ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Φωτεινή Αθερίδου: Οι αρχικές αμφιβολίες για τη μητρότητα και οι κρίσεις πανικού μετά τη γέννα

Instagram.com/fotiniatheridou

Η Φωτεινή Αθερίδου έγινε μητέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκτώντας έναν γιο με τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Μαγκλάρα. Όταν βρέθηκε, λοιπόν, καλεσμένη στην εκπομπή «φλΕΡΤ» με τη Νάντια Κοντογεώργη στην ΕΡΤ, όπως ήταν επόμενο ερωτήθηκε και γι’ αυτή τη νέα φάση της ζωής της. Και οι απαντήσεις που έδωσε ήταν ειλικρινέστατες.

«Το μωρό ήταν κάτι που προέκυψε. Απλώς επειδή με τον Κώστα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ήταν πραγματικά ο μόνος άνθρωπος που σε αυτή την ηλικία που είμαι και σε αυτή τη φάση αν το κρατούσα θα ήταν επειδή ήταν του Κώστα», είπε η Φωτεινή Αθερίδου στη Νάντια Κοντογεώργη. Η εγκυμοσύνη της δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά όπως σημείωσε η ίδια ήθελε πάντα να γίνει μαμά.

«Ήθελα να γίνω μητέρα έτσι και αλλιώς. Απλά δεν ήθελα τώρα. Αφού προέκυψε τώρα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που τον αγαπώ πάρα πολύ, το κράτησα» σημείωσε η Φωτεινή Αθερίδου. Η απόφαση αυτή όμως δεν ήρθε αβασάνιστα για την ίδια και τον σύντροφό της. «Είχαμε τρελές εναλλαγές. Θα το ρίξουμε, δεν θα το ρίξουμε. Μετά το πρώτο τρίμηνο, όλα τακτοποιήθηκαν. Ήταν σαν να ήρθε ένας άγγελος και να μου είπε “Ξέρεις κάτι, επειδή δεν τα ξέρεις πολύ καλά κι επειδή θα τα κάνεις λίγο χάλια, πάρτα εδώ και πήγαινε”» σημείωσε η Φωτεινή Αθερίδου.

Η Φωτεινή Αθερίδου πέρασε μια υπέροχη εγκυμοσύνη που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με την ίδια αίσθηση του σοκ. «Ήταν σοκ όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Η εγκυμοσύνη ήταν ζεν. Ευτυχία μόνο. Μετά τη γέννα άρχισαν οι κρίσεις πανικού», σημείωσε με ειλικρίνεια η ηθοποιός.

«Χρειάζεται μια ψυχολογική υποστήριξη αυτή η φάση. Δεν ήμουν από τις μαμάδες που είδα το παιδί και ενθουσιάστηκα. Είπα το συμπαθώ πολύ, αλλά δεν το λατρεύω ακόμα. Θα το γνωρίσω. Τώρα που το ξέρω, που γελάει, που το γνωρίζω, τώρα το αγαπάω», τόνισε η Φωτεινή Αθερίδου και συνέχισε: «Και βοήθεια ζήτησα και ψυχοθεραπεία άρχισα και νιώθω ότι με τον Κώστα το αντιμετωπίσαμε μαζί. Εντάξει υπήρχαν και εντάσεις όπως είναι λογικό. Αλλά τα έκανα όλα και είμαι περήφανη που τα έκανα, γιατί δεν μου το είχα».

Η Φωτεινή Αθερίδου από την πρώτη ημέρα που κράτησε στην αγκαλιά της τον γιο της μοιράζεται το δικό της εντελώς αληθινό και μοναδικό για την καθεμία βίωμα της μητρότητας. Και τα λόγια της μοιάζουν βάλσαμο για όλες τις υπόλοιπες μητέρες που προχωρούν αυτόν τον δρόμο για πρώτη φορά γεμάτες από αμφιβολίες και βεβαιότητας.

«Πριν 7 μήνες ήρθε κάτι , μέσα σε ένα γυάλινο πράγμα με ροδάκια. “Το παιδί σας μας είπαν” και δεν πολύκαταλαβαμε. Τι πάει να πει το παιδί μας;», είχε γράψει σε μια ανάρτησή της πρόσφατα η Φωτεινή Αθερίδου. «Το παιδί ποιανού; Εμείς δεν είμαστε μόνο παιδιά; Που κάποιος πρέπει να μας μαλώνει και να μας λέει τι πρέπει κ τι δε πρέπει ; Πως θα του πούμε τι; Και με ποιο δικαίωμα; Πώς θα αγαπήσω αυτό το ανθρωπάκι με τα πολλά μαλλια ( για κάποιο λόγο ) μέσα σε αυτό το γυάλινο πράγμα με ροδάκια αφού δεν το ξέρω! Τι πάει να πει το παιδί μας; Όλα αυτά πριν από 7 μήνες. Τώρα κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία και λέω “αχ, το παιδί μας”», κατέληγε. Τώρα οι αβεβαιότητες έχουν δώσει τη θέση τους στην βεβαιότητα της αγάπης.