FEMALE TALK

Ιωάννα Τούνη: Η πρώτη αντίδραση μετά τη δικαίωσή της για το revenge porn

Instagram.com/j.touni/

Ήταν καλοκαίρι του 2020 όταν η Ιωάννα Τούνη δημοσίευσε στο κανάλι της στο YouTube ένα διαφορετικό βίντεο από αυτά που συνήθως δημοσιεύει και αφορούν την καθημερινότητά της ως επιχειρηματία και influencer. Εκείνη τη φορά, με δάκρια στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, είχε μιλήσει πρώτη φορά για τις γυμνές φωτογραφίες και το video που είχαν δει το φως της δημοσιότητας χωρίς τη συναίνεση της. Το υλικό είχε διαρρεύσει την εποχή που η ίδια διαγωνιζόταν στο My Style Rocks.

Το θέμα τότε είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις με την Ιωάννα Τούνη να δέχεται ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης κυρίως από γυναίκες που είχαν βιώσει κάτι τέτοιο ή απλά γυναίκες με ενσυναίσθηση και καθαρή αντίληψη. «Θέλω να σου πω σε κάθε κοπέλα που περνάει το ίδιο να είναι γενναία και δυνατή», είχε ανέφερε μεταξύ άλλων στο βίντεό της η Ιωάννα Τούνη, απευθυνόμενη σε γυναίκες που έχουν δει προσωπικές τους στιγμές να δημοσιοποιούνται εν αγνοία τους από πρώην (ή και νυν) συντρόφους τους.

Ιωάννα Τούνη: Η πρώτη αντίδραση μετά τη δικαίωσή της για το revenge porn

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία τελικά λειτούργησε υπέρ της Ιωάννης Τούνη, δίνοντας παράλληλα ελπίδα σε όλα τα θύματα revenge porn. Οι 2 άντρες που διέρρευσαν το βίντεο με τις προσωπικές της στιγμές παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις.

Η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα συνάντησε την επιχειρηματία στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή της από το ταξίδι της στο Παρίσι. Η ίδια κρατούσε στην αγκαλιά της τον γιο της, Πάρη και απέφυγε να πάρει θέση για τα νέα δεδομένα του δικαστικού αγώνα της. «Καλησπέρα. Είμαι με το μωράκι μου αγκαλιά και δεν επιθυμώ να μιλήσω. Ευχαριστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Τούνη.

Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, η Ιωάννα Τούνη φαίνεται ότι δικαιώθηκε αφού οι 2 άνδρες που φέρονται να είναι υπεύθυνοι για τον διαδικτυακό διασυρμό της, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η ίδια είχε προβεί σε μήνυση κατά των 2 ανδρών τον Ιανουάριο του 2022.

Ο σύντροφος της, Δημήτρης Αλεξάνδρου, είχε μιλήσει προηγουμένως στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, 23 Μαρτίου. Επισήμανε το ψυχολογικό κόστος για την ίδια, τη μαμά της που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή αλλά και για τον ίδιο, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της μέχρι το τέλος.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είχε πει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βοηθάει αυτή η υπόθεση στην καταδίκη αυτών των ανθρώπων. Ευτυχώς που άλλαξε ο νόμος και πλέον όσοι κάνουν αυτό το πράγμα είναι κατηγορούμενοι. Όποιος έχει στην κατοχή του τέτοιο βίντεο πάει στον νόμο με τη βαριά κατηγορία της διακίνησης

Μιλάμε για αυτούς τους 2 ανθρώπους (που συμμετέχουν στο βίντεο) και πριν που σας άκουγα ότι ο ένας εκ των 2 είχε κάνει ανάρτηση ότι το όνομά του διασύρεται όσο και της Ιωάννας… Έχω ζήσει την Ιωάννα από τη στιγμή που είμαστε σε σχέση και πιο πριν, που όσο δυναμικός άνθρωπος και να φαίνεται ότι η ψυχούλα της και η καρδιά της ξέρει πώς μπορεί να καλύψει όλο αυτό που περνάει καθημερινά από τον οποιοδήποτε».