ROLE MODELS

Hillary Swank: 8 ατάκες της για τη ζωή και την επιτυχία που εμπνέουν

@2022 Joel Ryan/AP Images

Η Hillary Swank συμπληρώνει τα 48 της χρόνια πάνω στη Γη σήμερα, Σάββατο 30 Ιουλίου. H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1974 στην πόλη Lincoln της Nebraska. Η ίδια της η ζωή, που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, είναι πηγή έμπνευσης για τα όνειρά σου που ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπεις και για την τύχη που κάποτε, αργά η γρήγορα σου κλείνει το μάτι.

Παρά τη φήμη και την επιτυχία της σήμερα, η Hillary Swank είχε μία δύσκολη παιδική ηλικία. Τα παιδικά της χρόνια ήταν αρκετά φτωχικά. Η οικογένεια της ζούσε σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα στη Washington και η Hillary προσπαθούσε να προσαμοστεί στο σχολείο, το οποίο εγκατέλειψε στο Λύκειο αφού ένιωθε συνεχώς παρείσακτη.

«Πάντα ένιωθα outsider. Ως παιδί ένιωθα ότι ανήκω κάπου μόνο όταν διάβαζα ένα βιβλίο ή έβλεπα μία ταινία και μπορούσα να συνδεθώ με έναν χαρακτήρα. Ήταν φυσικό να γίνω ηθοποιός γιατί λαχταρούσα να γίνω αυτοί οι άλλοι άνθρωποι, ή απλά να τους παίξω», είχε πει σε μία πρεμιέρα της η Hillary Swank εξηγώντας πώς μέσα σε αυτό το περιθώριο που ζούσε ανακάλυψε την πραγματική κλίση της.

Ο πατέρας της, πρώην εθνικός φρουρός και έπειτα περιπλανώμενος έμπορος δεν ήταν αρκετά κοντά της όσο μεγάλωνε. Η μητέρα της, Judy την υποστήριζε σε ό,τι έκανε. Στα αθλήματα στα οποία ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή (είχε αγωνιστεί στην κολύμβηση σε επίπεδο Junior Olympics) και στο όνειρό της να γίνει ηθοποιός. Η πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή ήταν στα 9 της χρόνια παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μόγλη στο Βιβλίο της Ζούγκλας. Από τότε η μητέρα της έγινε η μεγαλύτερη θαυμάστριά της.

Όταν ο πατέρας της τους εγκατέλειψε τελικά το 1990, οι δύο γυναίκες είχαν μόνο ένα αυτοκίνητο κι 75 δολάρια. Κι όμως η μαμά της αποφάσισε να μετακομίσουν στο Los Angeles για να κυνηγήσει η κόρη της τα όνειρά της. Η Hillary Swank ακόμα τη θεωρεί τη μεγαλύτερη ηρωίδα της.

Το 1992 πήρε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία Buffy the Vampire Player. Ήταν ένας δεύτερος ρόλος αλλά είχε κερδίσει το εισιτήριο για έναν χώρο όπου θα ένιωθε συνέχεια ότι ανήκει. Ακόμα κι όταν απολύθηκε ξαφνικά από τη σειρά Beverly Hills 90210 και άρχισε να αμφισβητεί την επιλογή καριέρας στη ζωή της, αποφάσισε τελικά να αντέξει. Ευτυχώς, γιατί τα καλύτερα την περίμεναν.

Έχοντας κερδίσει δύο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (Boys Don’t Cry, Million Dollar Baby), η Hillary Swank ξέρει πώς είναι να φτάνεις από το 0 στην κορυφή. Και για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της θα σου θυμίσουμε 8 ατάκες της για τη ζωή και την επιτυχία για να σε εμπνεύσει όχι μόνο με την ιστορία ζωής της αλλά και με τα λόγια της.

«Έχεις μόνο μία ζωή κι αν δεν κάνεις αυτό που αγαπάς, τότε ποιο είναι το νόημα»;

 

«Υπάρχουν τόσα περισσότερα πράγματα στη ζωή από το πώς δείχνεις».

 

«Μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια με χαμηλό εισόδημα, δεν έχεις τους πόρους να τα βγάλεις πέρα και πρέπει να βρεις δημιουργικούς τρόπος να επιβιώσεις».

«Δεν πρέπει να επιβάλλονται όρια στους ανθρώπους, από τον εαυτό τους, την κοινωνία ή το άλλο φύλλο, γιατί είναι εκ γενετής δικαίωμά μας να ζήσουμε τη ζωή με όποιον τρόπο νιώθουμε ότι μας ταιριάζει καλύτερα».

«Μου αρέσει να υποδύομαι γυναίκες που ανοίγουν δρόμους».

 

«Είναι η ποιότητα της ζωής μου που δεν θα άλλαζα με τίποτα, προερχόμενη από ένα τόσο ταπεινό υπόβαθρο».

 

«Για μένα το να δουλεύω είναι το ίδιο σαν να τρώω, να πίνω νερό ή να αναπνέω».

«Ένα πράγμα που έχω μάθει: Ποτέ δεν ξέρεις πού σε πηγαίνει η ζωή, αλλά κάπου σε πηγαίνει».