ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Petra Nemcova μίλησε για τον πρόωρο τοκετό της κι έδωσε μαθήματα προσαρμοστικότητας

Invision/AP Arthur Mola

Θυμάσαι την Τσέχα Petra Nemcova, ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα των 90s; Η ζωή της έχει αλλάξει πολύ πλέον, αφού μακριά από τις πασαρέλες ξεκίνησε να ζει το όνειρο της μητρότητας. Ένα όνειρο που στην αρχή του, λίγο έλειψε να γίνει εφιάλτης. Η 40χρονη Petra Nemcova μίλησε για πρώτη φορά στο Βρετανικό Hello, για τη γέννηση του γιου της Bodhi τον περασμένο Νοέμβριο. Ο τοκετός δεν ήταν καθόλου όπως τον είχε φανταστεί.

Η Petra Nemcova γέννησε τον Bodhi, το όνομα του οποίου στα Σανσκριτικά σημαίνει “Φώτιση”, τον Νοέμβριο του 2019 στο σπίτι της στη Δομινικανή Δημοκρατία. Το μωρό που απέκτησε με τον επιχειρηματία σύζυγό της Benjamin Larretche, γεννήθηκε 6 εβδομάδες νωρίτερα με επείγουσα καισαρική τομή. Όπως καταλαβαίνεις για μια γυναίκα που προετοίμαζε έναν εντελώς φυσικό τοκετό αυτό ήταν κάτι εντελώς απροσδόκητο.

«Από την αρχή σχεδιάζαμε την άφιξη του μωρού μας ώστε να είναι όσο φυσική γίνεται και χωρίς κανένα φάρμακο. Και καταλήξαμε να βασιζόμαστε στην μοντέρνα ιατρική για να σώσει το μωρό μας. Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε λιγότερο ευγνώμονες», είπε χαρακτηριστικά η Petra Nemcova.

«Ελπίζαμε να γίνουν όλα φυσικά και τελικά τα χαρτιά που μας μοίρασαν στην τράπουλα ήταν εντελώς διαφορετικά. Μου τον έφεραν ώστε να δω το μικρό γλυκό του πρόσωπο και να τον μυρίσω και να του δώσω την αγάπη μου, αλλά δεν μπορούσα να τον βάλω στο στήθος μου. Έπρεπε να τον φροντίσουν καθώς ήταν τόσο πρόωρος», συνέχισε την περιγραφή της για τον ερχομό του Bodhi στον κόσμο, η Petra Nemcova.

«Το να τον βλέπω με όλα αυτά τα σωληνάκια παντού, αυτόν τον συνεχή θόρυβο των μηχανών και όλες αυτές τις ενέσεις που έκανε, ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Αλλά ο Benjamin είναι τόσο δυνατός, ήρεμος και πάντα πολύ θετικός», είπε αναφερόμενη στη στήριξη του συζύγου της εκείνο το διάστημα.

«Τώρα ανθίζει, είναι τόσο χαρούμενος και λαμβάνει τόση αγάπη. Είναι τρομερά υγιής και δυνατός και έχει μεγαλώσει τόσο πολύ. Είμαστε ευγνώμονες και σε ένα πολύ καλό σημείο τώρα», σημείωσε.

Η Petra Nemcova και τα αναπάντεχα γεγονότα της ζωής

Αν κάποιος ξέρει τι πάει να πει να του συμβαίνει κάτι απροσδόκητο, αυτός είναι σίγουρα το 40χρονο μοντέλο. Το 2004 βρισκόταν σε διακοπές σε ένα bungalow που έβλεπε τον Ινδικό Ωκεανό, στην Ταϋλάνδη. Δίπλα της βρισκόταν ο φωτογράφος αρραβωνιαστικός της, Simon Atlee. Και τότε συνέβη το φονικό τσουνάμι του 2004. Η Petra Nemcova έμεινε να κρατιέται από ένα δέντρο για τις επόμενες 8 ώρες. Γλίτωσε με τραυματισμούς όπως ένα κάταγμα λεκάνης. Ο αρραβωνιαστικός της ήταν ένας από τους χιλιάδες που πνίγηκαν.

«Αυτή η εμπειρία θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου. Σίγουρα διαμόρφωσε τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα με πολλούς τρόπους. Είναι ακόμα κομμάτι μου, αλλά αυτό είναι σίγουρα ένα νέο κεφάλαιο για εμένα», είπε αναφερόμενη στην τραγωδία του παρελθόντος και τον ερχομό του γιου της στο σήμερα.

Το ότι δεν ξέχασε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός στη ζωή της άλλωστε, γίνεται φανερό από την επιλογή της να ιδρύσει το 2005 τον οργανισμό Happy Hearts. Αυτός αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση σχολείων σε χώρες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Ο Benjamin για την Petra

Στο περιοδικό μίλησε και ο επιχειρηματίας σύζυγος της Petra Nemcova. «Το αίσθημα του να τους βλέπω και τους δύο μαζί, μου φέρνει τόσο μεγάλη χαρά. Αυτοί οι δυο επιζώντες είναι πραγματικά μοναδικά πλάσματα. Η Petra είναι γεννημένη μαμά και φροντίζει τους άλλους το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Με χαροποιεί να τη βλέπω τώρα να έχει τη δυνατότητα να φροντίζει το παιδί μας. Το να ξυπνώ το πρωί και να βλέπω το χαμόγελο του Bodhi είναι μια πραγματική ευλογία. Με γεμίζει ενέργεια για όλη την ημέρα», σημείωσε.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Αύγουστο στο Cathedral Rock στην Αριζόνα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, υπό την καθοδήγηση πνευματικού οδηγού.