FEMALE TALK

Η Ρούλα Κορομηλά έδωσε τη δική της απάντηση στο body shaming που δέχθηκε η Έλενα Παπαρίζου

Instagram.com/roulakoromila/

Τα κακεντρεχή σχόλια, η αρνητική κριτική και το body shaming που δέχθηκε η Έλενα Παπαρίζου για την εμφάνισή της στο “Rock The Roof”, ενός θεαματικού πάρτι που έγινε σε ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Rotterdam, προκάλεσαν την οργή πολλών και δικαιολογημένα. Γιατί γι’ ακόμα μία φορά, τα νοσηρά εμφανισιακά standards που θέτει η κοινωνία στις γυναίκες φάνηκε μέσα από τα social media, ιδίως το Twitter. Γιατί τι σημασία έχουν τα κατορθώματα της ζωής σου, όταν έχεις παραπάνω κιλά; Για κάποιους, καμία.

Η Έλενα Παπαρίζου, λοιπόν, ήταν το θύμα της συγκεκριμένης περίπτωσης. Ανάμεσα στις πολλές (δυστυχώς) καθημερινές περιπτώσεις. Η 39χρονη τραγουδίστρια που μετά από 16 χρόνια ερμήνευσε το “My Number One”, το οποίο χάρισε στη χώρα μας τη νίκη της Eurovision το 2005, δέχτηκε δριμεία κριτική για τα κιλά της. Και μέσα σε όλον αυτόν τον αρνητισμό – που δυστυχώς είναι αποκαλυπτικός ως προς τα γυναικεία ταμπού και τα στερεότυπα- υπήρξαν αρκετοί που υποστήριξαν το δικαίωμα της Έλενας Παπαρίζου στην αυτοδιάθεση. Ανάμεσά τους, και η Ρούλα Κορομηλά.

Η Ρούλα Κορομηλά δίνει τη δική της απάντηση στον σάλο που ξέσπασε γύρω από την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ρούλα Κορομηλά έδωσε την δική της απάντηση στα νοσηρά σχόλια γύρω από την αλλαγή στην εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες. Χωρίς να θίγει το πρόσωπο της τραγουδίστριας -αφήνοντάς το να εννοηθεί- η Ρούλα Κορομηλά ξέσπασε δηλώντας θλίψη για την αρνητική κριτική που κάνουν οι γυναίκες μεταξύ τους. Διερωτάται, παράλληλα για την ευκολία του να αποθεώνεις κάποιον και να τον λοιδορείς ταυτόχρονα για διαφορετικούς λόγους.

«Με αυτά που ακούω κ διαβάζω, ειδικά από γυναίκες προς άλλες, ντρέπομαι και θλίβομαι»

«Ας λέμε ένα “μπράβο” σε όσους κάτι κατάφεραν. Προσπάθησαν. Τώρα, κανένας δεν είναι εκτυφλωτικά αψεγάδιαστος. Μιλάμε υπερβολικά. Επικρίνουμε υπερβολικά, δικάζουμε υπερβολικά και άκομψα. Συμπεράσματα υπερβολικά. Όλα στην υπερβολή, τελευταία. Η προσωπικότητα, οι αξίες και το ταλέντο των συνανθρώπων μας δεν κρίνονται από τις ρυτίδες, την χαλάρωση, τα κιλά, την ηλικία το αλαβάστρινο δέρμα. Όλοι στον πλανήτη αλλάζουμε νούμερα».

«Large,xxl, medium και όλοι δεν μένουμε πάντα παιδιά. Άλλωστε είναι Ευλογία να μεγαλώνεις. Με αυτά που ακούω κ διαβάζω να λέγονται για κάποιους, κ ειδικά από γυναίκες προς άλλες, προσωπικά ντρέπομαι και θλίβομαι» ανέφερε στην αρχή η Ρούλα Κορομηλά που θαυμάζει το ταλέντο της Έλενας Παπαρίζου, αγνοώντας την εμφάνισή της που κανέναν ρόλο δεν παίζει. Το ίδιο, βέβαια, θα έπρεπε να κάνουν κι όλοι οι υπόλοιποι.

 

«Ας χρησιμοποιήσουμε τους καθρέφτες σπίτια μας κ όχι κατά το δοκούν. Ας ασχοληθούμε με τον εαυτό μας κ την ζωή μας κ ας αφήσουμε τους άλλους να πορεύονται ,να λειτουργούν, όπως θέλουν. Εκεί που αποθεώνουμε κάποιον, τον ίδιο σε λίγο “λιντσάρουμε”. Αναίτια. Πως έγινε, πως άλλαξε, πως πάχυνε, κ άλλα γλαφυρά. Το μικροσκόπιο έχει άλλη χρήση ! Η αγάπη πολλές και θεραπευτικές. Η χρήση, δόσεις, της κακίας (μακριά μας) οδηγεί σε σοβαρή ασθένεια, η οποία δυστυχώς δεν θεραπεύεται. Μιλάνε, μιλάνε κ δεν ξέρουν ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάνε. Μιλάνε όμως» κατέληξε η Ρούλα Κορομηλά.