CELEBRITIES

H Sarah Michelle Gellar και η Selma Blair έδωσαν ξανά (σχεδόν) το θρυλικό φιλί του “Cruel Intentions”

Invision/AP Richard Shotwell

Το 1999 ένα εφηβικό αμερικανικό ρομαντικό δράμα βρήκε τον δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη. Ήταν η ταινία “Cruel Intentions”. Μέσα σε μια νύχτα ο σκηνοθέτης Roger Kumble, έβλεπε τους νεαρούς πρωταγωνιστές του Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon και Selma Blair να γίνονται stars του Hollywood (ακόμα κι αν αργότερα, κάποιοι από αυτούς εξαφανίστηκαν). Μέσα σε μια νύχτα μπήκαμε κι εμείς μέσα από τη σύγχρονη διασκευή του, στον σαγηνευτικό, σκοτεινό κόσμο των «Επικίνδυνων Σχέσεων» του Pierre Choderlos de Laclos, που αποτέλεσε τη βάση του σεναρίου.

Μπορεί η ταινία να απέσπασε μέτριες κριτικές αλλά το ελκυστικό της cast γεμάτο με νεαρούς πρωταγωνιστές και η «προκλητικότητα» -για την εποχή- του σεναρίου, έκανε την ταινία “Cruel Intentions” να σημειώσει μεγάλη εμποριική επιτυχία. Τα έσοδά της άγγιξαν τα 76,3 εκατομμύρια δολάρια ενώ το budget της ταινίας ήταν μόλις 10,5 εκατομμύρια δολάρια. Μία όμως από τις σκηνές της ήταν που χαράχτηκε ανεξίτηλα στο μυαλό των θεατών. Εκείνη όπου Kathryn Merteuil, που υποδύθηκε η Sarah Michelle Gellar, φιλά την αφελή και αθώα Cecile Caldwell, που υποδύθηκε η Selma Blair. Τη σκηνή όπου η Kathryn μαθαίνει στη Cecile να φιλάει μπορείς να δεις παρακάτω. Μουσικό χαλί το “Coffee and TV” των Blur και δεν ξέρω αν στο έχω ξαναπεί αλλά αγαπώ τα ’90s.

 

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν οι δύο πρωταγωνίστριες αντάλλαζαν το φιλί τους σήμερα; Θα το μάθεις αμέσως αφού οι Selma Blair και Sarah Michelle Gellar, επανέλαβαν τη σκηνή με μία κάπως διαφορετική “COVID Times” κατάληξη. Ο λόγος που οι δύο γυναίκες προχώρησαν στην αναπαράσταση του φιλιού τους 21 χρόνια μετά ήταν η βράβευση τους στα MTV Movie & TV Awards: Greatest of All Time, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου. Βέβαια θα σου πω ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους ανταλλάζουν ένα τέτοιο φιλί διακωμωδώντας τη σκηνή από το “Cruel Intentions”. Είναι πολύ καλές φίλες και ένα παρόμοιο φιλί ήταν αυτό που μοιράστηκαν φορώντας μάσκα για τα 47α γενέθλια της Selma Blair τον Ιούνιο του 2020.

Οι Selma Blair και Sarah Michelle Gellar κέρδισαν το βραβείο «Θρυλικού Φιλιού» (Legendary Lip Lock), για το φιλί τους στην ταινία “Cruel Intentions”. Ακριβώς 20 χρόνια είχαν αποσπάσει στα ίδια βραβεία και πάλι το βραβείο του καλύτερου φιλιού της χρονιάς. Όπώς είπε η Sarah Michelle Gellar στο video παραλαβής του βραβείου τους, με τα δύο MTV Awards του, έχει γίνει «το μοναδικό πολυβραβευμένο φιλί στην ιστορία του κινηματογράφου. Μην το ψάξετε στο Google, το έκανα ήδη».

«Νομίζω πως ο λόγος που το φιλί έχει τόση απήχηση δεν είναι μόνο για το πρώτο σοκ που προκάλεσε αλλά και επειδή λειτούργησε ως καταλύτης σε τόσους νέους, βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν συγκεκριμένες εκφάνσεις της σεξουαλικότητάς τους και να νιώσουν άνετα με το ποιοι είναι», πρόσθεσε η Selma Blair. «Επίσης αποτελεί παραδειγματική αλλαγή προς μία νέα δυναμική σε ό,τι αφορά την αποδοχή στην pop κουλτούρα. Κι επιπλέον ήταν πραγματικά καυτό», ανέφερε συμπληρώνοντάς τη, η Sarah Michelle Gellar.

Οι δύο ηθοποιοί στη συνέχεια του video που δημοσιεύθηκε στο Twitter, προσπαθούν να επαναλάβουν τη σκηνή έχοντας ανάμεσά τους το βραβείο που παρέλαβαν. Ωστόσο ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα plexiglass που αρχικά δεν βλέπουμε για λόγους προστασίας τους από τον Covid – 19. Το αποτέλεσμα είναι κωμικό και οι δυο τους μάλλον το διασκέδασαν πραγματικά. Μετά από μία μικρή παύση, η Sarah Michelle Gellar γυρνά στην κάμερα και λέει: «Μείνετε ασφαλείς. Και 2020; Τέλειωνε σύντομα». Αχ, πόσο συμφωνούμε.