”. Μου έλεγε “Πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις γιατί είναι το μόνο σώμα που σου δόθηκε”», είχε πει η Ashley Graham.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Κι είναι φωτογραφίες της σαν και την παραπάνω αλλά και σαν αυτές που θα δεις παρακάτω που μοιάζουν να προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν τη φιλοσοφία της μαμάς της σε όποιον τις κοιτάζει. Σε μένα, σε σένα, σε όλες μας. Το μόνο σώμα που μας δόθηκε είναι αυτό που μας κουβαλά και μας βοηθά να πηδάμε από εμπειρία σε εμπειρία. Οι ατέλειες που προσπαθούν να μας πείσουν πως υπάρχουν, δεν ανήκουν στην πραγματικότητα. Ανήκουν σε έναν κόσμο πλασματικό. Γιατί στον πραγματικό κόσμο τελειότητα, δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο αγάπη κι αυτή κρύβει μέσα της την αληθινή ομορφιά.

Η Ashley Graham γυμνή είναι μία μαχήτρια του self acceptance

«Αυτό που στ’ αλήθεια θέλω να προωθήσω και που θέλω οι γυναίκες να καταλάβουν είναι ότι το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει με το να θες να είσαι κάτι άλλο. Είναι το να έχεις αυτοπεποίθηση για το μέγεθός σου και επίσης να αγαπάς το σώμα σου», σημείωνε στο Flare τον Δεκέμβριο του 2014 για το πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευχαριστημένη με το σώμα σου όπως κι αν είναι.

Φυσικά υπάρχουν μέρες που η εικόνα της δεν αρέσει ούτε στην ίδια. Αλλά κι εκείνες τις ημέρες, η Ashley Graham αναγνωρίζει τη δύναμη των λέξεών της. Κοιτάζεται γυμνή στον καθρέφτη και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες.

«Κοιτάζομαι γυμνή στον καθρέφτη και λέω “Ξέρετε κάτι, οπίσθια μου με το περίεργο σχήμα σας; Θα γίνετε πιο στρογγυλά ή θα αλλάξετε, αλλά είναι εντάξει αυτό, έχω Spanx για εσάς”. Οι λέξεις είναι τόσο δυνατές. Κάθε μέρα αν λες στον εαυτό σου “Σ’ αγαπώ”, αν δώσεις εσύ επιβεβαίωση στον εαυτό σου το μυαλό σου θα αλλάξει», έχει πει σε συνέντευξή της. Και μετά από αυτόν τον μονόλογο μπροστά στον καθρέφτη, η Ashley Graham μπορεί να ποζάρει και για ένα φωτογραφικό κλικ και πάλι γυμνή. Κανένα ωχ. Μόνο ευτυχώς.