ROLE MODELS

Η Rihanna έγινε επίσημα Εθνική Ηρωίδα των Μπαρμπέιντος

Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic

Η Rihanna, ανακηρύχθηκε Εθνική Ηρωίδα από την πρώτη γυναικά πρωθυπουργό των Μπαρμπέιντος, Mia Mottley, στην τελετή που σηματοδότησε την ανεξαρτησία, της νησιωτικής χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον ομφάλιο λώρο με το βρετανικό στέμμα έκοψε ύστερα από σχεδόν 400 χρόνια το νησί, Μπαρμπέιντος. Στην εντυπωσιακή τελετή ανεξαρτησίας, παρέστη μεταξύ άλλων, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, η πρώτη πρωθυπουργός του νησιού Mia Mottley και φυσικά η super star Rihanna, η οποία μάλιστα ανακηρύχθηκε εθνική ηρωίδα.

Photo by Toby Melville - Pool/Getty Images

Photo by Toby Melville - Pool/Getty Images

Photo by Jeff J Mitchell - Pool/Getty Images

Η Rihanna έγινε επίσημα εθνική ηρωίδα των Μπαρμπέιντος Photo by Toby Melville - Pool/Getty Images

Όσα είπε η πρωθυπουργός  στη Rihanna:

«Εκ μέρους ενός ευγνώμονα έθνους, αλλά ενός ακόμη πιο περήφανου λαού, σας παρουσιάζουμε, την προτεινόμενη εθνική ηρωίδα των Μπαρμπέιντος, την πρέσβειρα Robyn Rihanna Fenty».

«Μακάρι να συνεχίσεις να λάμπεις σαν διαμάντι και να συνεχίσεις να φέρνεις τιμή στο έθνος σου με τα λόγια σου, με τις πράξεις σου και να μας τιμάς όπου κι αν πας», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην επιτυχία της Rihanna το 2012, «Diamonds».

Η Rihanna, η οποία γεννήθηκε στα Μπαρμπέιντος το 1988 ως Robyn Rihanna Fenty, είναι πλέον κάτοχος αυτού του ειδικού τίτλου, που έχει δοθεί μόνο σε 11 άτομα. Η Rihanna είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα.

Το 2021 ήταν μια χρονιά επιτευγμάτων για την διάσημη star, η οποία τον Αύγουστο έγινε και επίσημα δισεκατομμυριούχος, καθιστώντας την μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον χώρο του θεάματος παγκοσμίως.

Το Forbes αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η καθαρή περιουσία της Rihanna εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντας την ακριβώς πίσω από την Oprah Winfrey.

Τα Μπαρμπέιντος αποκτούν Δημοκρατία και αποκηρύσσουν την βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με τον Guardian, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έγινε η υποστολή της σημαίας που αντιπροσωπεύει τη μονάρχη, στην κατάμεστη πλατεία Ηρώων στο Μπριτζτάουν και ανακοινώθηκε η μετάβαση των Μπαρμπέιντος στο νέο συνταγματικό καθεστώς (προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία).

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για αυτή τη «μνημειώδη» ημέρα και έστειλε της ευχές της στον λαό του νησιού.

«Καθώς γιορτάζετε αυτή τη μνημειώδη ημέρα, στέλνω σε όλους τους πολίτες των Μπαρμπέιντος τις θερμότερες ευχές μου για ευτυχία, ειρήνη και ευημερία στο μέλλον», κατέληξε το μήνυμά της.

Ακούστηκαν 21 κανονιοβολισμοί και ανακρούστηκε ο εθνικός ύμνος του νησιού της Καραιβικής. Ακολούθησε η ορκωμοσία της πρώτης προέδρου του νησιού, Sandra Mason, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό.

Νέα σελίδα για τα Μπαρμπέιντος

Τα Μπαρμπέιντος ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Βρετανία, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκαν για πάνω από τρεις αιώνες από τότε που Άγγλοι έφτασαν εκεί και μετέτρεψαν το νησί σε μια πλούσια αποικία ζάχαρης. Βασισμένοι στη δουλεία εκατοντάδων χιλιάδων Αφρικανών σκλάβων.

Σήμερα τα Μπαρμπέιντος, γνωστά για τις παραδεισένιες παραλίες του, το ρούμι και την Rihanna, έχουν πλέον επικεφαλής την πρόεδρο Mason. Μέχρι πρότινος, η Sandra Mason ήταν γενική κυβερνήτης της χώρας μετά την εκλογή της τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, ακόμη και μετά τη ανεξαρτητοποίησή τους από τη βρετανική μοναρχία, το νησί της Καραϊβικής θα παραμείνει μέλος της Κοινοπολιτείας, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson.

Σημειώνεται τέλος, ότι η πρώτη πρωθυπουργός του νησιού Μπαρμπέιντος, Mia Mottley δέχθηκε επικρίσεις επειδή προσκάλεσε στους εορτασμούς της ανεξαρτησίας της νησιωτικής χώρας, τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο Κάρολος μάλιστα απέκτησε και την υψηλότερη τιμή του νησιού, το Τάγμα της Ελευθερίας.