ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαρία Μπεκατώρου: Η απώλεια του πατέρα της και το παιδί που δεν ήρθε

ΑΝΤ1

Η Μαρία Μπεκατώρου βρέθηκε καλεσμένη στο podcast Been There Done That της Μίνας Μπιράκου και μίλησε με περίσσια ευαισθησία και αυθεντικότητα για όλα.

Η Μαρία Μπεκατώρου μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στον Χολαργό, για την αγάπη που έχει στην Κεφαλλονιά, τη μετάβαση από το μικρό Τηλεάστυ στα βαθιά νερά των μεγάλων καναλιών, τη σχέση ζωής με τον άντρα της και πολλά ακόμη.

Η Μαρία Μπεκατώρου και το σπίτι με την άγκυρα στον Χολαργό

Η Μαρία Μπεκατώρου, μίλησε για τη χαρακτηριστική μονοκατοικία στον Χολαργό, που κράταγε από τα χρόνια του παππού της. «Εδώ που ζω και τώρα στον Χολαργό (μεγάλωσα), όπου είχαμε και μια μονοκατοικία. Ο παππούς μου ήτο καπετάνιος ο ένας και στο λέω αυτό γιατί – τώρα έχει γίνει πολυκατοικία, ήταν πολύ χαρακτηριστική η μονοκατοικία μας εδώ στον Χολαργό, γιατί επειδή είχε πολύ μεγάλη αγάπη ο παππούς μου για τα καράβια και τα ταξίδια και τα πλοία είχε δυο μεγάλες άγκυρες έξω από το σπίτι. Το σπίτι δεν υπάρχει εδώ και 30 χρόνια».

Η Μαρία Μπεκατώρου για το νησί που αγάπησε μέσα από τα μάτια του πατέρα της και ο χαμός του που την στιγμάτισε

Η παρουσιάστρια, αναφέρθηκε στην Κεφαλλονιά με πολλή ευαισθησία και αγάπη, καθώς είναι ένα νησί συνδεδεμένο με μνήμες από τον πατέρα της, τον οποίο και έχασε το 2013. «Εγώ την Κεφαλλονιά την αγάπησα πάρα πολύ μέσα από τα μάτια του συγχωρεμένου του μπαμπά μου.

Ο μπαμπάς μου την αγαπούσε τόσο πολύ την Κεφαλλονιά που έλιωνε για αυτήν, δεν ξέρω πώς να στο πω αλλιώς. Αυτό το συναίσθημα που είχε εκείνος το έχω ακόμα κι εγώ ότι όταν φτάνω στην Κεφαλλονιά θέλω να φιλήσω το χώμα. Όταν έφυγε ο μπαμπάς μου το ’13 από τη ζωή, εγώ μετά είχα τρομερό πρόβλημα στο να πηγαίνω».

Και συνέχισε, «επειδή για μένα η Κεφαλλονιά ήταν ο πατέρας μου, – ήτανε και η γιαγιά μου που την έχασα πολλά χρόνια πριν, αλλά ήταν ο μπαμπάς μου ο οποίος μου μετάγγισε αυτή την αγάπη στο αίμα μου, σαν κάτι πολύ σημαντικό να μου έλεγε όταν πήγαινα εκεί. Δηλαδή το ’13 έφυγε, μετά για λίγο καιρό έμενα σε ξενοδοχείο ,δεν μπορούσα να πάω στο σπίτι μου».

Η αρχή της επαγγελματικής της πορείας στη δημοσιογραφία και η κρίσιμη γνωριμία

Η Μαρία Μπεκατώρου, αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο πατέρας της στο να βρει τον δρόμο της μέσα από τη δημοσιογραφία, λέγοντας «Είχαμε και έχουμε μία πολύ αγαπημένη μας φίλη τη Σοφία Βούλτεψη. Ο μπαμπάς της Σόφιας ο συγχωρεμένος ήταν κολλητός με τον μπαμπά μου. Τότε η Σοφία δούλευε στις ”Εικόνες”.

Έχουνε λοιπόν κανονίσει να με πάρει η Σοφία μονοήμερη εκδρομή να πάω στις ”Εικόνες” να μου δείξει τη δουλειά. Συζήτησα πάρα πολύ τότε με τη Σοφία και της είπα ότι εμένα μου αρέσουν τα καλλιτεχνικά. Και μου λέει, ”μπορείς να ασχοληθείς με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ”. Και σχολίασε για το ξεκίνημά της στο κανάλι που τη φιλοξένησε για 20 ολόκληρα χρόνια, «τότε η Σοφία είχε μία γνωριμία. Πήγα εγώ στο Telecity, παράλληλα σπούδαζα και στη σχολή δύο χρόνια, και έμεινα στο Τelecity».

Η σχέση της με τον σύζυγό της

Η Μαρία Μπεκατώρου μίλησε για τον σύζυγό της, Αντώνη, με τον οποίο έχουν διαγράψει πάνω από είκοσι χρόνια κοινής πορείας, αλλά και την ισορροπία που πρέπει να βρίσκει κάποιος μέσα σε μία τέτοια σχέση ζωής.

«Αυτό που ενθουσιάζει και τον έναν και τον άλλον με το που τον γνωρίζει δεν υπάρχει μετά. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ειλικρίνεια του και ο κυνισμός του που έμενα μου αρέσει. Το θέμα είναι να μπορείς να μεταλλάσσεις με ένα τρόπο σχέση και την πορεία της και να την προσαρμόζεις και στα δεδομένα της εκάστοτε εποχής.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είμαστε το ίδιο. Κάποιος κάνει πάντα περισσότερα από τον άλλον, συνήθως κάνουν οι γυναίκες πιο πολλά. Ισορροπία είναι η λέξη. Το από τη μία μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν είναι μία πολύ ωραία λύση όταν δεν μιλάμε για κάτι σοβαρό. Και αυτό το ρίχνω στην τρελή το κάνω πολύ και στη δουλειά μου».

Το παιδί που δεν ήρθε και το κύμα λύπησης

Η Μαρία Μπεκατώρου μίλησε για το θέμα της απόκτησης παιδιού, και αναφέρθηκε στην περίοδο της ζωής της που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό, λαμβάνοντας ένα κύμα αντιδράσεων λύπησης. «Όταν το είπα εγώ το είπα για να λυτρωθώ για να απεμπλακώ για να νιώσω καλύτερα για αυτό. Αυτό που αντιμετώπισα μετά ήταν χειρότερο. Μετά με κοίταζε ο άλλος με οίκτο, με λύπη.

Εγώ δεν το είπα για να με λυπηθεί κανείς γιατί και τώρα είμαι σε μία φάση που εγώ έχω πει δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα εγώ προσωπικά στη ζωή μου. Κι αν κάποια στιγμή θελήσω μπορεί να το παλέψω ξανά.

Ούτε βασανίστηκα πολύ ούτε ταλαιπωρήθηκα πολύ. Τα έκανα όλα επειδή το γούσταρα πολύ, το ήθελα και μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα δεν έτυχε, δεν έκατσε. Εξακολουθώ να είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος».