ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ

Η Κατερίνα Βρανά όρθια στα χιόνια είναι η ελπιδοφόρα εικόνα της ημέρας

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Μια φωτογραφία στο Twitter δημοσίευσε πρόσφατα η Κατερίνα Βρανά. Η stand up comedian βγήκε να φωτογραφηθεί στην λευκή απο το χιόνι ταράτσα του σπιτιού της, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Αττική. Αυτή, λοιπόν, θα μπορούσε να ήταν μια πολύ συνηθισμένη φωτογραφία στο timeline μας. Κι όμως δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη.

Πριν από μερικά χρόνια η Κατερίνα Βρανά, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. Βρισκόταν στη Μαλαισία όταν έπαθε διάτρηση εντέρου με αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμία και να μπει σε τεχνητό κόμμα. «Έχω ακόμα πρόβλημα κίνησης, όρασης, ισορροπίας. Ήμουν στη Μαλαισία τότε. Ό,τι γινόταν γύρω μου τα έβλεπα στα όνειρά μου, υποσυνείδητα άκουγα τα πάντα. Οπότε, όταν ξύπνησα ήξερα που είμαι και τι έχει γίνει, αλλά δεν ήξερα το δρόμο που έχω μπροστά μου», έλεγε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» η Κατερίνα Βρανά.

Η ανάρτηση και ο ενθουσιασμός που «λύγισε» την Κατερίνα Βρανά

Η Κατερίνα Βρανά δεν το έβαλε ποτέ κάτω, έβγαινε στη σκηνή σε αναπηρικό αμαξίδιο, μιλούσε για όλα όσα της είχαν συμβεί επιστρατεύοντας το υπέροχο χιούμορ της. Για χρόνια δεν την είχαμε δει να στέκεται όρθια αλλά την είχαμε δει πολλές φορές να χαμογελάει. Αυτό ήταν που έκανε τη φωτογραφία της τόσο ξεχωριστή. Όχι τα χιόνια, αλλά τα πόδια της στο έδαφος, καθώς στεκόταν όρθια στο λευκό τοπίο.

«Αθήνα, Ελλάδα, 11 το πρωί στην ταράτσα» έγραψε η Κατερίνα Βρανά δημοσιεύοντας τη φωτογραφία της και δέχτηκε ένα κύμα ενθουσιασμού από τους ακολούθους της στο Twitter. Την επόμενη ημέρα επανήλθε με ένα νέο μήνυμα.

«Χθες το βράδυ ανέβασα μία φωτογραφία όπου στεκόμουν όρθια στο χιόνι στην Αθήνα και αντί να θαυμάσετε το χιόνι, όλοι μου δίνατε συγχαρητήρια επειδή ήμουν όρθια. Ελπίζω να είστε χαρούμενοι τώρα, κλαίω. Μ@@@@@@ με λυγίσατε. Σας ευχαριστώ», έγραψε η Κατερίνα Βρανά. Και με τον ίδιο τρόπο μας λύγισε κι εμάς.

«Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως και σε κάθε επίπεδο. Τα κύρια προβλήματα μου είναι ότι δεν μπορώ να περπατήσω καλά, δεν έχω ισορροπία και δεν βλέπω καλά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτά επηρεάζουν τα πάντα στη καθημερινή μου ζωή. Από την μετακίνησή μου μέχρι και το να δω να πιάσω ένα ποτήρι νερό», είχε πει σε συνέντευξή της στο Ladylike η Κατερίνα Βρανά. «Φαντάζεστε να ξυπνούσα από το κόμμα και να ήμουν καλά αλλά να είχα χάσει τελείως την αίσθηση του χιούμορ μου; (γέλια) Πάλι καλά και χάρη στους δικούς μου το χιούμορ όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά νομίζω αυξήθηκε», συμπλήρωνε.

Όσο για τις συνειδητοποιήσεις που της έφερε η τεράστια περιπέτεια υγείας της, η Κατερίνα Βρανά σημείωνε στην ίδια συνέντευξη: «Δεν ξέρω αν το «αναθεώρησα» είναι η σωστή λέξη. Θα έλεγα ότι συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να μην αφήνεις το άγχος, την κούραση και τις ανησυχίες σου να κυριεύουν και να καταβάλλουν την ζωή σου».