ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

H Drew Barrymore ζήτησε από την 7χρονη κόρη της να την φωτογραφήσει για το εξώφυλλο περιοδικού. Μεγάλες στιγμές

Drew Barrymore/Instagram

Η μακρινή μας φιλενάδα που λέγεται Drew Barrymore ζήτησε από την 7χρονη Olive να την φωτογραφήσει για το εξώφυλλο του περιοδικού Style των Sunday Times. Κι εκείνη τα πήγε περίφημα.

Πώς καλλιεργείς την αυτοπεποίθηση σ’ ένα παιδί; Δίνοντάς του νέες προκλήσεις. Ενθαρρύνοντάς το να ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντα που εκείνο προτιμάει. Επιβραβεύοντας την προσπάθεια κι όχι απαραίτητα το αποτέλεσμα. Αυτοί είναι μερικοί καλοί τρόποι ώστε το παιδί να νιώσει πίστη στον εαυτό του και τις ικανότητές του. Να είναι χαρούμενο και δραστήριο. Η κίνηση της Drew Barrymore υπακούει σ’ αυτούς τους τόσο ευεργετικούς για τη ψυχολογία ενός παιδιού κανόνες. Η ηθοποιός, γνωρίζοντας πως η 7χρονη κόρη της, Olive, αγαπάει τη φωτογραφία, ζήτησε από εκείνη να αναλάβει χρέη φωτογράφου και μάλιστα για ένα project όχι και τόσο παίξε- γέλασε.

Όταν η Drew Barrymore φωτογραφήθηκε από την 7χρονη κόρη της για τους κυριακάτικους Times

Η φωτογράφηση της 45χρονης ηθοποιού για το Style των Times είχε προγραμματιστεί προτού η πανδημία του κορονοϊού αλλάξει τη ζωή μας. Η Barrymore αντί να αναβάλλει ή να ακυρώσει το shooting, είδε μία ευκαιρία μέσα σ’ αυτό. «Σίγουρα τα πράγματα παραδοσιακά δεν γίνονται έτσι, αλλά εγώ βλέπω αυτές τις μέρες ως μία ευκαιρία να κάνω τα πάντα διαφορετικά. Οι Sunday Times μού έστειλαν μία τσάντα γεμάτη με κάμερες- έγχρωμες και ασπρόμαυρες- και πολλά φιλμ!». Το μοντέλο υπήρχε, η βοηθός επίσης. Έλειπε η φωτογράφος. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε η Olive.

Η αγαπημένη μας ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε και το παρασκήνιο της όμορφης συμφωνίας: «Ακολουθεί ο διάλογος ανάμεσα σε μένα και την κόρη μου… -Εγώ: Olive, θα βγάλεις φωτογραφίες για το ST. Style; Είναι για ένα περιοδικό για το οποίο οι άνθρωποι παλεύουν χρόνια για να φωτογραφήσουν. -Olive: Γιατί ζητάς από μένα μαμά να σε φωτογραφήσω; Και ποιος το κάνει συνήθως; -Εγώ: Ένας φωτογράφος. Αλλά τώρα, ο κόσμος είναι ένα τρελό μέρος. Τα πάντα είναι μία ευκαιρία να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά! Οπότε τι λες; Θες να γίνεις η φωτογράφος μου; -Olive: Είναι τιμή μου. Μ’ αρέσει να τραβάω φωτογραφίες, οπότε σ’ ευχαριστώ. -Εγώ: Υπόσχεσαι να μην με τραβάς από κάτω. -Olive: Ναι. Και τότε δεν θα φαίνεται ότι έχεις μεγάλο πηγούνι. -Eγώ: Ωχ όχι, ανησυχώ μήπως φαίνομαι σαν να μην έχω καθόλου πηγούνι!».

«Και κάπως έτσι», συνεχίζει η Barrymore, με τη βοήθεια της Christy Doramus (μίας γυναίκας με την οποία συνεργάζομαι για σχεδόν μία δεκαετία, η οποία μένει κοντά μας και κρατώντας την απαραίτητη απόσταση), την πρώτη μέρα πήγαμε στην παραλία την ώρα που έδυε ο ήλιος, κουβαλώντας μαζί μας μία τσάντα γεμάτη ρούχα που είχε στείλει το περιοδικό. Άλλαξα στην άμμο κοιτώντας αν βρισκόταν κανείς γύρω μας. Δεν υπήρχε ψυχή. Ο κόσμος είναι πολύ ήρεμος αυτή τη στιγμή και μπορείς να το νιώσεις. Τη μία στιγμή νιώθεις ερημιά και την άλλη σού φαίνονται όλα σαν παιδική χαρά».

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μητέρας- κόρης ήταν, όπως βλέπεις, άκρως επαγγελματικό και στέφθηκε με επιτυχία. Οι φωτογραφίες είναι μοναδικές, και όχι απαραίτητα για το αισθητικό τους μεγαλείο. Είναι βγαλμένες με αγάπη, τρυφερότητα και αυτό τις κάνει ανεκτίμητες.