ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μελίνα Μακρή: «Έπαθα επιλόχειο θυμό. Για μήνες θύμωνα με το παιδί και μετά γέλαγα ψεύτικα»

Papadakis Press

Κάποτε ήταν θέματα ταμπού. Ιστορίες που δεν έπρεπε καμία να τις αγγίζει. Τώρα πια, θέλω να πιστεύω, είναι θέματα για τα οποία οι γυναίκες μιλούν ελεύθερα χωρίς συστολή και φόβο. Η Μελίνα Μακρή μιλά για την περίοδο μετά τη γέννηση του γιου της και παραδέχεται πως δεν ήταν όλα ρόδινα.

Η Μελίνα Μακρή σε συνέντευξή της στην εκπομπή Mega Καλημέρα, μίλησε ανοιχτά για τον επιλόχειο θυμό που βίωσε μετά τον ερχομό του γιου της, αλλά και την ψυχραιμία με την οποία τον αντιμετώπισε.

«Τραγουδάω στο μωρό όλη μέρα, το έχω ζαλίσει. Εάν είχε λαλιά θα έλεγε “σταμάτα, δεν αντέχω άλλο”. Με την εγκυμοσύνη αντιμετώπισα ψύχραιμα τα 20 κιλά που πήρα.

Έπαθα επιλόχειο θυμό. Για μήνες θύμωνα με το παιδί και μετά γέλαγα ψεύτικα. Είχα θυμώσει πάρα πολύ μία μέρα που είχε μπει μία μύγα στο σπίτι», ανέφερε αρχικά η Μελίνα Μακρή.

«Η δύσκολη εγκυμοσύνη που είχα είναι ένας λόγος να πεις δεν θα ξανακάνω παιδί, αν έχεις τρομάξει τόσο πολύ. Μπαίνοντας στον ένατο μήνα κόλλησα κορονοϊό και γι’ αυτό γέννησα πρόωρα.

Το παιδί το πήρα μετά από δύο εβδομάδες γιατί ήταν στη θερμοκοιτίδα, κόντεψα να φτάσω στην τρέλα, έκλαιγα, δεν μπορούσα να πάω να το δω», πρόσθεση η Μελίνα Μακρή.

Μελίνα Μακρή: «Δεν είχα το παιδί αγκαλιά»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια μιλά με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της αλλά και για τις 15 ημέρες που χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να πάρει το παιδί της στο σπίτι. Τον Μάιο του 2021 στο Happy Day ανέφερε:

«Χθες πήρα τον γιο μου στο σπίτι επιτέλους. Δεν το έχω πιστέψει ακόμα ότι τον έχω στην αγκαλιά μου. Μου έλειψε τόσο πολύ, ήταν δύσκολες οι ημέρες ψυχολογικά για μένα και για τον σύζυγό μου. Βίωσα τη μητρότητα πολύ διαφορετικά.

Δεν είχα το παιδί αγκαλιά, πήγαινα και το έβλεπα λόγω covid-19 μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Το κοίταζα μόνο, δεν μπορούσα να το αγγίξω. Πολύ σκληρό. Γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα. Έκανα υπομονή και σκεφτόμουν ότι όλο αυτό κάποια στιγμή θα είναι μία ανάμνηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Περίμενα απλά το τηλεφώνημα να πάω να το πάρω.

Ενώ ήταν να γεννήσω φυσιολογικά, το μωρό ήταν μπλεγμένο με τον ομφάλιο λώρο, δεν κατέβαινε κι έτσι πήγαμε με καισαρική. Γεννήθηκε δύο κιλά και γι’ αυτό έμεινε σε θερμοκοιτίδα. Από τη μία ένιωσα ότι το μωρό βρίσκεται σε καλά χέρια, από την άλλη όσο περνούσαν οι ημέρες, μου έλειπε», εκμυστηρεύτηκε η Μελίνα Μακρή.

«Ήταν μια εγκυμοσύνη που έκανα αντιπηκτικές ενέσεις, είχα αυξημένο το ζάχαρο»

Σε Q+A στο Instagram κάποια από τις ακολούθους της είχε ρωτήσει αν η εγκυμοσύνη της κυλούσε ομαλά. «Ναι τους πρώτους τρεις μήνες είχα εύκολη σχετικά εγκυμοσύνη (εκτός από μια λιποθυμία σε μια αιμοδοσία).

Αλλά από τον 6ο μήνα και μέχρι να γεννήσω κάνω αντιπηκτικές ενέσεις κάθε μέρα. Το γεγονός ότι τις κάνω και μόνη μου με έχει δυναμώσει πολύ σαν άνθρωπο», είχε αναφέρει τότε η Μελίνα Μακρή.

«Ήρθε νωρίτερα το αγοράκι μου. Μας ξάφνιασε. Όλα πήγαν καλά, δόξα το Θεό. Είναι εδώ και τον χαίρομαι. Είναι μαγικό, αλλάζει ο κόσμος και η ζωή σου. Είμαι πολύ χαρούμενη, τον χαζεύω με τις ώρες. Ήταν δύσκολη η εγκυμοσύνη μου, απαιτητική και η γέννα ήταν δύσκολη βέβαια. Ήταν μια εγκυμοσύνη που έκανα αντιπηκτικές ενέσεις, είχα αυξημένο το ζάχαρο.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης έσπασαν τα νερά, είναι πρωινός τύπος. Έχει άποψη, ήθελε να έρθει το πρωί. Πήγαινα να κοιμηθώ γιατί είμαι βραδινός τύπος. Πηγαίναμε φυσιολογικό, αλλά προς το τέλος έκανα καισαρική.

Βίωσα και τα δύο. Είναι πολύ σημαντικό για τις μαμάδες να μας στηρίζουν οι άντρες μας. Ο σύζυγος μου ήταν δίπλα μου, βράχος», θα γράψει στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram λίγο μετά τον ερχομό του μωρού της.

Το κυρίαρχο στερεότυπο θέλει τις γυναίκες που μόλις έγιναν μητέρες να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Απόρροια αυτού να θεωρείται ανεπίτρεπτο να μην νιώθουν καλά όταν αποκτούν παιδί. Μην νιώθεις τύψεις. Μην νιώθεις ντροπή. Ενημερώσου για την επιλόχειο κατάθλιψη κι αν χρειάζεσαι βοήθεια, μην διστάσεις να τη ζητήσεις.