ΜΕΛΠΩ ΚΩΣΤΗ

Η Μέλπω Κωστή μίλησε για την απώλεια του γιου της, σε ηλικία 17 ετών

Papadakis Press/Γιάννης Νταρίλας

Ήταν πριν από περίπου 17 χρόνια, όταν η Μέλπω Κωστή έχασε τον έφηβο γιο της, σε τροχαίο δυστύχημα. Τότε που διερχόμενο όχημα παραβίασε φωτεινό σηματοδότη και έπεσε πάνω στη μηχανή που ο ίδιος οδηγούσε. Ο 17χρονος γιος της πέθανε σχεδόν ακαριαία.

Για τη συγκεκριμένη απώλεια μίλησε για ακόμα μία φορά η Μέλπω Κωστή στο Enjoy. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός αναφέρθηκε στη συναισθηματική σύνδεση που δύσκολα διακόπτεται, στα στάδια του πένθους, στην ψυχική δύναμη που χρειάζεται κανείς ώστε να μην επιτρέψει στον πόνο και τη θλίψη να επισκιάσει τη ζωή του και στη σπουδαιότητα της ψυχοθεραπείας.

Μέλπω Κωστή: «Θέλει πολύ χρόνο για να περάσει ο πόνος και να διακοπεί η συναισθηματική σύνδεση»

Αναφερόμενη στη δουλεία που χρειάζεται ώστε να ξεπεραστεί – κατά κάποιον τρόπο – μία απώλεια, η ηθοποιός ανέφερε πως «Θέλει πολύ χρόνο για να περάσει ο πόνος και να διακοπεί η συναισθηματική σύνδεση. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Γιατί αυτή η απώλεια είναι αφύσικη και δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους. Αλλά το μυαλό μας και η ψυχή μας έχουν μεγάλη δύναμη και εμείς στη ζωή μας λειτουργούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι τους. Νομίζουμε ότι ξέρουμε τις δυνατότητες της σκέψης μας, του σώματος μας. Δεν τις γνωρίζουμε όμως. Ο άνθρωπος που πενθεί πρέπει να βρει τα θετικά κομμάτια της ζωής και να συνεχίσει να περπατά στο δικό του μονοπάτι».

«Είναι εγωιστικό να πω “χάθηκε το παιδί μου, πονάω, κατεβάζω ρολά”, να αφεθώ σε αυτό το θλιβερό βίωμα, να χαθώ από τη φασαρία του κόσμο και να μη με νοιάζει κανένας άλλος άνθρωπος, ούτε τα άλλα μου παιδιά, ο άνδρας μου, οι φίλοι μου, οι συνάδελφοι μου, ο κόσμος όλος» ανέφερε στη συνέχεια η Μέλπω Κωστή, η οποία δεν τα έβαλε ποτέ κάτω και πορεύτηκε αναλογιζόμενη τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη ζωή της.

«Είμαι η μοναδική που έχασε το παιδί της για να τα εγκαταλείψω όλα; Προφανώς και όχι. Η ζωή συνεχίζεται. Και πώς θα συνεχιστεί; Κρατώντας το μυαλό μου απασχολημένο με πολλή εργασία και διάβασμα. Εγώ απευθύνθηκα και σε γιατρό και έκανα ψυχοθεραπεία. Ζήτησα ψυχολογική υποστήριξη» πρόσθεσε η Μέλπω Κωστή, κάνοντας αναφορά στη σπουδαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης.

«Οι απώλειες στη ζωή είναι μια μεγάλη εμπειρία, ένα μεγάλο μάθημα»

«Είναι ένα τεράστιο σοκ. Δεν έχεις τον χρόνο να συμφιλιωθείς με την ιδέα του θανάτου ή της απώλειας, όπως όταν κάποιος νοσεί σε ένα νοσοκομείο και σου περνάει και αυτή η ιδέα από το μυαλό. Ο θάνατος, όπως έχω μιλήσει και με τον πνευματικό μου και με ιερείς, είναι το πέρασμα στην αιώνια ζωή» δήλωσε η Μέλπω Κωστή αναφερόμενη στα συναισθήματα που προκαλεί μία ξαφνική απώλεια.

«Οι απώλειες στη ζωή είναι μια μεγάλη εμπειρία, ένα μεγάλο μάθημα. Τι μας μαθαίνουν; Την ουσία της ζωής και της στιγμής. Για μένα είναι σημαντικό πως θα αναστηθούμε, ενώ είμαστε ζωντανοί. Και με την ανάσταση εννοώ την αλλαγή μας. Πως θα ξεφύγουμε από το άγχος, τη ματαιοδοξία μας, τις ανησυχίες για το μέλλον μας και θα κοιτάξουμε το παρόν και το σήμερα. Αυτή είναι η μεγάλη μας ευκαιρία στη ζωή, να μην χάνουμε το σήμερα» σημείωσε μεταξύ άλλων η Μέλπω Κωστή.