WOMEN TODAY

Η Jesse James Keitel είναι το πρώτο nonbinary άτομο που θα πρωταγωνιστήσει σε σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης

Instagram.com/jessejameskeitel

H Jesse James Keitel έγραψε ιστορία για την τηλεοπτική ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας. Η ηθοποιός που προσδιορίζει τον εαυτό της με τις αντωνυμίες she και they, είναι το πρώτο nonbinary άτομο που θα πρωταγωνιστήσει σε σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης. Η Jesse James Keitel θα παίξει τον ρόλο της Jerrie στη σειρά του ABC “Big Sky”. Το cast των πρωταγωνιστών συμπληρώνουν οι Kylie Bunbury, Katheryn Winnick, και Ryan Phillippe.

Οι συνεργάτες της γιόρτασαν μαζί της αυτή την ιστορική στιγμή σε ένα Q&A που συντόνισε η δημοσιογράφος του Variety, Angelique Jackson. «Πρώτα από όλα είναι καταπληκτική. Αλλά το γεγονός ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση των nonbinary ατόμων και το ότι το ABC το κάνει αυτό και ότι στρατολόγησε τη Jesse να το κάνει που είναι εκπληκτικά ταλαντούχα, αξίζει μια πρόποση», είπε η Kylie Bunbury για την Jesse James Keitel.

Η Jesse James Keitel, έβλεπε θέατρο από μικρή ηλικία και δεν αμφέβαλε στιγμή ότι θα ασχοληθεί με αυτό. Σπούδασε υποκριτική στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγά τους ρόλους που θα την έκαναν ευτυχισμένη.

Έχει εμφανιστεί στις σειρές “Alex Strangelove” και “Younger”, ενώ έχει παίξει στο βραβευμένο φοιτητικό φιλμ “Miller & Son”. Η σειρά “Big Sky” με την υπογραφή του David E. Kelley (συζύγου της Michelle Pfeiffer και δημιουργού του “Big Little Lies”), επικεντρώνεται στο κυνήγι ενός απαγωγέα γυναικών στη Montana. Η Jerrie είναι transfeminine nonbinary μουσικός και σεξεργάτρια και ένας από τους στόχους του απαγωγέα.

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει να γιορτάσει αυτή αλλά και μία ακόμα νίκη της στα θέματα εκπροσώπησής της στην pop κουλτούρα. Πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί ότι η Shakina Nayfack θα είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα που θα συμμετάσχει στην κωμική σειρά “Connecting” που θα προβάλλεται σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σε συνέντευξή της με το The Advocate η Jesse James Keitel είχε πει ότι ελπίζει η ιστορία που θα αφηγηθεί η σειρά να «αλλάξει κάποια μυαλά και καρδιές» ανάμεσα στους συντηρητικούς τηλεθεατές σε ότι αφορά τα nonbinary και τρανς άτομα. Η ίδια τόνισε ότι «Η τηλεόραση είναι το πιο δυνατό μέσο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Είναι προσβάσιμο από τόσους πολλούς ανθρώπους, που στην καθημερινότητά τους δεν θα μπορούσαν να έχουν την εμπειρία τέτοιων ατόμων», σημείωνε.

Η Jesse James Keitel ζει στη Νέα Υόρκη, είναι αρραβωνιασμένη με τον σύντροφό της, έχει μια εξαιρετική σχέση με τους γονείς της και έχει περιβάλλει τον εαυτό της με ανθρώπους που την αποδέχονται. Όπως έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της η σημασία της εκπροσώπησης μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην τηλεόραση είναι τεράστια. Η ίδια αποζητούσε να δει ανθρώπους σαν εκείνη στην τηλεόραση την περίοδο που προσπαθούσε να ανακαλύψει ποια είναι. Τώρα θα μπορέσει επιτέλους να προσφέρει μια μικρή τέτοια διέξοδο σε άλλα παιδιά. Μέχρι η κοινωνία μας να είναι έτοιμη για το στάδιο της απόλυτης υποδοχής.

«Νομίζω ότι έχουμε δρόμο ακόμα. Υπάρχουν μικρές φούσκες στην κοινωνία μας όπου όλα είναι ανοιχτά και αποδεχτά. Εγώ ζω σε μια τέτοια φούσκα στη Νέα Υόρκη, στην οποία νιώθω ασφαλής να περπατάω στον δρόμο στο 90% του χρόνου μου, γιατί πρέπει πάντα να είσαι προσεκτικός. Η αλλαγή παίρνει καιρό. Αυτό που ήταν τρομακτικό για τη γενιά των γονιών μου είναι αρκετά πιο κανονικό για τη δική μου γενιά», είχε πει σε συνέντευξή της. Κι ελπίζει γι’ αυτή την αλλαγή. Και δουλεύει γι’ αυτήν.