FEMALE TALK

Η Σοφία Αλιμπέρτη λέει υπέροχες αλήθειες για την εμμηνόπαυση (και τον έρωτα)

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Αλιμπέρτη στην εκπομπή Πρωινό μας, του ΣΚΑΪ και τη Φαίη Σκορδά. Η παρουσιάστρια που μεσουρανούσε τηλεοπτικά στα 00s μίλησε με τη Φαίη Σκορδά για την αποχή της από την τηλεόραση και τη ζωή της στην Πάρο, που αποτελεί τον τόπο μόνιμης κατοικίας της τα τελευταία 3 χρόνια.

Η Σοφία Αλιμπέρτη μοιράστηκε με τη Φαίη Σκορδά τις δικές της αλήθειες και εμπειρίες ζωής της. Μίλησε για τις σχέσεις της που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, το κυνήγι των παπαράτσι την εποχή της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας, ενώ δήλωσε πώς στάματησε την τηλεόραση γιατί «ήθελα να ζήσω. Έχασα τον εαυτό μου και μην ξεχνάς ότι είμαι στην τηλεόραση από 12 ετών».

Η ζωή της στην Πάρο έχει μία άλλη ποιότητα, όπως είπε και η αλήθεια είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά της ότι οι ανάγκες της ζωής της είναι πλέον πολύ διαφορετικές. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την τηλεοπτική έκθεση, αφορά και την προσωπική της ζωή.

Με αφορμή μία ερώτηση περί γάμου η Σοφία Αλιμπέρτη και η Φαίη Σκορδά είχαν μία πολύ ανθρώπινη συζήτηση για τον έρωτα και για την εμμηνόπαυση. Κι αν αναρωτιέσαι πώς συνδέονται αυτά τα δύο, η Σοφία Αλιμπέρτη θα σου εξηγήσει μέσα από τα λόγια της.

«Δεν μου αρέσει ο γάμος με την έννοια που έχει σήμερα. Μου αρέσει πολύ η συμβίωση και η συντροφικότητα, αλλά αυτό δεν το βάζω σε ένα πλαίσιο και δεν έχω και λόγο να παντρευτώ για την κοινωνία. Ο γάμος για μένα δημιουργήθηκε προκειμένου τα παιδιά να μπαίνουν σε μία ομπρέλα προστασίας. Το σέβομαι, το καταλαβαίνω. Δεν είμαι εναντίον της σχέσης, είμαι πολύ συντροφική, πολύ μονογαμική, πολύ δοτική τα πάντα όλα. Αλλά δεν θέλω αυτό να είναι σε ένα πλαίσιο γάμου, γιατί θεωρώ ότι εκεί χαλάνε τα πάντα», είπε αρχικά η Σοφία Αλιμπέρτη.

«Η καθημερινότητα τα καταστρέφει τα πράγματα. Ειδικά τώρα πια. Κοπελιά, είμαι μεγάλη γυναίκα τώρα, μου ζητάς τι να μένω στο ίδιο σπίτι και να κοιμάμαι στο ίδιο κρεβάτι με έναν άλλο, πας καλά;», είπε με χιούμορ στη Φαίη Σκορδά στη συνέχεια. «Σου λέω για τότε, τα παλιά τα χρόνια, τώρα ούτε αυτό», είπε και γέλασε.

Η Φαίη Σκορδά αντέδρασε λέγοντας: «Εγώ επειδή πέρασα από μία φάση που πίστευα ότι δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει έρωτας, δεν υπάρχει τίποτα, τώρα πια θεωρώ ότι δεν είναι έτσι». Κι εκεί που η Σοφία Αλιμπέρτη την πείραζε λέγοντας: «Άχου, είχα μία φίλη κάποτε», θυμήθηκε μία άλλη φίλη και τα λόγια της που κάποτε και η ίδια δεν καταλάβαινε και τώρα κατανοεί.

«Εσύ κι εγώ δεν είμαστε το ίδιο. Εσύ είσαι πολύ πιο νέα από μένα, έχεις κάνει έναν κύκλο ζωής κι εγώ έχω κάνει έναν άλλο κύκλο ζωής. Αλλά θα σου πω κάτι που έλεγε μία φίλη κάποτε, πολύ πιο μεγάλη από εμάς, στην Κατερίνα Κούκα συγκεκριμένα το έλεγε.

Όταν εμείς κλαίγαμε για τον τάδε και την τάδε, και πηγαίναμε στα μπουζούκια κι ενώ δεν είχαμε κάποιο συγκεκριμένο καημό, ακούγαμε το τραγούδι του Αντωνάκη, ανασύραμε απο τις μνήμες μας κάποιον παλιό και σηκώναμε το κινητό μες το σκοτάδι και κάναμε αφιερώσεις, γελοιότητες δηλαδή, έλεγε αυτή η φίλη “Είναι όλα θέμα ορμονών”. Κι εγώ την κοίταζα κι έλεγα “Τι λέει η κοπελιά τώρα;”. Αγάπη μου, είναι όλα θέμα ορμονών. Και τώρα που οι ορμόνες αυτές δεν υπάρχουν πια, τα βλέπεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι», διηγήθηκε η Σοφία Αλιμπέρτη.

