ROLE MODELS

Η Chloë Sevigny γέννησε ένα από τα αγόρια που θα αλλάξουν τον κόσμο

Getty Images Pascal Le Segretain / Staff

Η 45χρονη ιέρεια του coolness έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Η Chloë Sevigny, που πάντα λάτρευε τα κορίτσια, είναι έτοιμη να αφοσιωθεί στη μεγάλη εξαίρεση της ζωής της.

Η 45χρονη ηθοποιός και μοντέλο μα πάνω απ’ όλα το πιο αυθεντικά εκκεντρικό It Girl απ’ όλα, έγινε πρώτη φορά μητέρα και μάλιστα σε μια όχι και τόσο ευνοϊκή περιόδο για κάτι τέτοιο. Πατέρας του μικρού, είναι ο γκαλερίστας Sinisa Mackovic. Όσο για το όνομα του παιδιού, η Sevigny το αποκάλυψε στην πρώτη φωτογραφία που επέλεξε να ανεβάσει στο Instagram μετά τον τοκετό. Ο γιος της Chloë έχει το όνομα Vanja. Δεν περιμέναμε κάτι πολύ απλό από εκείνη, όπως Tom ή Jim, αλλά η αλήθεια είναι πως μετά τη δημοσιοποίηση του αλλόκοτου ονόματος που έδωσε ο Elon Musk και η Grimes στο δικό τους βρέφος (το περίφημο X Æ A-12 Musk), ο πήχης ανέβηκε σε άπιαστα ύψη.

Η Chloë Sevigny δεν ήθελε αγόρι

«Όταν έμαθα ότι περιμένω αγόρι, ο εγκέφαλός μου ήθελε χρόνο να το επεξεργαστεί, γιατί είμαι εντελώς κοριτσίστικος τύπος. Δεν έχω αγόρια φίλους, όλες είναι κορίτσια. Έχω καλύτερη επαφή με τα κορίτσια» είχε παραδεχτεί η Sevigny σε συνέντευξή της στο The Cut λίγο καιρό πριν γεννήσει.«Σκέφτηκα “τι στο καλό θα κάνω με ένα αγόρι; Η μαμά μου μού είπε “τώρα θα επανορθώσεις που δεν συμπαθείς τα αγόρια” κι εγώ ήμουν “α τέλεια”. Μ’ αρέσουν οι άντρες μόνο όταν κοιμάμαι μαζί τους. Αλλά εννοείται πως είμαι τόσο ενθουσιασμένη και έχω μεγάλη λαχτάρα με όλο αυτό που μου συμβαίνει».

Αν δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τις παραπάνω ειλικρινείς δηλώσεις, μάλλον δεν έχεις εκπαιδευτεί στο Sevigny Style. Το οποίο στηρίζουμε απόλυτα, γιατί πρεσβεύει την προσωπική αλήθεια μιας γυναίκας που αρνείται να μιλάει όπως «πρέπει» και όχι όπως νιώθει. Όπως λέει και η ίδια, και προσυπογράφουμε μέχρι τελείας, «είναι ok και πρέπει να είναι αποδεκτό να νιώθουμε ευάλωτες και να εκφράζουμε τα σύνθετα συναισθήματά μας». Όπως επίσης και να απορρίπτουμε πεποιθήσεις που συμμαχούν ορατά ή αόρατα με τα standards του μισογυνισμού που ενίοτε ριζώνονται στα αγόρια.

«Ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο για τον γιο μου»

Το γεγονός ότι μία γυναίκα με ισχυρά φεμινιστικά πιστεύω έχει την τύχη να μεγαλώνει ένα αγόρι, της δίνει την ευκαιρία να διαπαιδαγωγήσει έναν άνθρωπο με τα πρότυπα βαλμένα σωστά. Κι αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση και μια ατομική νίκη με συλλογική επίδραση. «Σκεφτόμουν πώς συμπεριφέρονταν οι άντρες στις γυναίκες, παλιότερα, όταν εγώ ξεκινούσα. Πώς τους μιλούσαν δημόσια. Δεν ήταν κρυφό, ήταν τόσο διαφανές. Σήμερα οι άντρες δεν ξεφεύγουν εύκολα από όλο αυτό», λέει η Sevigny. Αισθάνομαι πως υπάρχει ελπίδα ότι όταν ο εκείνος (σ.σ. ο γιος της) θα φτάσει στην ηλικία που θα κατανοεί, θα υπάρχουν λιγότερα απο αυτά τα φαινόμενα. Ότι ο κόσμος θα έχει αποδεχτεί ότι οι άνδρες είναι εξίσου ευαίσθητοι και τρωτοί. Ελπίζω σε μία πραγματική αλλαγή. Ελπίζω σε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, σε πιο πολλές γυναίκες που θα παίρνουν τις αποφάσεις. Νομίζω ότι το παιχνίδι θα αλλάξει κανόνες».