ΚΑΡΙΕΡΑ

H Rihanna έγινε η νεότερη δισεκατομμυριούχος γυναίκα των ΗΠΑ: B*itch has her money

Jordan Strauss/Invision/AP, File @2022

Στα 34 της, η Rihanna είναι πλέον η νεότερη, αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes για το 2022.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Rihanna συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes με τους παγκόσμιους δισεκατομμυριούχους. Τότε, η διάσημη τραγουδίστρια και επιχειρηματίας, λόγω της θετικής πορείας της εταιρείας καλλυντικών, Fenty Beauty και της εταιρείας εσωρούχων, Savage X Fenty, εντάχθηκε στη σχετική λίστα με περιουσία 1,729 δισ. δολάρια. Έγινε επίσης η πρώτη δισεκατομμυριούχος της πατρίδας της, των νησιών Μπαρμπέιντος, τα οποία την έχουν ανακηρύξει εθνική ηρωίδα.

Τώρα η RiRi, έχει ακόμα ένα λόγο για να πανηγυρίζει για την επιτυχία της. Σε ηλικία μόλις 34 ετών, η Rihanna είναι πλέον επίσημα, η νεότερη, αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes. Πιο συγκεκριμένα, η Rihanna, φιγουράρει στη θέση #21 λίστας του Forbes για το 2022, με μια εντυπωσιακή περιουσία, η οποία αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Kylie Jenner είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο το 2019, σε ηλικία μόλις 21 ετών, ξεπερνώντας ακόμα και τον Mark Zuckerberg. Ωστόσο, η πρωτοκαθεδρία της αμφισβητήθηκε και τελικά έχασε τον τίτλο, όταν ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία που παρουσίασαν παραποιημένα, οικονομικά δεδομένα. Στα 41 της, η Kim Kardashian επιχειρηματίας και reality περσόνα, θεωρείται η επόμενη, νεότερη δισεκατομμυριούχος στη λίστα του Forbes για το 2022, με περιουσία 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατατάχθηκε στη 16η θέση της λίστας.

Η αυτοκρατορία της Rihanna

Η Rihanna ευδοκιμεί σε πολλά επιχειρηματικά εγχειρήματα. Είναι συνιδιοκτήτρια της Fenty Beauty και κατέχει μερίδιο 30% στα Savage x Fenty. Σύμφωνα με το Forbes, είναι επίσης η πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχος από τα Μπαρμπέιντος και η μόνη γυναίκα κάτω των 40 ετών, που βρίσκεται στη φετινή λίστα του Forbes με τις γυναίκες δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ.

Πέρα από την επιχειρηματική της δράση, η Rihanna επιδεικνύει και φιλανθρωπικό έργο, καθώς το 2012 ίδρυσε τη με κερδοσκοπική οργάνωση Clara Lionel Foundation που δραστηριοποιείται γύρω από την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή. Τον περασμένο Μάιο έγινε μητέρα και καλωσόρισε το πρώτο της παιδί με τον A$AP Rocky.

«Τα χρήματά μου δεν είναι για μένα. Έχω πάντα στην σκέψη μου ότι με αυτά μπορώ να βοηθήσω κάποιον άλλο», έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή στο T Magazine των New York Times. «Ο κόσμος μπορεί πραγματικά να σε κάνει να πιστέψεις ότι τα λάθος πράγματα είναι προτεραιότητα και να σε κάνει να χάνεις πραγματικά τον πυρήνα της ζωής. Ό,τι μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει πως είσαι ζωντανός».