FEMALE TALK

Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Η δημόσια εμφάνιση στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της και η εξομολόγηση για τις δυσκολίες που πέρασε

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Λίγες ημέρες αφού ανακοίνωσε την πρώτη της εγκυμοσύνη, που ήρθε ως αίσιο τέλος μετά από αρκετό καιρό προσπαθειών για να βιώσει τη μητρότητα, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση επανέφερε τη δύσκολη αυτή περίοδο στη μνήμη της και μοιράστηκε την εμπειρία της δημόσια σε συνέδριο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο οποίο συμμετείχε ως ομιλήτρια.

Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι περιμένει ένα αγόρι να έρθει στον κόσμο σε λίγους μήνες, μέσα από μία τρυφερή φωτογραφία με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, δημοσίευσε ένα απόσπασμα της ομιλίας της και πάλι μέσω Instagram, στο οποίο αναφέρθηκε στο δύσκολο διάστημα που είχε προηγηθεί.

«Σήμερα, στέκομαι εδώ για να πω σε όσες γυναίκες αισθάνονται ακόμα μόνες τους, ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Στέκομαι εδώ, για να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στο να σβήσουν τα ταμπού γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση στη λεζάντα της δημοσίευσής της.

«Στέκομαι εδώ, γιατί οι γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους, χρειάζονται υποστήριξη και όχι συμβουλές. Δεν χρειάζονται μόνο οικονομική υποστήριξη. Χρειάζονται εργασιακή, κοινωνική και κρατική υποστήριξη. Θα συνεχίσω να στέκομαι εδώ λοιπόν, μέχρι να την αποκτήσουν», πρόσθεσε η μέλλουσα μητέρα.

Η ίδια από το βήμα της ομιλήτριας μπόρεσε να περιγράψει πώς ήταν αυτό το ταξίδι της αναπαραγωγής για εκείνη, ένα ταξίδι στο οποίο δεν περίμενε ποτέ ότι θα βρει τόσα εμπόδια στα 26 της χρόνια.

Το ταξίδι των δυσκολιών που δεν περίμενε

«Εγώ όπως και οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αντιμετώπιζα δυσκολίες στην απόκτηση ενός παιδιού. Ούσα μόνο 26 χρονών, όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες, πιστεύαμε ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Δυστυχώς όμως, ενάμιση χρόνο μετά, λόγω σοβαρής διαταραχής του κύκλου μου, δεν είχαμε συλλάβει. Δοκιμάσαμε αρκετούς γιατρούς και διάφορες θεραπείες, μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Όλο αυτό το διάστημα, η ζωή μας γυρνούσε γύρω από την προσπάθεια αυτή να γίνουμε γονείς», ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

«Όσο περνούσαν οι μήνες και αυξάνονταν οι απογοητεύσεις, η ψυχολογική επιρροή της όλης διαδικασίας μεγάλωνε. Έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο βράχο, ο οποίος κάθε μέρα έβαζε τις δικές του ανησυχίες στην άκρη και μου έδινε την αγάπη και το κουράγιο όλου του κόσμου. Παρόλα αυτά, υπήρχαν στιγμές που ένιωθα πιο μόνη από ποτέ. Ένιωθα μόνη γιατί στο τέλος της ημέρας όλες οι αποφάσεις ήταν δικές μου γιατί αφορούσαν το δικό μου σώμα», πρόσθεσε η μέλλουσα μητέρα.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση ένιωθε μόνη γιατί πίστευε ότι κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τις εναλλαγές στην ψυχολογία της, τον πόνο σε κάθε προσπάθεια που δεν ολοκληρωνόταν με επιτυχία. Ένιωθε μόνη γιατί πίστευε ότι είναι η μόνη. Ώσπου πήρε την απόφαση να μιλήσει γι’ αυτό.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση ένιωθε μόνη μέχρι που μίλησε για τις προσπάθειές της να αποκτήσει παιδί

«Ένιωθα μόνη γιατί δεν ήξερα καμία γυναίκα που να έχει περάσει το ίδιο. Εκείνη την περίοδο αποφάσισα να μοιραστώ την πιο προσωπική μου αλήθεια με τους ακόλουθούς μου στο Instagram. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Έλαβα από εκατοντάδες γυναίκες με χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών στην πλάτη τους, μηνύματα από γυναίκες που τα είχαν καταφέρει και μου εύχονταν μία θετική χοριακή. Έλαβα μηνύματα από γνωστές μου που δεν μου είχαν εξομολογηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή την ιστορία τους. Έκανα μία καινούργια φίλη που η προσπάθειά της συνέπεσε με τη δική μας. Όχι απλά δεν ήμουν μόνη, αλλά ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω», είπε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η ίδια μίλησε για την ανάγκη της ενημέρωσης των γυναικών, αλλά και του μοιράσματος των εμπειριών δημόσια. Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση αποκάλυψε ότι διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης και το νέο της όνειρο, μετά την μητρότητα, είναι να σπάσει κάθε ταμπού γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Και η ομιλία της είναι ένα πρώτο λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση.