#ΔΕΝΕΙΣΤΕΜΟΝΕΣ

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Επιχείρησαν να με παρενοχλήσουν δύο φορές σε κάστινγκ»

Instagram.com/katerinapapoutsaki

Με τις καταγγελίες να κατακλύζουν τον καλλιτεχνικό χώρο και κυρίως τον χώρο του θεάτρου, άλλη μία προσωπική εμπειρία είδε το φως της δημοσιότητας. Αυτήν τη φορά, η αποκάλυψη έγινε από την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία μίλησε δημόσια για προσωπικό της βίωμα, το οποίο μάλιστα επαναλήφθηκε δυο φορές.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη βρέθηκε καλεσμένη στο talk show του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» και μεταξύ άλλων, η συζήτηση έφτασε στην καριέρα της, στην αρνητική κριτική, στον Θανάση Βέγγο αλλά και στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Μου έχει συμβεί σεξουαλική παρενόχληση στην αρχή της καριέρας μου»

«Υπήρχαν σαν ψίθυροι και σαν φήμες αλλά όχι σε τέτοια έκταση. Μου έχει συμβεί σεξουαλική παρενόχληση στην αρχή της καριέρας μου. Επιχείρησαν να με παρενοχλήσουν δυο φορές σε κάστινγκ, ευτυχώς χωρίς να μου έχει μείνει κάτι από αυτό. Δεν προχώρησε σε σημείο πιο παρεμβατικό. Αλλά θα μπορούσα να ήμουν πιο άτυχη, ο άνθρωπος να ήταν πιο αδίστακτος. Πολλές κακές εκδοχές αυτών των στιγμών. Είναι κάτι το αδιανόητο, το εξοργιστικό.

Αυτό συνέβη πολύ νωρίς στην καριέρα μου, η αναγνωρισιμότητα ήρθε πολύ νωρίς. Σχεδόν από τα 21-22 μου και σταμάτησε αυτό να υπάρχει. Δε μου ξανασυνέβη. Στηρίζουμε όσους έχουν υποστεί κακοποίηση ή παρενόχληση. Είναι καιρός ο χώρος μας να αλλάξει και να γίνει λαμπερός. Οι άνθρωποι που έχουν θέση εξουσίας να σκεφτούν πως θα πράξουν στον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Το όνειρο της υποκριτικής και η αρνητική κριτική

«Στην τετάρτη Δημοτικού, έπαιξα στη σχολική παράσταση. Ήταν παράξενο συναίσθημα. Είχαν συγκινηθεί οι μαμάδες όλες. Τότε πήρα νομίζω την απόφαση να γίνω ηθοποιός. Δε νομίζω να έχω νιώσει ξανά ποτέ έτσι στη ζωή μου. Από μικρή μου άρεσε να τραγουδάω, να χορεύω» ανέφερε στη συνέχεια η Κατερίνα Παπουτσάκη που το όνειρο της υποκριτικής γεννήθηκε στα παιδικά της χρόνια.

Στη συνέχεια, η συζήτηση έφτασε στην ενσάρκωση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. «Ήταν περίεργα με το σήριαλ για την Αλίκη. Τα πρώτα γυρίσματα ήταν πολύ καλά, αλλά ίσως ήταν πολύ νωρίς να γίνει το σήριαλ. Έγινε κοντά στον θάνατό της.

Το καλοκαίρι αυτό δεν θα το ξεχάσω. Έφταιξαν πολλά που δεν πήγε καλά. Οποιαδήποτε κι αν είχε υποδυθεί την Αλίκη δεν θα περνούσε καλά. Δούλεψα πάρα πολύ έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Τότε, όμως αρρώστησα. Είμαι πολύ ευαίσθητη. Θέλω να είμαι αγαπητή και αρεστή. Ζορίστηκα πάρα πολύ. Με πληγώνει η αρνητική κριτική αν γίνεται με τρόπο που είναι κακεντρεχής» εκμυστηρεύτηκε η ηθοποιός που δεν έμεινε ανεπηρέαστη μπροστά στην αρνητική κριτική που δέχτηκε για τον ρόλο της.

 

«Είχα τρελαθεί παίζοντας μαζί του. Ήταν πολύ γλυκός και υποστηρικτικός άνθρωπος. Με ήθος. Ήταν άψογος μαζί μου. Αληθινός, καλός άνθρωπος. Συγκινήθηκα γιατί ήταν και το τελευταίο του γύρισμα αυτό» είπε με δάκρυα στα μάτια η Κατερίνα Παπουτσάκη, αναφερόμενη στον Θανάση Βέγγο.