ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Ashley Graham μίλησε για την ακμή, τις ραγάδες και την απώλεια μαλλιών μετά την εγκυμοσύνη. Η ψευδαίσθηση της τελειότητας πρέπει να σταματήσει

Evan Agostini/Invision/AP Images

Ίσως η Ashley Graham είναι η πιο ειλικρινής και συνειδητοποιημένη μαμά στον κόσμο των social media. Μια μαμά που καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αλλά και μετά τη γέννηση του μικρού Isaac, δεν διστάζει να καταπιάνεται με θέματα “άθικτα”, που αφορούν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα εν γένει. Μιλάει ανοιχτά για καταστάσεις που κάθε μαμά ή μέλλουσα μαμά βιώνει ή θα βιώσει. Αλήθειες που – επιδεικτικά – προσπερνόνται στον δημόσιο λόγο, ενώ όλοι ξέρουμε πως στην πραγματικότητα συμβαίνουν και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό.

Στα πρώτα στάδια της μητρότητας, λοιπόν, δεν είναι όλα ρόδινα. Και η Ashley Graham το ξέρει καλά. Η ίδια, έχει μιλήσει στο παρελθόν για το θέμα του θηλασμού, για τις αλλαγές που υπέστη όχι μόνο το σώμα της, αλλά και η ψυχολογία της, για τις “mum shammers” και για άλλα πολλά σημαντικά θέματα που πρέπει να λέγονται και να ακούγονται. Αυτήν την φορά, επανέρχεται στο προσκήνιο και συζητάει για τις δερματικές αλλαγές μετά την εγκυμοσύνη.

H Ashley Graham έχασε μαλλιά μετά την εγκυμοσύνη, όμως δεν πτοείται

Η Ashley Graham βρέθηκε καλεσμένη σε ένα από τα επεισόδια του Skin School, διαδικτυακή εκπομπή που έχει ξεκινήσει η ειδικός Δρ. Barbara Strum. Η Γερμανίδα Δρ. Barbara Sturm, είναι expert της αισθητικής ιατρικής, με πελάτες όπως η Bella Hadid και η Rosie Huntington-Whiteley. Οι θεραπείες της στοχεύουν στη βελτίωση της όψης του δέρματος, πάντα με σεβασμό προς αυτό και χωρίς έξτρα ταλαιπωρία. Στην πιο πρόσφατη συζήτησή της για θέματα ομορφιάς και φροντίδας του δέρματος, η Ashley Graham έδωσε για ακόμα μια φορά, την πιο εύστοχη απάντηση που ανακουφίζει.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα social media δεν υπήρχαν στη ζωή μου από νεαρή ηλικία. Νιώθω ότι η επόμενη γενιά θα είναι γεμάτη συνεχείς συγκρίσεις. Θα υπάρχει το αίσθημα ότι δεν είσαι άξια/ος επειδή δεν πήρες τα likes που κάποιος άλλος πήρε. Θα υπάρξουν πολλά θέματα αυτοεκτίμησης και οι επιπτώσεις θα είναι αρκετά εμφανείς», δήλωσε η Ashley Graham κάνοντας την αρχή στη συζήτηση.

Η εμφάνιση αλωπεκίας και οι δερματικές αλλαγές

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως σε μια φυσιολογική φάση της ζωής μας, χάνουμε περίπου 80 τρίχες την ημέρα. Από την άλλη πλευρά, οι μαμάδες, μετά τον τοκετό, είναι πιθανό να εμφανίσουν αλωπεκία, πάθηση που προκαλεί αραίωση των μαλλιών. Πάθηση που μέσα σε έναν χρόνο αντιμετωπίζεται με τη σωστή θεραπεία. Η Ashley Graham ήρθε αντιμέτωπη με τη συγκεκριμένη πάθηση και μοιράστηκε την εμπειρία της με το κοινό. Αναφερόμενη σε υπόλοιπες αλλαγές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη, το μοντέλο αναφέρθηκε στην αύξηση της ευαισθησίας του δέρματός της. Οι ραγάδες, η ακμή σε διάφορα μέρη του σώματος, τα κόκκινα σημάδια στην περιοχή του προσώπου αλλά και οι – κατά πολύ – εμφανέστερες φακίδες ήταν θέματα πρωτόγνωρα για την Graham. Ωστόσο, η ίδια τους έδωσε τη φροντίδα που αυτά απαιτούν.

Η skincare ρουτίνα της Ashley Graham

Μπορεί η Ashley Graham να έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις, που όμως δεν υπερτερούν έναντι του πιο μεγάλου δώρου για μια γυναίκα, που είναι η μητρότητα. Η καθαρή επιδερμίδα είναι το παν για το 33χρονο μοντέλο. «Πλένω το πρόσωπό μου πριν πάω για ύπνο, ανεξάρτητα από το πόσο αργά είναι. Πλένω ευλαβικά το πρόσωπό μου κάθε βράδυ και βάζω ορό βιταμίνης C, ενυδατική κρέμα και κρέμα ματιών. Κάποιες μέρες κάνω μάσκα. Ξεκίνησα να παίρνω και βιταμίνη C πριν από μερικά χρόνια, όταν συνειδητοποίησα την αντιοξειδωτική τους δράση», ανέφερε η Ashley Graham. Η ευκολία είναι το κλειδί στη ζωή της. «Εάν η βιταμίνες μου είναι ζελεδάκια, τότε σίγουρα θα τις πάρω» είπε στο τέλος χιουμοριστικά, προσθέτοντας ότι δε μπορεί να ζήσει χωρίς νερό ενυδάτωσης προσώπου με άρωμα τριαντάφυλλο.