WOMEN TODAY

Η Mariah Carey είναι ντίβα και το παραδέχεται. «Ξέρεις κάτι; Δεν δίνω δεκάρα»

Invision/AP Evan Agostini

Η Mariah Carey μόλις κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της με τίτλο “The Meaning of Mariah Carey“. Σε αυτήν περιγράφει τα δύσκολα παιδικά της χρόνια τα οποία πέρασε σε ένα ασταθές οικογενειακό περιβάλλον, τον γάμο της με τον Tomy Mottola που σημαδεύτηκε από συναισθηματική κακοποίηση, την κόντρα της με τη Jennifer Lopez στην οποία δεν αναφέρεται ονομαστικά αλλά ως «γυναίκα διασκεδάστρια που δεν γνωρίζω». Αναφέρεται κυρίως στην μάχη της με τις φυλετικές διακρίσεις που βίωσε από την αρχή της ζωής της. Ως μιγάδα ένιωθε ότι δεν ανήκει πουθενά. Ως κόρη λευκής γυναίκας είδε τον λόγο εκείνης να επικρατεί σε ένα περιστατικό στο οποίο κάλεσαν την αστυνομία, ακόμα κι όταν εκείνη είχε γίνει πλέον διάσημη. Όχι, η ζωή της Mariah Carey δεν ήταν εύκολη επουδενί.

Στο πλαίσιο της προώθησης της αυτοβιογραφίας της, η Mariah Carey παραχώρησε συνέντευξη στην Guardian. Στα highlight αυτής της συνέντευξής είναι σίγουρα το γεγονός ότι την παραχώρησε στις 6 το πρωί λόγω του ότι το πρόγραμμά της άλλαζε διαρκώς και γέμιζε με υποχρεώσεις. Επίσης μπορεί σε αυτά τα highlights να προστεθεί το γεγονός ότι έκανε πώς δεν άκουσε -επιδεικτικά- μια ερώτηση για τη Jennifer Lopez. Βάλε και την αποκάλυψή της ότι με τον επί καιρό αρραβωνιαστικό της James Packer, τον οποίο δεν αναφέρει καν στο βιβλίο της, δεν είχε ποτέ «σωματική επαφή», όπως είπε. Αλλά αυτά είναι απλά τα πολλά κερασάκια στην τούρτα.

Η Mariah Carey, πλέον δεν βρίσκει το νόημα στο να δίνει συνεντεύξεις. Δηλώνει αποφασισμένη να απαντά σε δημοσιογράφους που θα τη ρωτήσουν για περιστατικά της ζωής της «Αυτά είναι τα λόγια μου, παρακαλώ διαβάστε την σελίδα 29» ή όποια άλλη σελίδα της αυτοβιογραφίας της. Ωστόσο, στην εφημερίδα Guardian απαντά για κάτι που δεν αναφέρεται στην αυτοβιογραφία της. Για τον χαρακτηρισμό ντίβα που της αποδίδουν. Και το κάνει με τον πιο απολαυστικό και «δεν θα απολογηθώ γι’ αυτό» τρόπο που μπορείς να φανταστείς.

H Mariah Carey είναι ντίβα και δεν τη νοιάζει καθόλου τι σκέφτεσαι γι’ αυτό

Μπορεί να είναι η φωνή της Mariah Carey που την έκανε διάσημη, αλλά οπωσδήποτε στο χτίσιμο του μύθου της έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι έχει παροιμιώδεις υψηλές απαιτήσεις. Όπως είχε πει σε ένα επεισόδιο της εκπομπής “MTV Gribs” έχει μια σεζλόνγκ στην κουζίνα της γιατί «Έχω έναν κανόνα στον οποίο δεν επιτρέπεται να μένω καθιστή». Όπως καταλαβαίνεις ο δημοσιογράφος δεν αντιστάθηκε να τη ρωτήσει αν θεωρεί τον εαυτό της απαιτητικό κι αν αυτό κατά τη γνώμη της προέρχεται από το γεγονός ότι μεγάλωσε πολύ φτωχικά.

«Ξέρεις κάτι; Δεν δίνω δεκάρα. Είμαι απαιτητική γιατί μου αξίζει να είμαι αυτή τη στιγμή. Μπορεί να ακουστεί αλαζονικό αλλά ελπίζω να μην το παρουσιάσεις στο πλαίσιο του ότι μεγάλωσα φτωχικά. Μπορώ να είμαι απαιτητική αφού δούλεψα σαν το σκυλί μια ολόκληρη ζωή. Ω, συγγνώμη δεν συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να μην έχω πολλές απαιτήσεις. Όχι βέβαια! Πάντα ήμουν απαιτητική απλά δεν είχα κανέναν να μου ικανοποιήσει τις απαιτήσεις καθώς μεγάλωνα», είπε στον δημοσιογράφο και γέλασε με ικανοποίηση.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του τη ρώτησε αν την πειράζει να την αποκαλούν ντίβα. «Όχι. Ποιος στο δι@@@@ νοιάζεται; Ειλικρινά. “Ω Θεέ μου με αποκαλούν ντίβα, νομίζω θα βάλω τα κλάματα”. Πιστεύεις ότι στην μεγάλη εικόνα των πραγμάτων στη ζωή μου, αυτό σημαίνει κάτι για μένα, το να με αποκαλούν ντίβα; Είμαι σ@@@@@, έχετε δίκιο», είπε η Mariah Carey και η τελεία μπήκε μαζί με την παύλα.

Η απάντηση για κάθε φορά που σε είπαν απαιτητική

Η Mariah Carey με τα meltdown της, με τις δημόσιες κόντρες της, με την άστατη ερωτική της ζωή, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχει δουλέψει μια ολόκληρη ζωή και ίσως με κόπο κατάφερε να αξιολογεί τον εαυτό της όπως πρέπει και να απαιτεί όσα την κάνουν να νιώθει καλά. Είναι αυτό σωστό για την ίδια; Έτσι νιώθει. Είναι ειλικρινές; Σίγουρα. Και σου δίνει την κατάλληλη απάντηση για κάθε φορά που θα δεχτείς ένα από τα σχόλια και τις ταμπέλες που η κοινωνία αρέσκεται να αποδίδει στις γυναίκες. Ντίβα σε αρσενικό δεν υπάρχει άλλωστε.

Για κάθε φορά που θα σε πουν παραπονιάρα, γκρινιάρα, απαιτητική, δύστροπη, δύσκολο άνθρωπο, κάθε φορά που το να μη συμβιβάζεσαι με λιγότερα από όσα ονειρεύεσαι και θέλεις, κάθε φορά που ζητάς κάτι παραπάνω από αυτό που οι άλλοι προορίζουν για σένα, λοιπόν, μπορείς να κάνεις quote τη Mariah. «Είμαι απαιτητική γιατί μου αξίζει».