ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Ταμίλα Κουλίεβα γέννησε τον γιο της στο νερό πριν 3 δεκαετίες. «Μας έχει χαράξει»

Γιώργος Καπλανίδης

Στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν βρέθηκε καλεσμένη η Ταμίλα Κουλίεβα. Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή της στη σειρά Η ζωή που δεν έζησα της δεκαετίας των 90s, τις σπουδαίες διακρίσεις που έχει λάβει σε διάφορες φάσεις της καριέρας της, αλλά και στη γέννηση του γιου της. Αυτή η τελευταία συνέβη στο σπίτι της πριν από 32 χρόνια.

«Έχω λάβει το χρυσό μετάλλιο της UNESCO για τις Τέχνες, τον Λόγο και τις Επιστήμες, που σχετίζεται με την προσφορά μου στον χώρο της διδασκαλίας, στην οποία αφοσιώθηκα για περίπου 20 χρόνια. Πολλοί από τους μαθητές μου έχουν γίνει ευρύτερα γνωστοί: Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρίνα Καλογήρου, Αντώνης Καρυστινός, Βίκυ Σταυροπούλου», ανέφερε στην αρχή η Ταμίλα Κουλίεβα, μιλώντας για τα κατορθώματά της σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ταινίες που έχω κάνει έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, σε διάφορα φεστιβάλ. Το τελευταίο ήταν η διάκριση της ταινίας Ο Ράφτης. Παίχτηκε στην Ασία και την Ευρώπη. Έφτασε στα ιαπωνικά Όσκαρ και είχε σταθεί μαζί με μεγάλες χολιγουντιανές ταινίες, όπως τον James Bond. Και φυσικά, το Σμύρνη μου αγαπημένη που παίζεται στην Αμερική», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, η ίδια αποκάλυψε ποια δουλειά, απ’ όλες όσες έχει αναλάβει, καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. «Η δουλειά-σταθμός για μένα στην τηλεόραση ήταν το “Η ζωή που δεν έζησα”. Πολύ πρωτόγνωρο και δύσκολο να αντιμετωπίζω τη δημοσιότητα και να προσεγγίζω την ηρωίδα. Τον γιο μου τον έκανε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και είχαμε μόνο δύο χρόνια διαφορά. Διάβαζα τότε πάρα πολύ Φρόυντ, ένα ολόκληρο βιβλίο που μιλάει για τη σχέση μάνας-γιου», δήλωσε στη συνέχεια η Ταμίλα Κουλίεβα.

Φεύγοντας από τη σφαίρα των επαγγελματικών και βαδίζοντας σε αυτή των προσωπικών, η ηθοποιός μίλησε για τη γέννηση του γιου της που έγινε στο σπίτι μέσα στο νερό. Ένας τρόπος τοκετού που δεν ήταν ευρέως γνωστός εκείνη την εποχή.

Η Ταμίλα Κουλίεβα για τον τοκετό στο νερό: «Έχει διαμορφώσει τις σχέσεις μας με το παιδί»

«Η μητρότητα παραμένει το σημαντικότερο γεγονός της ζωής μου. Την ώρα της γέννησης του παιδιού ήμασταν οι δυο μας με τον σύζυγό μου, επομένως φέραμε μαζί το παιδί στον κόσμο. Ο Στέφανος γεννήθηκε στο σπίτι, στο νερό και φανταστείτε ότι αυτό έγινε 32 χρόνια πριν. Ήταν πολύ πρωτοποριακό και έχει διαμορφώσει τις σχέσεις μας με το παιδί. Μας έχει χαράξει», κατέληξε η ηθοποιός.