ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Η Καίτη Γαρμπή το πε μ’ ένα tweet. Το εύστοχο σχόλιό της για την εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Η Καίτη Γαρμπή είναι ιδιαίτερα δραστήρια στο Twitter. Κι όχι απλώς είναι δραστήρια με τον τρόπο που ίσως φαντάζεσαι, προωθώντας δηλαδή τις επαγγελματικές της δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Καίτη Γαρμπή παίρνει θέση για θέματα της επικαιρότητας και το κάνει με τους λίγους χαρακτήρες του Twitter που της επιτρέπουν τα σχόλιά της να αναδεικνύουν πάντα την ουσία των πραγμάτων.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου η Καίτη Γαρμπή όπως πολλοί ακόμα χρήστες του Twitter θέλησαν να σχολιάσουν την εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου στη Φαίη Σκορδά. Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών. Όπως ανέφερε ο ηθοποιός παρόλο που είχε μεγαλώσει σε μία δομημένη οικογένεια, με πολλή αγάπη, ένα πρόσωπο από το στενό συγγενικό του περιβάλλον ήταν ο κακοποιητής του από αυτή την πολύ μικρή ηλικία. Το τελευταίο περιστατικό με το εν λόγω πρόσωπο σημειώθηκε όταν ο ίδιος ήταν 26 ετών.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος σημείωσε ότι οι γονείς του, όταν τελικά αποφάσισε να τους μιλήσει γι’ αυτό, «Για δικούς τους λόγους ποτέ δεν με στήριξαν, δεν μου έδωσαν τη βοήθεια που ήθελα».

«Δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός τόσο ώστε να καταστεί μή γενόμενο. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις και πώς είσαι μόνος σου στη ζωή και ότι ο μόνος που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό σου είσαι εσύ», τόνισε ο ηθοποιός. Με αφορμή τις παραπάνω φράσεις του, η Καίτη Γαρμπή έστειλε το δικό της μήνυμα στον κόσμο του Twitter.

Το εύστοχο σχόλιο στο Twitter από την Καίτη Γαρμπή

«Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον το σχολείο να έχει ενεργό ρόλο στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ! Για την περίπτωση που ίσως βρεθούν κι άλλοι “γονείς” σαν κι αυτούς του 6ΧΡΟΝΟΥ Δημήτρη Μοθωναίου», έγραψε η βασίλισσα του Twitter, Καίτη Γαρμπή. Και τα πε όλα και πάλι όχι με ένα φιλί, αλλά με ένα tweet.

Γιατί απ’ όλα αυτά το πρώτο που συμπεραίνουμε είναι ότι τα ταμπού που κουβαλάμε σαν κοινωνία, συχνά αφήνουν τα παιδιά ανυπεράσπιστα μπροστά σε κακοποιητές. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα έπρεπε ήδη να διδάσκεται. Καμιά φορά λίγοι χαρακτήρες μπορούν να περιέχουν το νόημα μιας ολόκληρης ομιλίας. Το Twitter της τραγουδίστρια το αποδεικνύει για άλλη μια φορά περίτρανα.