ROLE MODELS

Η Σοφία Χατζηπαντελή όταν ήταν ξανθιά και χωρίς το unibrow

instagram.com/sophiahadjipanteli/

Η Σοφία Χατζηπαντελή έγινε γνωστή στην Ελλάδα, όταν ανακοινώθηκε ότι θα είναι η special guest κριτής του GNTM 5, για την περίοδο των auditions. Το μοντέλο με καταγωγή από την Ελλάδα και την Κύπρο έχει κάνει εντύπωση με το βιογραφικό της, αλλά κυρίως με την εμφάνισή της. Το ενιαίο φρύδι της τραβάει τα βλέμματα – και δυστυχώς όχι πάντα για καλό.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο instagram post του LadyLike με τη Σοφία Χατζηπαντελή και να διαβάσεις τα σχόλια. Θα καταλάβεις τι εννοώ.

Το 26χρονο μοντέλο, λίγο πριν αφήσει τα φρύδια της να ενωθούν και αγκαλιάσει την τριχοφυΐα ανάμεσα στα μάτια της, έκανε ακόμα πειράματα με το πώς ήθελε να διατηρεί τη συγκεκριμένη περιοχή. Πριν έρθουν τα εξώφυλλα και οι διαφημιστικές καμπάνιες, η 20χρονη τότε Σοφία, είχε ξεκινήσει να ασχολείται με το youtube. Είχε ανοίξει μάλιστα και το δικό της κανάλι, στο οποίο ανέβασε 30 βιντεάκια και έχει μείνει ανενεργή για κάτι παραπάνω από 2 χρόνια.

Το 2017, η Σοφία Χατζηπαντελή είχε ανεβάσει το πρώτο της βίντεο, στο οποίο μας αποκαλύπτει 20 πράγματα που έμαθε στα 20 χρόνια ζωής της. Σε αυτό το βίντεο τη βλέπουμε αρκετά διαφορετική από την εικόνα με την οποία έχει ξεχωρίσει και έχει κάνει πλέον καριέρα. Ρίξε μια ματιά, αν και η αλήθεια είναι πως αυτός ήταν απλά ο τίτλος για να μπεις στο άρθρο και να δεις το επόμενο βίντεο με τη Σοφία.

Η Σοφία Χατζηπαντελή με ξανθά μαλλιά και χωρίς Unibrow

Δύο χρόνια μετά, η Σοφία Χατζηπαντελή έδωσε συνέντευξη στο κανάλι StyleLikeU. Εκεί, οι καλεσμένοι μιλούν για τον εαυτό τους και την εξέλιξή τους, ενώ παράλληλα γδύνονται και ξεβάφονται μπροστά στον φακό, μέχρι να μείνουν με τα εσώρουχά τους, στην πιο αυθεντική και ευάλωτη εκδοχή τους.

Η Σοφία Χατζηπαντελή μιλά ανοιχτά για το ταξίδι της αποδοχής του εαυτού της. Αναφέρεται στον Κύπριο πατέρα της και το πώς εκείνος μετανάστευσε στην Αμερική για να κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή για την οικογένειά του. Μιλά για τη μητέρα της και το ότι της είχε πει να μην πειράξει τα φρύδια της. Της το είχε απαγορεύσει. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία απ’ όσα λέει, είναι το πώς κατάφερε από το να κρύβει το χαρακτηριστικό της φρύδι, να νιώθει περήφανει, να το επιδεικνύει και να κυνηγάει μια καριέρα στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Πώς κατάφερε να διεκδικήσει και να κερδίσει τον χώρο που της αξίζει σε μια βιομηχανία με πολύ αυστηρά όρια και γραμμές.

«Ο πατέρας μου μου έμαθε ότι στη ζωή δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα ξέρεις τι θα μπορούσε να είχε συμβεί».

