SELMA BLAIR

Η Selma Blair ιππεύει το άλογό της και τιθασεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Stefanie Keenan/Getty Images for AERIN

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Selma Blair μιλάει για τη χρόνια, αυτοάνοση πάθησή της, την σκλήρυνση κατά πλάκας. Βέβαια, όσες φορές κι αν επιλέξει να μιλήσει ανοιχτά για το συγκεκριμένο θέμα, ποτέ δεν θα είναι αχρείαστες. Γιατί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα υγείας ποτέ δεν περιττεύουν στον δημόσιο λόγο. Τα λόγια της θα αποπνέουν πάντα δυναμισμό και αέρα αισιοδοξίας. Ειδικότερα δε, για τα άτομα που έχουν μάθει να πορεύονται στη ζωή τους με τη συγκεκριμένη ασθένεια και για όσους έχουν στο περιβάλλον τους κάποιο άτομο με πολλαπλή σκλήρυνση, τα λόγια της 49χρονης ηθοποιού είναι σημαντικά.

Με μία ακόμα σπουδαία ανάρτησή της, λοιπόν, η Selma Blair απέδειξε πως η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν αποτελεί τροχοπέδη στις δραστηριότητες ενός πάσχοντα. Η ζωή δεν περιορίζεται και δεν κλείνεται στα στενά όρια που κάποιος υποθέτει ότι ορίζει η πολλαπλή σκλήρυνση. Τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ικανά να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όπως και οι υπόλοιποι. Τουλάχιστον η Selma Blair με αυτή τη φιλοσοφία πορεύεται στη ζωή της και δεν έχει βγει χαμένη.

Τη Selma Blair δεν την υπακούει μόνο το άλογό της, αλλά και η πολλαπλή σκλήρυνση

Η Selma Blair επιδεικνύει στον κόσμο του Instagram την ικανότητά της να ιππεύσει άλογο, αποδεικνύοντας ουσιαστικά πως η ασθένειά της δεν την απομακρύνει από τα πράγματα που αγαπάει να κάνει. Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός του Hollywood δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα video στο οποίο ιππεύει περήφανη ένα άλογο.

«Τα κατάφερα. Κατάφερα να μείνω όρθια και να ιππεύσω. Μεγάλη υπόθεση. Είμαι πολύ υπερήφανη για το κατόρθωμά μου. Υπερήφανη που αναρρώνω μέρα με τη μέρα, που μαθαίνω και επικεντρώνομαι στους στόχους μου. Επάνω στον Mr. Nibbles, το αγαπημένο μου άλογο που εκπαιδεύει το σώμα μου και την αυτοπεποίθησή μου», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η Selma Blair, για την οποία τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

«Έκλαψα. Δεν ήταν δάκρυα πανικού, ήταν δάκρυα γνώσης»

Η Selma Blair διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας τον Αύγουστο του 2018 κι από τότε έχει ακολουθήσει μία σειρά θεραπειών. Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2019, η ίδια παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή “Good Morning America”. Μιλώντας με σπασμωδική δυσφωνία (spasmodic dysphonia) εξήγησε πώς αντέδρασε όταν έμαθε για την ασθένειά της. «Έκλαψα. Δεν ήταν δάκρυα πανικού. Ήταν δάκρυα γνώσης ότι έπρεπε να παραδοθώ σε ένα σώμα που είχε χάσει τον έλεγχό του. Και υπήρχε και κάποια ανακούφιση σε αυτό».

«Γιατί από όταν γεννήθηκε ο γιος μου η ασθένειά μου ήταν σε έξαρση και εγώ δεν το ήξερα. Και προσπαθούσα με όλο μου το είναι να φαίνομαι φυσιολογική. Έπαιρνα μόνη μου φάρμακα, έπινα, πονούσα, δεν έπινα συνέχεια, αλλά υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να τα καταφέρω αλλιώς, και συνεχώς αγωνιζόμουν. Οι γιατροί δεν με έπαιρναν στα σοβαρά, μου έλεγαν είσαι μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, είσαι εξαντλημένη, έχεις οικονομικά βάρη… Κι έφτασα στο σημείο που έλεγα ότι πρέπει να πάω στην δουλειά και πρέπει να μείνω ξύπνια. Πήγαινα τον γιο μου στο σχολείο, και πριν γυρίσω στο σπίτι έπρεπε να σταματήσω στον δρόμο και να κοιμηθώ. Ντρεπόμουν, και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Ήμουν η καλύτερη μαμά, αλλά με σκότωνε» πρόσθεσε μεταξύ άλλων η Selma Brair, που για αρκετο καιρό δεν είχε επίγνωση της πάθησής της.

«Έχω πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και είμαι εντάξει»

«Είμαι ανάπηρη. Μερικές φορές πέφτω. Μου πέφτουν πράγματα. Η μνήμη μου είναι θολή. Και η αριστερή μου πλευρά ζητά οδηγίες από ένα κατεστραμμένο gps. Αλλά τα καταφέρνουμε. Και γελάω και δεν ξέρω ακριβώς τι θα κάνω, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου» είχε γράψει στην περιγραφή της φωτογραφίας στο Instagram από τα παρασκήνια της σειράς Another Life του Netflix στην οποία πρωταγωνίστησε και με την οποία ουσιαστικά ανακοίνωσε την πάθησή της.

«Θέλω να παίξω πάλι με τον γιο μου. Θέλω να περπατήσω στον δρόμο, να κάνω ιππασία. Έχω πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και είμαι εντάξει. Αλλά αν με δείτε, να ρίχνω πράγματα περπατώντας στον δρόμο, μπορείτε ελεύθερα να με βοηθήσετε να τα σηκώσω. Μου παίρνει μια ολόκληρη ημέρα για να το κάνω μόνη μου» πρόσθεσε μεταξύ άλλων η Selma Blair.