FEMALE TALK

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Για μένα συγχώρεση είναι να μπορώ να πορεύομαι χωρίς αρνητικά συναισθήματα»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν καλεσμένη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για το νέο της επαγγελματικό βήμα στην εκπομπή Ζήσε αλλιώς με τη Σοφία Αλιμπέρτη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει δεχτεί κατά καιρούς πολλές τηλεοπτικές προτάσεις όμως το «Ζήσε αλλιώς» ήταν αυτό που την κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

«Δεν ήταν το πρώτο πράγμα που μου είχε προταθεί όσον αφορά στην τηλεόραση. Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν αυτό που μου ταίριαζε. Όταν μου είπαν το σκεπτικό της εκπομπής ενθουσιάστηκα, γιατί νομίζω ότι έλειπε από την ελληνική τηλεόραση.

Ενθουσιάστηκα με το concept, ειδικά όταν έπεσε η ιδέα στο τραπέζι να συμμετέχω με τον δικό μου τρόπο, που να μπορώ μέσα από το δικό μου βίωμα να προσφέρω και να συναντώ ανθρώπους που έχουν κι εκείνοι το δικό τους βίωμα και τη δική τους ιστορία», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δυσκολεύτηκα να βρω το θάρρος να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη»

Γυρίζει πίσω και θυμάται τις ημέρες που βρισκόταν στο νοσοκομείο. Τότε που ακόμα δεν είχε τη δύναμη να δει τη νέα της εικόνα. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλά για εκείνες τις στιγμές. «Δυσκολεύτηκα πιο πολύ στο να βρω το θάρρος να κοιτάξω εγώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Με δυσκόλεψε πάρα πολύ γιατί οι γιατροί με πίεζαν, γιατί έπρεπε να φύγω από το νοσοκομείο κι εγώ δεν είχα έρθει σε επαφή με αυτό.

Μου πήρε 3 βδομάδες για να το κάνω. Όταν τον είδα πρώτη φορά ήταν καλή στιγμή. Ήμουν με τη γιατρό μου και η πρώτη εντύπωση ήταν καλή. Σχεδόν χαμογελάω στην πρώτη φωτογραφία που με τράβηξε η γιατρός μου», εξομολογήθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και συνέχισε:

«Δεν με δυσκόλεψε να βγω έξω χωρίς τη μάσκα γιατί είχε παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το οικογενειακό μου περιβάλλον. Δεν είχα νιώσει διαφορά και ο κόσμος μού έδειχνε τόσο αγάπη που μου έδινε πολύ θάρρος. Υπάρχουν βλέμματα που κοιτάνε περίεργα, αλλά επειδή έχω μιλήσει για το πρόβλημά μου. Πάω σε ψυχολόγο γιατί πέρασα μετατραυματικό στρες.

Περνάς από διάφορα στάδια. Στην αρχή είναι η άρνηση, πιο πολύ νομίζω είναι ο φόβος για το αύριο που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Έχεις τρομάξει με τον κόσμο, έχεις κλειστεί. Όσο νιώθεις τον φόβο αυτό σε κρατάει πίσω. Εγώ αυτό είχα να διαχειριστώ».

Τα χειρουργεία, οι θεραπείες και μια δυναμική γυναίκα

Στο σήμερα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζει τις θεραπείες και τα χειρουργεία. «Έχω μπει καμιά εικοσαριά φορές στο χειρουργείο. Ήδη έχω προγραμματισμένο το επόμενο χειρουργείο μου. Έχω στην πλάτη μου σαν δύο μπαλόνια που προσπαθούν να μου ξεχειλώσουν το δέρμα, ώστε να το πάρουν από την πλάτη και να το φέρουν στον λαιμό, γιατί αυτή τη στιγμή έχω λειτουργικό πρόβλημα στον λαιμό.

Στη Γαλλία κάνω θεραπείες που βοηθούν να προετοιμαστεί το δέρμα για το χειρουργείο. Οι επεμβάσεις γίνονται εδώ. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, η διαφορά με πριν είναι ότι πριν ήταν ένα όμορφο κορίτσι, τώρα είναι μια δυναμική γυναίκα. Εγώ πάντα ήμουν και τα δύο. Τώρα έχω αποδείξει ότι δεν είμαι μόνο όμορφο κορίτσι», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Κανένα θύμα δεν νιώθει πλήρη δικαίωση»

«Κανένα θύμα δεν νιώθει πλήρη δικαίωση, ακόμα και αν ο άλλος καταδικαστεί και ισόβια. Εγώ έχω φύγει από αυτό το κομμάτι, τελείωσε αυτό το κομμάτι όταν τελείωσε και το δικαστήριο. Εννοώ ψυχολογικά. Δεν έχω νιώσει θυμό, δεν νιώθω μίσος. Δεν είχα την πολυτέλεια να αφιερώσω χρόνο και φαιά ουσία για να θυμώνω, γιατί είχα τόσα πράγματα να διαχειριστώ.

Για ‘μένα συγχώρεση είναι να μην το σκέφτομαι, να μην την σκέφτομαι. Δεν με απασχολεί τι θα συμβεί σε εκείνη, έχουν αποφασίσει άλλοι. Δεν είμαι εγώ σε θέση να αποφασίσω τι θα της συμβεί και δεν θέλω να μπω εγώ σε αυτή τη θέση.

Είναι πολύ βαρύ το φορτίο να αποφασίζεις για τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, εγώ το καταλαβαίνω κι ας έχω υποστεί ό,τι έχω υποστεί από έναν άλλον άνθρωπο. Για ‘μένα συγχώρεση είναι να μπορώ να πορεύομαι χωρίς τα αρνητικά συναισθήματα που λέγαμε πριν. Ίσως όταν νιώσω υγιής και νιώθω ότι πατάω σταθερά, μπορεί να μου βγει τότε, τώρα έχω την ανασφάλεια της υγείας», δήλωσε με ειλικρίνεια η Ιωάννα Παλιοσπύρου.