FEMALE TALK

Η Νάντια Κοντογεώργη μιλά για τη ζωή της ως γυναίκα και γίνεται δικαίως viral

Instagram.com/nadia_kodogeorgi

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γεννά στο μυαλό μας δημιουργικές ιδέες που γίνονται σπουδαία αφιερώματα όπως αυτό που βλέπεις εδώ. Γεννά δυσοίωνα προγνωστικά όπως αυτά του ΟΗΕ που μας βλέπει να πετυχαίνουμε επιτέλους την ισότητα μετά από 300 χρόνια. Γεννά όμως και στο μυαλό της κάθε μίας από εμάς ορισμένες προσωπικές σκέψεις, διαπιστώσεις και ανάγκες. Η Νάντια Κοντογεώργη μοιάζει να έβαλε όλες αυτές τις σκέψεις σε σειρά και τις εξέθεσε στα μάτια μας, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

Η Νάντια Κοντογεώργη είναι ηθοποιός, είναι παρουσιάστρια της εκπομπής dot του Star και μία από τις σημαντικές ιδιότητές της με τις οποίες αυτοπροσδιορίζεται, είναι το φύλο της. Η Νάντια Κοντογεώργη είναι γυναίκα και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εξέθεσε τις σκέψεις της στις διαδικτυακές της φίλες, μέσα από ένα Instagram Story της στον προσωπικό της λογαριασμό.

Νάντια Κοντογεώργη Instagram.com/nadia_kodogeorgi

Έκανε τις παραδοχές της για όλα όσα ακόμα και σήμερα νιώθει ότι την εμποδίζουν να φτάσει στην πλήρη αποδοχή της γυναικείας φύσης της και δήλωσε την αγάπη της για όλες τις γυναίκες.

«Αύριο είναι η ημέρα της γυναίκας. Και ακόμα λίγο πριν τα 40 μου δεν έχω αγκαλιάσει άφοβα τη φύση μου», έγραψε αρχικά η Νάντια Κοντογεώργη και συνέχισε με αυτά τα παραδείγματα που αποδεικνύουν στην ίδια ότι αυτή η πλήρης αποδοχή δεν έχει έρθει ακόμα. Παραδείγματα με τα οποία, είναι πολύ πιθανόν να ταυτιστείς.

«Έχω κρατήσει ντροπαλά τη σερβιέτα, έχω καλύψει τις καμπύλες στο σώμα μου, έχω παραχωρήσει αυτοματικά το λόγο στον άντρα που με διέκοψε, έχω μπει σε εκκλησία και δεν έχω ουρλιάξει από θυμό για την “αγιογραφία” με τον στενοχωρημένο Χριστό που κρατάει το έμβρυο από την άμβλωση (κι όμως υπάρχει), έχω το ήθος και το σεξ ακόμα συσχετισμένα ενοχικά», παραδέχτηκε η Νάντια Κοντογεώργη.

Κι είναι όλα αυτά που όλες μας πρέπει να ξεμάθουμε, αντιλήψεις με τις οποίες εμποτιστήκαμε από 0 χρονών, όλη αυτή την επιμονή να είμαστε «καλά κορίτσια» λες και δεν είμαστε από τη φύση μας καλές, για να αποδεχτούμε χωρίς κανένα φόβο τη γυναικεία μας φύση.

Είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν εκείνα τα με το ζόρι και με καταπίεση «καλά κορίτσια». Η ντροπή, η ενοχή, η ησυχία. Η ανάγκη της πατριαρχίας να μας κρατά αόρατες, άοσμες και χρήσιμες. Όλα αυτά που αν τα βγάλουμε από το νου μας επιτέλους, αυτόματα νιώθουμε ελεύθερες ακόμα και σε έναν κόσμο που επιμένει να μην γίνεται ίσος.

«Ας γιορτάσουμε τη Γυναίκα μέσα μας. Άφοβα ας την αγκαλιάσουμε και τρυφερά να την αποδεχθούμε. Κι αν κάποιος την απειλήσει, να μπούμε μπροστά για όλες και να την υπερασπιστούμε. Ας την αγαπήσουμε δηλαδή όπως αγαπάει η θηλυκή φύση. Γυναίκες σας αγαπώ!», κατέληξε η Νάντια Κοντογεώργη και οι γυναίκες της ανταπέδωσαν την αγάπη αναδημοσιεύοντας ξανά και ξανά το story της.

Λίγη ώρα μετά, η Νάντια Κοντογεώργη είδε πώς έγινε το πιο δίκαιο viral στο Instagram και θέλησε να ευχαριστήσει τις γυναίκες που μοιράστηκαν το story της για την αλληλεγγύη τους.

Instagram.com/nadia_kodogeorgi

«Το έχετε ανεβάσει πάρα πολλές, προς έκπληξή μου. Τι ωραίο να συνδεόμαστε στο “γυναίκες σας αγαπώ”. Αυτές είμαστε», έγραψε η ηθοποιός και παρουσιάστρια. Αυτές είμαστε πράγματι. Ατελείς μα δυνατές και ενωμένες και έτοιμες να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να διεκδικήσουμε την ισότητα περισσότερο από ποτέ. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αγάπη.