FEMALE TALK

H Meg Ryan στα 62 της νιώθει πιο απελευθερωμένη από ποτέ

Jordan Strauss/Invision/AP Images

Για στατιστικούς λόγους η τρίτη ηλικία θεωρείται ότι ξεκινά από τα 60 ή τα 65 έτη. Καθώς το προσδόκιμο ζωής αλλάζει, η σωματική και ψυχική υγεία διατηρείται περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν κι η σύνταξη δεν έρχεται παρά μόνο αν πλησιάζεις τα 70, κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο και υπάρχουν και σχετικές έρευνες που το επιβεβαιώνουν. Τα 60 μοιάζουν πολύ περισσότερο με αυτό που αισθάνθηκε η Meg Ryan περνώντας το κατώφλι τους: Με την εποχή της απελευθέρωσης.

Η Meg Ryan μίλησε την Κυριακή, 28 Απριλίου, στο ιταλικό περιοδικό IO Donna, για το γεγονός ότι στα 62 της χρόνια νιώθει πιο απελευθερωμένη από ποτέ και έχει σταματήσει να προσπαθεί να ευχαριστήσει τους ανθρώπους γύρω της.

«Εκτιμώ τα χρόνια μου, το λέω σοβαρά αυτό», είπε η Meg Ryan και εξήγησε έπειτα ότι με τον χρόνο έρχεται και η ωριμότητα και η σοφία στη ζωή του ανθρώπου. Μάλιστα, δήλωσε ότι τώρα νιώθει αυτοπεποίθηση ώστε να λέει τη γνώμη της και έχει αποκτήσει τη δική της άποψή για την αγάπη, τη ζωή και τις σχέσεις.

«Εκτιμώ την ηλικία μου. Για μένα, τώρα, είναι πιο σημαντικό το να λες ξεκάθαρα τι σκέφτεσαι από το να προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους και να τους κάνεις όλους χαρούμενους.

Νιώθω απελευθερωμένη, επειδή έχω πει πράγματα και έχω κάνει παρατηρήσεις για τη ζωή και την αγάπη. Και προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Μπορώ επιτέλους να κοιτάζω στο παρελθόν μου και να είμαι παρούσα στο τώρα την ίδια στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η Meg Ryan.

Η ηθοποιός που μεσουράνησε ως “America’s Sweatheart” στις ρομαντικές κομεντί των 80s και 90s ήταν παντρεμένη με τον Dennis Quaid από τον Φεβρουάριο του 1991 μέχρι και τον Ιούλιο του 2001. Μαζί απέκτησαν τον 32χρονο σήμερα γιο τους, Jack. Το 2000 ξεκίνησε η σχέση της με τον Russell Crowe, ενώ συνεργάζονταν στην ταινία Proof of Life, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Από το 2010 ως το 2014 η Meg Ryan είχε δεσμό με τον τραγουδιστή John Mellencamp με τον οποίο επανασυνδέθηκε το 2017, αρραβωνιάστηκε το 2018 και τελικά χώρισε οριστικά τον Οκτώβριο του 2019.

Το 2006 η star υιοθέτησε την κόρη της, Daisy True, από την Κίνα και το 2009 αποφάσισε να αποσυρθεί εν μέρει από την υποκριτική, αναλαμβάνοντας πολύ σπάνια ρόλους και project που την έφερναν και πάλι σε επαφή με τον κόσμο του Hollywood.

Η Meg Ryan θεωρεί ότι η απόφασή της να απομακρυνθεί από τη «φούσκα της δημοσιότητας», εμπλούτισε τη ζωή της και την έκανε «ένα πιο ενδιαφέρον άτομο». Όπως είπε, εξηγώντας την απόφασή της, «Χρειαζόμουν άλλες εμπειρίες, να γνωρίσω κόσμο εκτός της βιομηχανίας του θεάματος. Γι’ αυτόν τον λόγο μετακόμισα στη Νέα Υόρκη, μεγάλωσα την κόρη μου, Daisy και μετά ξεκίνησα να ταξιδεύω, ιδιαίτερα σε μακρινές χώρες», είπε η Meg Ryan.

Η «απελευθέρωση» εκτός από αυτή που ήρθε με την ηλικία και τις εμπειρίες της, ήρθε και με αυτή την απόφασή της. «Όταν είσαι μέχρι το λαιμό στη “φούσκα της φήμης” δεν μπορείς απλά να απεγκλωβιστείς από αυτή. Πάντα μένεις χαμένη με έναν τρόπο στον λαβύρινθο των φημών. Αλλά, ξέρεις κάτι; Χόρτασα, είμαι χαρούμενη που έκανα αυτή την επιλογή και απομακρύνθηκα από αυτόν τον κόσμο: Έγινα ένας καλύτερος και πιο ενδιαφέρων άνθρωπος», κατέληξε η Meg Ryan στη συνέντευξή της.

H Meg Ryan επέστρεψε το 2023 στον κινηματογράφο με την ταινία What Happens Later, στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον David Duchovny, ενώ υπέγραψε και τη σκηνοθεσία της.