ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Ιταλία: Εξετάζεται η διακοπή χρηματοδότησης σε θιάσους που σημειώθηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Η είδηση έρχεται από τη γείτονα Ιταλία και μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας γενικότερης συζήτησης και αποφάσεων και στη χώρα μας. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, δήλωσε έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις σε θιάσους και παραγωγές όπου σημειώθηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος γυναικών.

«Θεωρώ την προστασία των γυναικών απόλυτη προτεραιότητα και για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα κινητοποιηθώ με πολύ σοβαρό τρόπο», τόνισε ο Gennaro Sangiuliano, μιλώντας στην επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας.

«Είμαι διατεθειμένος να εξετάσω το ενδεχόμενο να σταματήσουμε την όποια επιχορήγηση του υπουργείου μας, σε εταιρείες και παραγωγές όπου σημειώθηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ζήτημα πολιτισμού και παιδείας για όλους τους Ιταλούς».

Για όλους τους ανθρώπους, να προσθέσουμε εμείς. Γιατί για να βοηθήσουμε τα θύματα να μιλήσουν και να τα ενθαρρύνουμε να καταγγείλουν θα πρέπει να δράσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μπορεί να μιλάμε για εξέταση του ενδεχόμενου, αλλά και πάλι ανοίγει μια δημόσια συζήτηση που περιλαμβάνει πολύ ανοιχτά και καθαρά το ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο της τέχνης.

Οι θέσεις του Ιταλού υπουργού παρουσιάστηκαν έπειτα από καταγγελίες του συνδέσμου Αmleta, στις οποίες αφιέρωσε σειρά άρθρων η εφημερίδα La Repubblica, με αντικείμενο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και εκβιασμούς σε βάρος των γυναικών, στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Να παίρνουμε παράδειγμα; Να παίρνουμε σειρά;