ROLE MODELS

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με μια ατάκα για τον Παύλο Γαλακτερό μάς έσυρε στα πατώματα. Την ευχαριστούμε

ΣΚΑΙ/Unsplash

Δεκάδες παρουσιαστές. Εκατοντάδες καλεσμένοι. Χιλιάδες λεπτά τηλεοπτικού χρόνου. Εκατομμύρια λέξεις. Η τηλεόραση είναι ανοιχτή όλη την ημέρα. Άλλοτε παίζει με ήχο κι άλλοτε χωρίς. Μετράς την υπομονή σου και στη δική σου ζυγαριά πότε βαραίνει το mute και πότε το δώσε φωνή. Λέξεις, λέξεις, λέξεις. Χωρίς ουσία, χωρίς λόγο. Κι άλλες τόσες με βαρύτητα. Λέξεις με βαθύ συναίσθημα. Κατακλυστήκαμε από τις πρώτες και χάσαμε τις δεύτερες. Για τα χλωρά που φουντώνουν μαζί με τα ξερά, για αυτά μιλάω. Για τα σημαντικά που κολυμπάνε ανάμεσα στα ασήμαντα και προσπαθούν για να μην πνιγούν. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου, κυρίες και κύριοι.

Ένας πρόλογος κι ένα όνομα. Λέξεις δικές μου και λέξεις δικές της. Λίγες λέξεις. Ελάχιστες. Τι να τις κάνει τις πολλές όταν η μια είναι πλήρης νοήματος; Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με συγκινεί. Με συγκινεί κάθε φορά που μιλά για τον Παύλο Γαλακτερό, γιο του συζύγου της, Νάσου, από τον πρώτο του γάμο.

Στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ τη Δευτέρα 2 Μαΐου καλεσμένη ήταν η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου. Μίλησε για τη σχέση με τους γονείς της και τότε ρώτησε τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου άν έχει ένα ή δύο παιδιά.

Ένα, ακούγεται η φωνή του Θανάση Αναγνωστόπουλου και σχεδόν ταυτόχρονα αυτή της Νάνσυς. «Δύο». Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου έχει δύο παιδιά. Τη Σόφη και τον Παύλο. Τον Παύλο και τη Σόφη.

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου μιλώντας για εκείνη, τον αδερφό της και την αγάπη που τους έδειχναν οι γονείς τους, είπε: «Δεν τα αγαπάς εξίσου και μπορώ να σ’το αναλύσω».

«Δεν ισχύει αυτό. Δεν ισχύει, δεν ισχύει. Μπορεί να ταιριάζεις με το ένα καλύτερα, όμως δεν είναι διαφορετική η αγάπη», θα απαντήσει η Νάνσυ Ζαμπέτογλου δίνοντάς μας λίγες υπέροχες λέξεις να αντέξουμε τη μαυρίλα.

Ήταν ένα απόσπασμα 35 δευτερολέπτων (από το 42:05 έως το 42:40). Μια σταγόνα στον ωκεανό. Πόση ανάγκη έχουμε από τέτοιες σταγόνες. Το πιο συγκινητικό όλων είναι πως εννοεί και την τελεία από όσα είπε.

Νάνσυ Ζαμπέτογλου

«Με κάτι τέτοιες φωτογραφίες μπροστά στα μάτια μου είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου», γράφει η Νάνσυ Ζαμπέτογλου σε ένα από τα stories της. Στη φωτογραφία η Σόφη και ο Παύλος, τα παιδιά της.
Μιλώντας στην Έλενα Πολυκάρπου και την εκπομπή Ευτυχείτε, είχε δηλώσει: «Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που δεν έχουν ταμπέλες. Εκτός από το μητέρα και το μητριά υπάρχει και κάτι άλλο που δεν ορίζεται και δεν υπάρχει κάποια λέξη να το περιγράφει. Εγώ είμαι αυτό το κάτι άλλο. Είναι αυτό το παιδί και έχει αυτή τη μαμά.

Το λέω από την πρώτη μέρα που γνώρισα τον Παύλο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχει μια πολύ σπουδαία μαμά που βοήθησε σε όλο αυτό. Το να είμαστε όλοι μαζί, δεν βοήθησα μόνο εγώ, δεν βοήθησε μόνο ο Παύλος, βοήθησε η Τέτα. Είμαστε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια».

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου στην εκπομπή Μαμά δες, είχε πει: «Το λέω και συγκινούμαι, ο Παύλος δεν με έκανε ποτέ να νιώσω ότι δεν είμαι η μαμά του. Ποτέ δεν του φέρθηκα διαφορετικά, η αλήθεια είναι. Δηλαδή, ήθελα να τον μαλώσω; Τον μάλωνα κανονικά, με το θάρρος που έχεις με το βιολογικό σου παιδί.

Επειδή έχεις οικειότητα με το παιδί σου και η αγάπη είναι δεδομένη, δεν πειράζει να πεις και μια κουβέντα παραπάνω. Οπότε, δεν του φέρθηκα ποτέ σαν να μην είναι παιδί μου, ούτε εκείνος εισέπραξε κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε κάνει ποτέ πικρή κουβέντα με τον Παύλο.

Φυσικά, δεν ήταν εύκολο. Αν και ο Νάσος χώρισε με τη μητέρα του Παύλου όταν εκείνος ήταν μωρό, πάλι δεν ήταν εύκολο να με δεχτεί, όχι επειδή ήμουν εγώ, αλλά με οποιαδήποτε γυναίκα θα διεκδικούσε τον χρόνο του μπαμπά του. Όπως όλα τα παιδιά χωρισμένων γονιών.

Η σχέση του Παύλου με τη Σοφία είναι εξαιρετική, είναι έρωτας. Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο, όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι αγάπη τα λύνει όλα».

Και στο Καλύτερα δε γίνεται: «Ζούμε μαζί, μεγαλώσαμε μαζί, κάνουμε πράγματα μαζί, είμαστε ακόμα μαζί, δηλαδή και στην καθημερινότητά μας είμαστε μαζί κι αν περάσει μία ημέρα και δεν μιλήσουμε στο τηλέφωνο οπωσδήποτε θα βρεθούμε, θα μιλήσουμε. Ξέρω τα μυστικά του, περισσότερο από αυτά που θα έπρεπε να ξέρω».

Μια υπέροχη σχέση. Από αυτές που θαυμάζεις κι από αυτές που εύχεσαι να υπάρχουν. Σχέση αληθινής αγάπης. Πόσο όμορφο θα ήταν να κάνετε στην άκρη εγωισμούς και μικροπρέπειες και να σταθείτε μονάχα στην αγάπη.

Εκείνη την αγάπη που ξέρει να λύνει προβλήματα και είναι το πάπλωμα που θα σκεπάσει κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο.

Ας μείνουμε στην πλευρά με τα σημαντικά των ζωών μας. Και ναι, ένα από αυτά είναι το νούμερο δύο που έχει στην καρδιά της η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.