FEMALE TALK

Η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά διάβασε στα εισερχόμενά της: «Φάλαινα, με αηδιάζεις. Θα πεθάνεις νωρίς»

instagram.com/prwianseeidon

Η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά ήταν καλεσμένη του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά στο Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν. Μίλησε για την επέμβαση που πρόσφατα έκανε, για τα κιλά της, αλλά και για το πιο σοκαριστικό μήνυμα που έχει λάβει.

Η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά μιλά ανοιχτά και επιμένει πως είναι πια καιρός να απενοχοποιήσουμε τις λέξεις. Όσο για το μήνυμα που έλαβε στο Instagram και τη σόκαρε ήταν το εξής: «Φάλαινα, με αηδιάζεις. Θα πεθάνεις νωρίς. Θα πεθάνεις πολύ μικρή. Θα πεθάνεις από καρδιά κι εγώ θα γελάω όταν θα συμβεί αυτό», ανέφερε.

Αντιγόνη Πάντα Χαρβά: «Μιλάω. Γιατί να κρυφτώ; Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους»

Και συνέχισε, λέγοντας: « Ήταν πολύ hate. Πλέον τα αγνοώ αυτά τα μηνύματα. Υπολογίζουμε τη γνώμη των ανθρώπων που αγαπάμε και εκτιμούμε. Μέχρι εκεί. Οι υπόλοιποι δεν μας αφορούν. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις».
Καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί ακόμα και σήμερα η λέξη «χοντρός» να αποτελεί ταμπού και να χρησιμοποιείται για να μειώσεις ή να στοχοποιήσεις κάποιον;

«Μιλάω. Γιατί να κρυφτώ; Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δηλαδή ”είμαι χοντρή”. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η λέξη πρέπει να θεωρείται κακιά λέξη. Γιατί πρέπει να είναι προσβολή; Είναι ένας χαρακτηρισμός. Έχω παραπάνω κιλά, είμαι χοντρή. Τελεία. Κι αυτό πρέπει να το απενοχοποιήσουμε. Εκεί είναι το όλο θέμα. Εμείς, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να χρησιμοποιούμε τις λέξεις προσβλητικά και δεν πρέπει να συμβαίνει», ανέφερε η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά.

Κεφάλαιο υστερεκτομή

Κεφάλαιο υστερεκτομή. Η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά μίλησε για την επέμβαση που έκανε πρόσφατα και μάλιστα απάντησε στην ερώτηση: «τώρα που έκανες αυτή την επέμβαση, σκέφτηκες ότι αυτά τα κιλά μπορεί να σε “σκοτώσουν”;»

«Φυσικά και το σκέφτηκα. Μου το είπε εμμέσως και ο γιατρός. Μου είπε ότι εξαιτίας των κιλών μου η επέμβαση είναι πιο δύσκολη. Κρατάει περισσότερες ώρες. Θα μπορούσε να γίνει λαπαροσκοπικά, αλλά λόγω κιλών δεν ήταν εφικτό. Και η ανάρρωση είναι πιο δύσκολη», εξομολογήθηκε η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά.

«Το πρώτο πράγμα που προσπαθούσαμε να κερδίσουμε, όλοι οι άνθρωποι που είμαστε χοντροί, είναι η αποδοχή. Για αυτό παλεύουμε κυρίως. Ίσως, μέσα στη διαδικασία να κερδίσουμε την αποδοχή, χάνουμε και λίγο την ουσία. Που η ουσία είναι όταν τίθεται θέμα υγείας πρέπει να προσέξουμε τα κιλά. Δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα.

Μπορεί για κάποιους λόγους να έχουμε τα παραπάνω κιλά και να μην μπορούμε να τα χάσουμε (γιατί υπάρχουν και θέματα υγείας που όντως δεν σου επιτρέπουν να χάσεις κιλά) κι εκεί πρέπει να αποδεχθούμε το σώμα μας και να το αγαπάμε. Όμως, όταν μπορούμε να χάσουμε κιλά, να το κάνουμε. Γιατί όντως μπορεί να ταλαιπωρηθούμε πολύ, όντως μπορούμε να κινδυνεύσουμε. Ειλικρινά σκέφτομαι πόσο πιο γρήγορα θα είχα αναρρώσει, πόσο λιγότερη ανησυχία θα είχα. Μπήκα στο χειρουργείο αγχωμένη ότι μπορεί να μην ανοίξω τα μάτια μου.

Ακούω γυναίκες να λένε ότι ντρέπονται και είπα θα βγω να μιλήσω, να το επικοινωνήσω. Μετά την επέμβαση ένιωσα ότι έβγαλα από πάνω μου ένα βάρος, ότι ξελάφρωσα», είπε η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά.

Το μήνυμά της μετά την επέμβαση

Πριν από λίγες ημέρες η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες της μετά το χειρουργείο.
«Αυτή είναι πλέον η κοιλιά μου. Την εβδομάδα που πέρασε, αφαίρεσα τη μήτρα και τις ωοθήκες μου για να αποφύγω το Κ το κακό. Εκτός από ραγάδες πλέον θα έχω και τα σημάδια του Φρανκενστάιν τα οποία θα μου θυμίζουν ότι άνοιξα τα μάτια μου και είδα όσους αγαπώ ξανά και αυτόν τον φόβο τον γαμημενο τον νίκησα.

Την εβδομάδα που πέρασε έκανα το 205 σπίτι μου, την πιο γελαστή και με κοφτερό χιούμορ νοσηλεύτρια Κατερίνα Γιαννοπούλου καινούργια φίλη μου (ήταν αυτή που με έκανε να κλαίω από τα γέλια όταν δεν έκλαιγα από τον πόνο), προσπάθησα να νιώσω λίγο σέξι με τις αντιθρομβωτικές κάλτσες μου, μεταμορφώθηκα με μεγάλη επιτυχία σε Ματούλα Ζαμάνη και σε αυτές τις σωτήριες βόλτες στους διαδρόμους του ορόφου για να έρθουν τα όργανα στη θέση τους τραγουδούσα “μιλώ με τα βουνά” σε λούπα, και κατάλαβα για τα καλά τι περνάνε όλες οι νοσηλεύτριες και πόσο αξιέπαινες είναι.

Την εβδομάδα που πέρασε δεν κάπνισα, έφαγα λιγότερο, κοιμήθηκα πολύ, φοβήθηκα πολύ και χάρηκα πολύ. Και νομίζω πως όντως στα 50 μου κάνω πραγματικό restart. Θα γράψω περισσότερα κάποια στιγμή για αυτό το χειρουργείο που ήταν πολύ δύσκολο στην περίπτωσή μου λόγω του λίπους της κοιλιάς γιατί κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνει κάποιος ότι τελικά η σωστή διατροφή δεν έχει να κάνει με την εικόνα αλλά με την υγεία και μόνο. Όταν γίνω εντελώς καλά θα επανέλθω με περισσότερα».

Αυτό ήταν το μήνυμά της. Κι αυτό που οφείλεις να κρατήσεις είναι απόλυτα σαφές. Να φροντίζεις, να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου.