ΣΧΕΣΕΙΣ

5 τρόποι που ο σύντροφός σου σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τη σεξουαλικότητά σου

Pexels

Δεν είναι απαραίτητο να ανεβάσεις μια φωτογραφία σου με λιγοστά ρούχα ή με μαγιό στα social media, για να σε πουν «προκλητική, εύκολη, πρόστυχη«, και άλλα πόσα κοσμητικά επίθετα και συνήθως όχι τόσο ευγενικά. Έχουμε ξαναμιλήσει για τη σχέση εξάρτησης και τον εθισμό των ανθρώπων στην ταμπελοποίηση, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνουμε λίγο πιο ειδικό.

Τι συμβαίνει όταν ο σύντροφός σου σε κάνει να νιώθεις «υπερβολικά διαθέσιμη, εύκολη, αναξιοπρεπής», χωρίς καν να στο λέει; Αυτό είναι περίπου το slut shaming και πρόκειται για την κατάσταση εκείνη στην οποία, ενώ εσύ θα έπρεπε να νιώθεις πως ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου είναι περήφανος για σένα, το μόνο συναίσθημα που σου δημιουργεί, είναι να ντρέπεσαι για τη σεξουαλικότητά σου.

Πιθανότατα να μην καταλαβαίνει το κακό που σου κάνει, τη στιγμή που το κάνει (ή μπορεί και να το καταλαβαίνει), αλλά όλες ξέρουμε ότι η ψυχολογική βία καμιά φορά πληγώνει περισσότερο από τη σωματική. Το να σε μειώνει σαν να είναι κάποιος άγνωστος που σχηματίζει γνώμη από μια σου ατάκα/κίνηση/φωτογραφία/ντύσιμο, είναι κάτι που δεν πρέπει να δέχεσαι από έναν άνθρωπο που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου.

Υπάρχουν και άλλοι, έμμεσοι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τη σεξουαλικότητά σου. Αν βιώνεις κάτι από τα παρακάτω μέσα στη σχέση σου, ήρθε η ώρα να χωρίσεις. Τι, όχι;

1. Σε κατακρίνει για το σεξουαλικό σου ιστορικό

Είτε μιλάμε για έναν πρώην, είτε για 100, κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει το σεξουαλικό σου παρελθόν, να σε κάνει να νιώθεις άσχημα γι’ αυτό ή λιγότερο σπουδαία απ’ ότι είσαι. Δυστυχώς ή ευτυχώς ΔΕΝ μας ορίζει ο αριθμός των σεξουαλικών μας συντρόφων και κανένας σύντροφός σου δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα σενάρια ή τις ιστορίες που έχεις μοιραστεί μαζί του, για να σε κάνει να νιώσεις «χρησιμοποιημένη».

2. Βρίσκεις τον μπελά σου επειδή θες να κάνετε σεξ

Το να μην συγχρονίζεστε στο πότε θέλετε να κάνετε σεξ, είναι λογικό κάποιες φορές. Το να μην θέλει εκείνος όσο εσύ να κάνετε σεξ, επίσης. Το να σε κάνει να νιώθεις σεξομανής ή τρελή, επειδή θες αρκετά συχνά να το κάνετε, είναι παράλογο. Εννοείται πως και οι γυναίκες έχουν ορμές και όταν είσαι ερωτευμένη, είναι απόλυτα λογικό να θες πολύ τον σύντροφό σου. Αν σε βρίσκει υπερβολική, χώρισέ τον.

3. Νευριάζει αν σου αρέσει το πορνό

Είτε αυτό σημαίνει ότι σου αρέσει να περνάς τον χρόνο σου σε πιο σέξι podcasts, είτε να παρακολουθείς ταινίες ερωτικού περιεχομένου, ό,τι κι αν επιλέγεις για τη σεξουαλική σου διέγερση, είναι δική σου υπόθεση και κανείς δε θα έπρεπε να σε κάνει να νιώθεις άσχημα γι’ αυτό. Αν εκείνος δε θέλει να βλέπετε τέτοιο περιεχόμενο μαζί, είναι απολύτως σεβαστό και δεν πρέπει να επιμείνεις, αλλά να βλέπεις ό,τι σου αρέσει όταν είσαι μόνη σου, χωρίς να νιώθεις ότι κάνεις κάτι κατακριτέο.

4. Διαφωνεί με τα sex toys (σου)

Είτε τρελαίνεται μόνο με το γεγονός ότι υπάρχει ένας δονητής στο συρτάρι σου, είτε εξοργίζεται όταν του προτείνεις να χρησιμοποιήσετε κάποιο sex toy όταν είστε μαζί στο κρεβάτι, δεν υπάρχει λόγος να σε κάνει να νιώθεις άσχημα που δείχνεις μια ιδιαίτερη προτίμηση σε ορισμένα «πιο πονηρά παιχνιδάκια».

5. Διαφωνεί με τις ενδυματολογικές σου επιλογές

Αν νιώθεις τέλεια όταν φοράς μια μίνι φούστα, ένα κοντό φόρεμα, ένα τζιν ή ένα κολάν με το οποίο διαγράφονται οι υπέροχες καμπύλες σου, απλά φόρα τα. Μην ακούς (και βασικά χώρισε) τον τύπο εκείνο που σε κάνει να νιώθεις άσχημα επειδή σου αρέσει να τονίζεις τα δυνατά σου σημεία και νιώθεις έτσι περισσότερη αυτοπεποίθηση.