FEMALE TALK

Η Μαρία Σολωμού, οι απιστίες και η πολυγαμία της που δεν αφορούν κανέναν

Πριν από μερικές μέρες, η Μαρία Σολωμού μίλησε στο κανάλι του Φίλιππου Ιωάννου, του YouTuber Fipster. Η ηθοποιός, αποκάλυψε μεταξύ άλλων, άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής και παραδέχθηκε ότι είναι πολυγαμική.

«Όλες μου οι σχέσεις με έχουν κερατώσει. Κάθε φορά που έχει συμβεί αυτό, είναι γκαντέμης ο άλλος. Κάποιος τον έχει δει και μου το έχει πει. Και μετά πιάνεις τον άλλον και του λες “για πες” (…) και αρχίζει το θέατρο το κακό. Που εκείνη την ώρα πρέπει να πεις “το ‘κανα. Είμαι μ****** το έκανα. Συγγνώμη δεν σήμαινε κάτι ή σήμαινε.” Γιατί μπορεί να σημαίνει κάτι. Το να σημαίνει είναι το χειρότερο», ανέφερε σε κάποιο σημείο της χαλαρής συζήτησης που είχε με τον Fipster η Μαρία Σολωμού. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η απιστία δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία χωρισμού.

Η Μαρία Σολωμού είναι cool με την απιστία -αφού το έχει κάνει και η ίδια- και κάποιοι ενοχλούνται

Στη συνέχεια, η συζήτηση μετατοπίστηκε στην πολυγαμία. «Εγώ νιώθω ότι είμαι πολυγαμική, αλλά όταν με αφορά ένας άνθρωπος πάρα πολύ, δεν θα κοιτάξω κάπου αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και αποκάλυψε ότι δεν πιστεύει στη μονογαμία.

«Δηλαδή υπάρχει ένα ποσοστό (…) 1 στους 10. Το “δεν σημαίνει τίποτα”, ισχύει και για μένα. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα πάω με έναν άνδρα επειδή έχω πέσει κάτω ξερή μόνο. Είμαι από τις γυναίκες που μπορεί να πάω με έναν άνδρα επειδή θέλω να κάνω σεξ. Και να μην σημαίνει πραγματικά τίποτα. Επειδή ξέρω πώς είναι αυτό το συναίσθημα, το καταλαβαίνω και στον άνδρα. Επίσης, όμως, ξέρω και το συναίσθημα “μπορεί να πάω τυχαία και να ερωτευτώ”. 

Τα απενοχοποιώ όλα. Το μόνο που δεν έχω καταφέρει να κάνω, είναι one night stand. Γιατί εγώ φοβάμαι ότι θα ξυπνήσω την επόμενη ημέρα και θα είναι βλάκας», πρόσθεσε η Μαρία Σολωμού στη συνέχεια και παραδέχθηκε πως: «Φλέρταρα μικρή πάρα πολύ. Θυμάμαι εκεί γύρω στα 20-25 να είχα 3-4 την ίδια περίοδο. Κατά περιόδους… με πιάνει. Θεωρώ ότι πάντα με περιόδους δρούμε διαφορετικά στη ζωή».

Η Μαρία Σολωμού, λοιπόν, αποφάσισε να μιλήσει καθαρά και ξάστερα για τη σεξουαλικότητά της και τις επιλογές που έχει, ή είχε κάνει, στη σεξουαλική της ζωή. Αυτό, ήταν και το γεγονός που προκάλεσε ένα αδιανόητο κύμα slut shaming εναντίον της.

Η ηθοποιός αποφάσισε να μιλήσει χωρίς το βάρος των ταμπού, να πάει κόντρα στο κοινωνικά αποδεκτό αφήγημα της «σεμνής», «καθώς πρέπει γυναίκας» και σε πολλούς δεν άρεσε. Μια γυναίκα να είναι πολυγαμική και να πηγαίνει με 3-4 άνδρες ταυτόχρονα; Πού τα άκουσες αυτά; Γιατί, στο κάτω κάτω, δεν είναι κάποιος άνδρας που πηγαίνει με πολλές γυναίκες, για να το παίρνουμε στο χαβαλέ ή να το θεωρήσουμε κάποιο κατόρθωμα. Εδώ μιλάμε για σοβαρά, ανήκουστα πράγματα.

Λίγα 24ωρα αργότερα, η Μαρία Σολωμού έδωσε την (έμμεση) απάντησή της. Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και μίλησε για τα ίδια ακριβώς πράγματα, μέχρι να εμπεδωθούν από κάποιους.

«Δεν είναι μυστικό ότι με έχουν απατήσει όλες μου οι σχέσεις και τους έχω απατήσει και εγώ. Απλά είπα ότι τους έχω απατήσει, επειδή με έχουν απατήσει. Μέχρι τα 30-30κάτι …όχι νωριτέρα… έπαιρνα εκδίκηση. Τη συγχωρώ την απιστία, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν σήμαινε τίποτα. Κάποιες προδοσίες και απιστίες είναι σοβαρές και κάποιες ξεπερνιούνται. Η ιστορία έχει δείξει πολλές φορές, ότι η απιστία μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι», δήλωσε στην αρχή η Μαρία Σολωμού και στοιχειοθέτησε τον ισχυρισμό της με τα εξής λόγια: «Τα ξαναβρίσκουν, αναζωπυρώνονται, υπάρχουν εντάσεις. Μπορεί να ξυπνήσει κάτι μέσα μου και να πω “κάτσε, γιατί κοιμόμουν; Γιατί τον είχα δεδομένο;”».

«Δεν είμαι σχεσάκιας. Οι σχέσεις προκύπτουν. Είμαι single και μέσα στη σχέση, θέλω να έχω την ελευθερία μου πάρα πολύ. Τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν ήθελα να απασχολώ με τα προσωπικά μου και τα κράταγα πολύ προσωπικά. Από εκεί και πέρα, δεν πρόκειται να κλειδωθώ μέσα στο σπίτι. Δεν είμαι τρελή.

Και αν με δει οποιοσδήποτε έξω, δεν θα πω “δεν είναι αυτό που νομίζετε”, αλλά μπορεί όντως και να μην είναι. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς το βλέπεις. Και να σου πω και κάτι; Δεν αφορά κανέναν το τι κάνωΔεν έχω παντρευτεί ποτέ μου. Και με τον Μάριο Αθανασίου σχέση είχαμε. Πολλοί μπερδεύονται», κατέληξε η Μαρία Σολωμού.