Για να καθησυχάσει τη Φαίη Σκορδά που της είπε «Σαν να έχει ημερομηνία λήξης μου ακούγεται», η Σοφία Αλιμπέρτη σημείωσε το αυτονόητο, ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. «Δεν μας πιάνει όλες το ίδιο, εμένα μου βγήκε λίγο έτσι. Εγώ τώρα, άλλα πράγματα πια επιδιώκω στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Αλιμπέρτη.

Το κεφάλαιο εμμηνόπαυση άνοιξε και για τη Σοφία Αλιμπέρτη και περιείχε μία σούπερ απελευθερωτική διάσταση. Οι αλήθειες της για την εμμηνόπαυση και τον έρωτα είναι υπέροχες, γιατί είναι δικές της.

«Όταν μπήκα στην εμμηνόπαυση, πέρα από τον θυμό που είχα αρχικά γιατί θεωρούσα ότι η φύση δεν με θέλει άλλο και με βάζει σε αναμονή, αυτό που πραγματικά αισθάνθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου μια απίστευτη αίσθηση γαλήνης και ελευθερίας. Αυτό, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εγώ δεν το αλλάζω με τίποτα. Για πρώτη φορά νιώθω ότι ανήκω εγώ σε εμένα. Δεν με παρασύρει καμία ορμόνη και κανένα συναίσθημα. Τα βλέπεις τα πράγματα καθαρά», σημείωσε η Σοφία Αλιμπέρτη.

Η ίδια έκανε και μία επισήμανση για τις γυναίκες του περιβάλλοντός της, στις οποίες παρατηρεί ότι η εμμηνόπαυση ήρθε αρκετά νωρίς στη ζωή τους. «Μας βρήκε και νέες πολύ. Οι γυναίκες από τότε που μπήκαν στην εργασία και αναλαμβάνουν όλους τους ρόλους μαζί και μαμά και εργάτης και γυναίκα και σύντροφος, έχω παρατηρήσει ότι σε όλο το ηλικιακό μου γκρουπ μας βρήκε πολύ νωρίς η εμμηνόπαυση, δεν ξέρω από το άγχος και το στρες;», αναρωτήθηκε η Σοφία Αλιμπέρτη.

 

Και για να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στη Φαίη Σκορδά σε σχετική της ερώτηση περί ερωτικής επιθυμίας σημείωσε: «Όχι, δεν υπάρχει ερωτική επιθυμία». Κι έπειτα ακολούθησαν λίγες ακόμα υπέροχες αλήθειες για τις ερωτικές σχέσεις στο πριν και το μετά της εμμηνόπαυσης διά στόματος Σοφίας Αλιμπέρτη.

«Όταν θα φτάσει η σειρά σου θα το καταλάβεις. Τώρα είσαι κι εσύ ο ίδιος που έχεις ανάγκη το παραμύθι και μπαίνεις πολύ εύκολα σε αυτή τη διαδικασία. Θα δεις ένα τόσο μικρό που σου αρέσει και θα το πάρεις και θα το κάνεις τεράστιο, θα τον κάνεις αυτόν θεότητα, θα τον βάλεις και σε έναν θρόνο και θα νομίζεις ότι περνάς καλά. Γιατί δεν είναι η αλήθεια αυτή, δεν την έχεις πει όλη στον εαυτό σου. Ό,τι δεν σου αρέσει, το έχεις πάει πίσω. Όταν φτάσεις εδώ που είμαι εγώ, το πίσω δεν υπάρχει, απαγορεύεται. Βλέπεις, καθαρά», είπε η Σοφία Αλιμπέρτη και η Φαίη Σκορδά σηκώθηκε απηυδυσμένη και είπε «Εντάξει παιδιά, εγώ τελείωσα τέλος».

Κι αν αυτή δεν ήταν η πιο ανθρώπινη κουβέντα μεταξύ γυναικών που έχεις ακούσει τον τελευταίο καιρό στην ελληνική τηλεόραση, τότε δεν ξέρω τι είναι. Οι γυναίκες είναι υπέροχες σε κάθε ηλικία. Κι όταν η μία μοιράζεται τα βιώματά της με την άλλη καρδιές, αυτιά και μάτια ανοίγουν και συνειδητοποιήσεις συμβαίνουν και βεβαιότητες καταρρέουν. Και τι μένει; Το μαζί με το οποίο προχωράμε η μία δίπλα στην άλλη, φίλες κι έτοιμες να πάμε παρακάτω. Στην εξέλιξη, στη στιγμή που με εμμηνόπαυση ή χωρίς, θα νιώθουμε ότι ανήκουμε στον εαυτό μας. Και θα ζούμε σε ειρήνη με αυτόν.