«Ο κόσμος πάντα με ρωτάει αν με νοιάζουν τα βλέμματα. Φυσικά με νοιάζουν, με κοιτάνε όλη την ώρα. Αλλά με κοιτάζουν όλη μου τη ζωή και όχι για τα φρύδια μου. Με κοίταζαν πάντα για το στιλ μου. Πιστεύουν ότι το κάνω για να τραβήξω την προσοχή. Επίσης πιστεύουν ότι έχω πάντα αυτοπεποίθηση. Πέρασα μια περίοδο που φορούσα γυαλιά ηλίου κάθε μέρα για να κρύψω τα φρύδια μου. Έσκυβα το κεφάλι γιατί ήμουν τόσο ανασφαλής. Την ίδια μέρα, όταν ήμουν στο σπίτι μου, κοιταζόμουν στον καθρέφτη, το έβλεπα και έλεγα “μου αρέσει πολύ, είναι πολύ κουλ”. Μόλις έβγαινα έξω στον κόσμο, ήταν όλο λάθος. Μου φαινόταν τρελό που άλλαζα έτσι γνώμη και αγαπούσα και μετά μισούσα τον εαυτό μου εξαιτίας όλων των άλλων.» 

«Είναι τόσο σημαντικό για την κοινωνία μας να έχεις τρίχες ανάμεσα στα μάτια σου.»

«Οι Κύπριοι έχουν πολλή τριχοφυΐα και σε στιγματίζουν γι’ αυτό. Ξέρω κόσμο που έκανε κερί στα φρύδια του όταν ήταν 12 χρονών στην Κύπρο. Η μαμά μου έχει πολύ μακριά φρύδια και ο μπαμπάς μου πολύ φουντωτά. Μεγαλώνοντας, η μαμά μου μου έλεγε “δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, μην αγγίξεις τα φρύδια σου”. Τότε ήταν και η περίοδος που η μαμά μου είχε τα πιο έντονα φρύδια από ποτέ. Το ιδανικό μου σε σχέση με την ομορφιά, προήλθε από τη μαμά μου. Δεν μποϊκοτάρω τα τσιμπιδάκια φρυδιών, απλά μ’ αρέσουν έτσι όπως δείχνουν. Κι έτσι κάνω με τα πάντα στη ζωή μου. Αν μου αρέσει έτσι, έτσι θα το κάνω.»

«Όσο πιο πυκνά γίνονταν τα φρύδια μου, τόσο περισσότερο τα αγαπούσα.» 

«Με κοιτάνε περίεργα κάθε μέρα. Και δέχομαι και πολλά αρνητικά σχόλια online. Πολύ μίσος online. Αν υπάρχει όμως ένα κακό σχόλιο, έχω έναν στρατό ανθρώπων που με υποστηρίζει[…] Μας έχουν πει να κάνουμε κάποια πράγματα. Όταν είσαι σε αυτή την ηλικία, κάνε αυτό. Και μετά λες “μα γιατί να το κάνω;”», λέει η Σοφία Χατζηπαντελή με αφοπλιστική σιγουριά.

Η τελευταία της ανάρτηση μετά τα σχόλια για την εμφάνισή της

Μετά τα σχόλια και την κριτική που απέσπασε λόγω της εμφάνισής της, η Σοφία Χατζηπαντελή, έκανε μια ανάρτηση στο instagram, δηλώνοντας ότι τώρα πια αλλάζει τον κόσμο, χωρίς να αλλάζει τον εαυτό της. Το μοντέλο έχει αγαπήσει αυτό που είναι, την κληρονομία της μαμάς της – όπως έχει δηλώσει για τα πυκνά της φρύδια – και ξεχωρίζει ούσα ακριβώς αυτό που προοριζόταν να γίνει.

Σε αφήνω με λίγα ακόμα λόγια της Σοφίας, που αν και μικρή, δείχνει να το ‘χει πιάσει το νόημα. «Έχω ακόμα πολλά πράγματα να ζήσω στη ζωή μου. Και νιώθω ότι δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα από αυτά με κάποιο άλλο σώμα ή αν ήμουν κάποια άλλη πέρα από τον εαυτό μου. Έχω πολλά να μάθω και νιώθω ότι το χρωστάω στον εαυτό μου να δω ποια είμαι στ’ αλήθεια.»