PROFILE

Σοφία Χατζηπαντελή: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα κριτή του GNTM

David M. Benett/Dave Benett/Getty Images/Ideal Image

Το GNTM επιστρέφει. Αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ποιοι θα καθίσουν στις καρέκλες δίπλα στη Βίκυ Καγιά. Και ήρθε η ώρα να το μάθουμε. Ο δοκιμασμένος Γιώργος Καράβας παίρνει τη μία. Η κλασική αξία Τάσος Σωφρονίου παίρνει την τρίτη. Και το μοντέλο που διαπρέπει στο εξωτερικό, Σοφία Χατζηπαντελή, κάθεται στην τέταρτη και τελευταία, για την περίοδο των auditions, ως special guest κριτής.

Η Σοφία Χατζηπαντελή αρχικά δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ που με έχετε εδώ. Νιώθω τόσο τιμή που είμαι σε αυτή τη θέση με τη Βίκυ, τον Γιώργο και τον Τάσο. Όλοι μαζί θα επιλέξουμε το μελλοντικό είδωλο. Όλοι τους, ο καθένας με τον τρόπο του, έχουν αλλάξει τη μόδα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ και θα βρούμε το επόμενο άτομο που θα το κάνει. Σήμερα ήταν συναρπαστικά και μ’ άρεσε όλος ο ενθουσιασμός που είχαν όλοι στο έπακρο. Έμοιαζαν λίγο αγχωμένοι το ίδιο ήμουν κι εγώ, αλλά πιστεύω ότι θα γίνεται όλο και καλύτερο, είναι τόσο υπέροχοι άνθρωποι και ανυπομονώ να γνωρίσω τους υπόλοιπους».

Όσο για το τι ψάχνει στο GNTM, η Σοφία Χατζηπαντελή ανέφερε: «Θέλω να δω κάποιον που να μην τον ξεχάσω βγαίνοντας από το δωμάτιο. Αυτό αναζητώ. Κάποιον με τον οποίο μπορεί ο κόσμος να ταυτιστεί. Το θέμα δεν είναι να είσαι όμορφος, ψηλός και πολύ αδύνατος σαν μοντέλο.

Το θέμα είναι να είσαι κάτι που όταν το δει κάποιος σε ένα περιοδικό και να πει “μπορώ να γίνω έτσι, νιώθω πως με αντιπροσωπεύουν”. Θέλουμε περισσότερη αντιπροσώπευση, θέλουμε να δείξουμε ότι οι γυναίκες υπάρχουν στη βιομηχανία της μόδας και είναι πολύ δυνατές. Δεν μας περιορίζει το μέγεθος, η φυλή, το χρώμα ή το φύλο μας, τίποτα απ’ όλα αυτά».

Πάμε να γνωρίσουμε λίγο παραπάνω τη Σοφία Χατζηπαντελή η οποία όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σοφία Χατζηπαντελή: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα κριτή του GNTM

Η καταγωγή της

Η Σοφία Χατζηπαντελή γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1997 στην Κύπρο. Έμεινε για αρκετά χρόνια στο νησί και στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ μαζί με τον πατέρα της και τον αδερφό της. Ο πατέρας της είναι Κύπριος και η μητέρα της Βρετανίδα.

Η πρώτη φωτογράφιση

Στα αρχικά της σχέδια δεν υπήρχε το μόντελινγκ. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Maryland, σπουδάζοντας μάρκετινγκ. Κάπου ανάμεσα σε διαβάσματα και εξετάσεις έκανε την πρώτη της φωτογράφιση για το brand Guess Jeans.

Το μόντελινγκ

Από τότε απέκτησε πρακτορείο και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 50 εξώφυλλα περιοδικών. Στο portfolio της υπάρχουν συνεργασίες με τη Vogue, το Elle, το Harper’s Bazaar, τους New York Times και το Vanity Fair. Αυτή τη στιγμή ανήκει στο Premier Model Management και το MUSE NYC.

Το σήμα κατατεθέν της

Η Σοφία Χατζηπαντελή έγινε διάσημη για το ενιαίο φρύδι της, το οποίο και έχει και όνομα. Το έχει βαφτίσει Βερόνικα και το έχει κάνει σήμα κατατεθέν της. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επικριθεί για την εμφάνισή της.

Η ίδια ακούει τα σχόλια βερεσέ και δημιουργεί και το κίνημα #unibrowmovement. «Μέσω του κινήματος αλλάζουμε τον τρόπο που όλοι έχουν στο μυαλό τους την ομορφιά. Είναι τελείως υποκειμενική και ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον συγκεκριμένο όρο.

Βάφω τα φρύδια μου μαύρα, δεν είναι το μαύρο το φυσικό τους χρώμα. Μπορεί σε άλλους να μην αρέσει, αλλά σίγουρα εγώ το προτιμώ και έχω δικαίωμα να το κάνω», είχε δηλώσει στο BBC.

Η γιαγιά Σοφία και τα πρότυπα ομορφιάς

Για τα δικά της πρότυπα ομορφιάς είχε μιλήσει η Σοφία Χατζηπαντελή στο Marie Claire. «Είμαι πολύ περήφανη για την καταγωγή μου γιατί πιστεύω ότι με έχει βοηθήσει να επιλέγω τι να κρατήσω και τι όχι από τη δυτική κουλτούρα στην οποία μεγάλωσα στις ΗΠΑ.

Δεν έχω μόνο ένα πρότυπο ομορφιάς, ακριβώς γιατί μεγάλωσα με τις γιαγιάδες και τις θείες μου που ήταν πολύ διαφορετικές από τις διάσημες ηθοποιούς στις ΗΠΑ, αλλά ήταν πολύ όμορφες για εμένα. Μου έμαθαν πως ένας άνθρωπος είναι όμορφος εξαιτίας του τρόπου που δρα και συμπεριφέρεται και όχι εξαιτίας της εμφάνισής του και μόνο. […]

Νομίζω πως η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητά μου προέρχονται από τη μικροσκοπική μου γιαγιά Σοφία. Ήταν ο εαυτός της χωρίς να νιώθει ότι πρέπει να απολογηθεί για κάτι. Πάντα θαύμαζα τη φωτιά που έτρεφε μέσα της».