ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Τζόυς Ευείδη έδωσε την πιο ειλικρινή απάντηση στην πιο λάθος ερώτηση. Ναι, είναι αυτό που νομίζεις

Papadakis Press

Δεν πειράζει. Ας κάνουμε μια επανάληψη στα sos που θα πέσουν σίγουρα. Η Τζόυς Ευείδη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και απάντησε στο «μια από τα ίδια».

Καμία κακή πρόθεση από πλευράς δημοσιογράφων. Ας πούμε είναι θέμα συνήθειας. Μιας κακιάς συνήθειας που καλό θα είναι να κοπεί όσο είναι καιρός. Γιατί να φέρνουμε τις γυναίκες σε δύσκολη θέση; Μπορεί να έρχονται, μπορεί και όχι. Στην πιθανότητα να ισχύει το πρώτο σενάριο, καλό θα ήταν να δώσουμε ένα τέλος. Η Τζόυς Ευείδη ερωτήθηκε και απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Τζόυς Ευείδη: «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλα»

«Μετανιώσατε που δεν παντρευτήκατε και δεν κάνατε παιδί;» Έπεσε η ερώτηση sos, στο είχα πει. Η Τζόυς Ευείδη, απάντησε: «Ποτέ. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλα. Αν έκανα παιδί θα ασχολούμουν μόνο με το παιδί μου και με τίποτα άλλο στον κόσμο.

Δεν μπορώ όμως να αφήσω τα καλλιτεχνικά, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το θέατρο. Η δουλειά μου και τα ζώα μου είναι η οικογένειά μου».

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλα. Το διάβασες; Το κατάλαβες; Να κάνω μια εκτύπωση με Tahoma 40 να το βλέπεις κάθε μέρα; Δεν κάνουν όλοι για όλα και φυσικά αυτή η συνθήκη περιλαμβάνει και τη μητρότητα. Δεν είναι όλες οι γυναίκες προορισμένες για να γίνουν μητέρες.

Και συνεχίζουμε με ερώτηση. «Το γεγονός ότι είχατε μια άτυχη εγκυμοσύνη έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας να μην δημιουργήσετε οικογένεια;»

«Εγώ δεν πάλεψα καθόλου»

Γιατί σε περίπτωση που δεν είχε νιώσει άβολα η Τζόυς Ευείδη, μπορούσαμε να το καταφέρουμε. Βρε παιδιά. Αχ βρε παιδιά. Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη. Είναι απλά τα πράγματα.

Η Τζόυς Ευείδη απάντησε κι εδώ. «Αν τα θες όλα αυτά, παλεύεις χρόνια για να τα αποκτήσεις. Εγώ δεν πάλεψα καθόλου.

Η ατυχία που είχα πάντως ήταν κάτι πολύ δύσκολο καταρχάς σωματικά γιατί πέφτεις στα τάρταρα. Η μόνη ώρα που λειτουργούσα ήταν πάνω στη σκηνή, εκεί ήμουν μια χαρά. Τότε ξεχνούσα τα πάντα».

Κι επειδή εμένα μπορεί να μην ακούς, να μην με υπολογίζεις. Να σου τα πει η Jennifer Aniston που έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπη με φήμες περί εγκυμοσύνης.

Να στα πει και η Jennifer Aniston

Το 2017 μιλώντας στο Glamour είχε τονίσει ότι το θέμα της απόκτησης παιδιών δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν άλλον, παρά μόνο το άτομο που σκέφτεται να το πράξει. Τόνισε επίσης ότι οι ερωτήσεις για το αν μία γυναίκα είναι έγκυος ή θέλει να μείνει έγκυος, διαιωνίζουν μια σεξιστική αντίληψη περί του πώς θα πρέπει να είναι οι ζωές των γυναικών.

«Το πώς φαντάζομαι εγώ την ευτυχισμένη και πλήρη ζωή μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που φαντάζονται άλλοι άνθρωποι. Νομίζω είναι διαφορετικό το ιδανικό για κάθε άνθρωπο.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις επιλογές κάποιου άλλου. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Είναι ευαίσθητο για εμένα προσωπικά», είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Τόσες ερωτήσεις υπάρχουν. Ας ρωτήσουμε κάτι άλλο, έτσι για την αλλαγή.