WOMEN TODAY

Η Drew Barrymore απέκτησε το σώμα που ονειρευόταν και έχει να πει μερικά πολύ σωστά πράγματα γι’ αυτό

Invision/AP Amy Sussman

Η Drew Barrymore μόλις πρόσθεσε ένα ακόμα κεφάλαιο στο αγαπημένο μας topic που έχει τίτλο «Γυναίκες που στηρίζουν γυναίκες». Και με αφορμή αυτό, είπε μερικά πολύ σωστά λογάκια για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα σώματά μας μετά την εγκυμοσύνη και τις αυξομειώσεις βάρους γενικότερα. Στην καρδιά μας μίλησε.

Μπορεί ως Sheila Hammond στο “Santa Clarita Diet” να έτρωγε ανθρώπους, στην πραγματική ζωή όμως η Drew Barrymore τρώει φαγάκι κανονικό, το οποίο λατρεύει, όπως και το κρασί (το οποίο παράγει η ίδια παρακαλώ). Όλες αυτές οι μικρές χαρές της ζωής σε συνδυασμό με τις 2 γέννες που είχε την τύχη να βιώσει ανέβασαν το νούμερο στη ζυγαριά της. Κι επειδή όπως έχουμε πει πολλάκις απ’ αυτό εδω το βήμα, σημασία δεν έχει πόσα κιλά είσαι, αλλά πόσο καλά νιώθεις μ’ αυτά, η Drew ένιωσε την επιθυμία κάποια στιγμή να απομακρύνει από πάνω της όσο βάρος δεν την έκανε να αισθάνεται- guess what- καλά. Όλα έγιναν με αφορμή τον ρόλο της στη σειρά του Netflix που σου ανέφερα παραπάνω.

Ο άνθρωπός που στάθηκε δίπλα στη 45χρονη ηθοποιό κεράκι αναμμένο σ’ αυτή την προσπάθεια για ένα καλύτερο και πιο υγιές σώμα, είναι η personal trainer της, Μarnie Alton, την οποία η Drew ακολουθεί και στην κόλαση πια.

H μεταμόρφωση της Drew

«Αυτή η γυναίκα είναι εδώ και καιρό δασκάλα μου και αγαπημένη, πολύτιμη φίλη. Με έχει βοηθήσει. Με θεράπευσε. Με ενθάρρυνε να συνεχίσω όταν ένιωσα πως το να είμαι δυνατή ήταν κάτι το ανυπόφορο. Γνωριζόμαστε εδώ και 15 χρόνια και όταν της είπα ότι θέλω να αλλάξω το σώμα μου για το Santa Clarita Diet, με βοήθησε. Κάθε άνοιξη, όταν άρχισα να προπονούμαι για να γίνω η Sheila Hammond, η Marnie ήταν αυτή που με πήγε ως εκεί. Έχασα 9μιση κιλά και γυμνάστηκα σαν μητέρα» γράφει κάτω από τη γλυκιά φωτογραφία τους η Barrymore, και συνέχισε πλέκοντας ακόμα πιο αγαπησιάρικα το εγκώμιο της φίλης για να καταλήξει στην πολύ χρήσιμη διαπίστωση πως σημασία δεν έχει να είσαι ο terminator και να μασάς σίδερα κούκλα μου, αλλά να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν και θέλουν για να γίνεσαι καλύτερη.

«Μισούσα το ότι έπρεπε να ντυθώ»

Ακόμα πιο πρόσφατα, η Drew ανέβασε στο Instagram της ένα split screen που δείχνει το «πριν» και το «μετά» της με τον πιο γλαφυρό τρόπο. Στη λεζάντα, έβγαλε «ψυχούλα»: «Ανεβαίνω και κατεβαίνω. Τα rollercoaster στο σώμα μου είναι μία βόλτα με προκλήσεις, αλλά όμορφη. Έκανα δύο παιδιά. Ο μοναδικός πιο σημαντικός σκοπός για μένα είναι να βρίσκομαι στον πλανήτη για χάρη τους. Είναι αληθινό θαύμα που κατάφερα να έχω αυτά τα δύο κορίτσια. Οπότε, όποιο κι αν είναι το αντίκτυπο αυτού στο σώμα μου, λοιπόν, φέρτε το! Υπήρξαν φορές που στάθηκα μπροστά από την ντουλάπα μου και έκλαψα. Μισούσα το ότι έπρεπε να ντυθώ. Δεν ένιωθα καλά. Μου πήρε καιρό για να δείξω αξιοπρεπής. Πρέπει να τρώω σωστά και να ξεκουνάω τον πισινό μου».

Και συνεχίζει ακόμα πιο ουσιαστικά: «Δεν μπορώ να παλέψω το γεγονός ότι έχω την τάση να είμαι ο ζυμαρούλης της Pillsbury, οπότε μην σας εξαπατάσθε όταν βλέπετε ανθρώπους να είναι αδύνατοι αμέσως μετά τη γέννα. Μην συγκρίνετε τους εαυτούς σας με αυτά που βλέπετε στα περιοδικά και τα κόκκινα χαλιά».

Η Barrymore παραδέχεται πως το φαγητό ήταν μία από τις συνήθειες στις οποίες ξέσπαγε για πολλά χρόνια. Όχι πια. «Έχω βρει την ισορροπία. Χρειάστηκαν μόνο 45 χρόνια για να βρω τον εαυτό μου», γράφει. «Τώρα είμαι εκεί ακριβώς που πρέπει να είμαι». Well said!