FEMALE TALK

Η Bella Hadid απομυθοποιεί τον εαυτό της. Ίσως δεις τον εαυτό σου στα λόγια της για την ψυχική υγεία

Invision/AP Arthur Mola

H Bella Hadid είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα top models του σήμερα. Η βιομηχανία της μόδας την προσκυνά, ενώ brands από όλο τον κόσμο συρρέουν για να συνεργαστούν μαζί της. Έχει περπατήσει για όλους τους σύγχρονους σχεδιαστές και το Instagram της μετρά περισσότερους από 47 εκατομμύρια ακόλουθους.

Η Bella Hadid είναι αναμφισβήτητα μια πολύ επιτυχημένη επαγγελματίας. Ενδεχομένως με μια ματιά στα social media της να ζηλέψεις τη ζωή της. Οι τέλειες αναλογίες της, τα stylish outfits της, τα πάρτι στα οποία είναι καλεσμένη. Εμφανίσεις σε κόκκινα χαλιά για τις οποίες παραμιλά όλος ο κόσμος, ένας κύκλος φίλων που μοιάζει πολύ λαμπερός και δεμένος.

H Bella Hadid μιλά ανοιχτά για την ψυχική υγεία

Το διάσημο μοντέλο ανοίχτηκε στο Instragram της, αφού εμπνεύστηκε από την Willow Smith. Αποφάσισε να ανεβάσει στο προφίλ της, μια σειρά από φωτογραφίες που απέχουν από αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει. Η Bella Hadid είναι πράγματι ένα σπουδαίο top model. Είναι όμως και άνθρωπος και η ψυχική της υγεία είναι κάτι που την απασχολεί εδώ και μερικά χρόνια.

Στις εικόνες που μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της, η Bella Hadid, δείχνει να μην είναι καθόλου καλά ψυχολογικά και έχει δάκρυα στα μάτια. Η ίδια εξομολογείται κάτω από τις φωτογραφίες της ότι τα social media, πράγματι, είναι γεμάτα ψέματα. Κάπως έτσι αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω απ’ όλη τη λάμψη του χώρου της: η αμφισβήτηση του ίδιου της του εαυτού. Ανεξάρτητα με όλα όσα έχει καταφέρει.

Όλα όσα είπε στην ανάρτησή της

«Willow Smith, σ‘ αγαπώ. Κι εσένα και τις λέξεις σου. Με έκανε να νιώσω κάπως λιγότερο μόνη και γι’ αυτό ανεβάζω αυτό το post.

“Αυτό το συναίσθημα που σκέφτεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλή ή έχεις ανασφάλεια για την τέχνη σου – είναι φυσιολογικό – αλλά ταυτόχρονα, νιώθω ότι μας το μαθαίνουν.

Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Ο καθένας έχει κάτι πολύ διαφορετικό και μοναδικό να προσφέρει. Και βασικά ο κόσμος ξεχνά ότι ο καθένας νιώθει το ίδιο: χαμένος, μπερδεμένος, όχι και πολύ σίγουρος γιατί είναι εδώ. Αυτό το άγχος που νιώθουμε όλοι και προσπαθούμε να το κρύψουμε με κάποιον τρόπο.

Θα ενωθούμε χάρη στα ελαττώματά μας. Τις ανασφάλειές μας, την ευχαρίστηση, την ευτυχία μας. Και θα τα δεχτούμε όλα σαν όμορφα και φυσιολογικά”.

Αυτή βασικά είναι κάθε μου μέρα, κάθε μου νύχτα. Εδώ και μερικά χρόνια. 

Bella Hadid instagram.com/bellahadid/

Τα social media δεν είναι αληθινά. Για όσους παλεύουν, παρακαλώ να το θυμάστε. Μερικές φορές, το μόνο που θες να ακούσεις, είναι ότι δεν είσαι μόνη. Οπότε, από μένα σε εσένα, δεν είσαι μόνη. Σε αγαπώ, σε βλέπω και σε ακούω.

Το να βοηθάς τον εαυτό σου και η ψυχική ασθένεια/χημική ανισορροπία, δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι σαν ένα τρενάκι με εμπόδια. Έχει τα πάνω και τα κάτω του και διάφορες πλευρές. Αλλά θέλω να ξέρεις ότι υπάρχει πάντα φως στο τέλος του τούνελ. Και το τρενάκι πάντα σταματά τελείως κάποια στιγμή. (Φυσικά, υπάρχει περίπτωση να ξαναξεκινήσει, αλλά για μένα είναι πάντα καλό να ξέρω ότι ακόμα κι αν είναι για μερικές μέρες, εβδομάδες ή μήνες, όντως βελτιώνεται. Σε κάποιο βαθμό, ακόμα και για λίγο) Μου πήρε πολύ καιρό να το βάλω αυτό στο μυαλό μου.

Έχω όμως καταρρεύσει αρκετές φορές για να ξέρω καλά το εξής: αν δουλέψεις σκληρά με τον εαυτό σου, περάσεις χρόνο μόνη σου για να καταλάβεις τα τραύματά σου, τις αδυναμίες, τις χαρές σου και την ρουτίνα σου, θα μπορείς πάντα να καταλάβεις ή να μάθεις περισσότερα για τον δικό σου πόνο και πώς να τον διαχειριστείς. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ζητάς από τον εαυτό σου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται όλο και πιο δύσκολο να μην μοιράζομαι την αλήθεια μου εδώ. Ευχαριστώ που με βλέπετε και με ακούτε. Σας αγαπώ».