TIKTOK

Emily Mariko: Η influencer που έχει τρελάνει το TikTok σε εμπνέει με το τίποτα

Instagram

Το όνομα της Emily Mariko άρχισε στην αρχή να εμφανίζεται αργά, αλλά σταθερά στη ροή των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι λογαριασμοί της σε TikTok, YouTube και Instagram, έγιναν το απόλυτο viral, με τις αναρτήσεις της να κερζίζουν εκατοντάδες, χιλιάδες shares, likes και views.

Τι το τόσο ξεχωριστό, ωστόσο, έχει η 29χρονη Emily Mariko και έχει γίνει το next best thing στον απέραντο κόσμο των διαδικτυακών influencer; Γιατί ενώ στον κόσμο του TikTok οι viral συνταγές έρχονται και παρέχονται σε χρόνο μηδέν, κάτι φαίνεται να κάνει τους χρήστες του να μην μπορούν να της αντισταθούν, χαρίζοντάς της απλόχερα like και subscribe;

Η μανία γύρω από την Mariko μπορεί να ξεκίνσε από το TikTok ωστόσο η ίδια προσπαθεί να αποκτήσει μεγαλύτερο κοινό στο YouTube, ενώ ξεκίνησε το newsletter της με τίτλο «Emily’s Life Plan for the Week» το οποίο είναι γεμάτο με λαχταριστές συνταγές.

Από τα μάτια πιάνεται

Η Emily Mariko είναι μια νεαρή γυναίκα, που θα μπορούσε να είναι η κολλητή σου, η αδελφή σου, ή συνάδελφός σου. Στα βίντεο της η 29χρονη Emily, εμφανίζεται περιποιημένη, χωρίς υπερβολές σε ντύσμο και μακιγιάζ. Ένα πρόσωπο οικείο και προσιτό, με το οποίο άνετα θα μπορούσες να μαγειρέψεις παρέα, να φας και να πιείς μαζί της, συζητώντας για το πώς κύλησε η μέρα σου.

Όπως και οι συνταγές της, έτσι και το στιλ της, είναι καλόγουστο και απλό, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθεί πολύ. Γεγονός που τα εκατομμύρια των διαδικτυακών της ακολούθων δείχνουν να εκτιμούν ιδαιτέρως.

 

Στα χείλη κατεβαίνει

To προφίλ της Emily Mariko είναι αναμφισβήτητα απολαυστικό και αν το δεις με άδειο στομάχι, μάλλον θα θέλεις κάτι να τσιμπήσεις. Θέλοντας ή όχι, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε οπτικοί τύποι, που στη θέα ενός λαχταριστού εδέσματος, οι σιελογόνοι αδένες μας αρχίζουν να λειτουργούν έστω και ακούσια.

Ακόμα και αν οι ακόλουθοι της Emily Mariko δεν μπορούν να γευτούν ή να μυρίσουν τις συνταγές της, συμμετέχουν ωστόσο στην αισθητηριακή απόλαυση να την ακούν να τις  προετοιμάζει. Κάτι που η ίδια φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά και χρησιμοποιεί στο έπακρο σε κάθε της βίντεο.  Επειδή λέει πολύ λίγα στα βίντεό της, οι συνταγές μιλούν από μόνες τους.

 

Εύκολα και γρήγορα

Το πιο βασικό ωστόσο στοιχείο στην επιτυχία που γνωρίζει η Emily Mariko, έγκειται στο γεγονός ότι τα βίντεο της δεν είναι μόνο διασκεδαστικά για να παρακολουθεί κανείς, αλλά και οι συνταγές της είναι εύκολες για να πειραματιστείς στην κουζίνα σου.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι συνταγές της Mariko είναι εντυπωσιακά εφικτές, ενώ άλλοι δηλώνουν πως είναι απλώς ωραίο να βλέπεις κάποιον άλλο να καταφέρνει κάτι, και η Mariko φαίνεται να τα καταφέρνει θαυμάσια.

Η Daise Bedolla, συντάκτρια κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Cut, περιγράφει μιλώντας για την εμπειρία παρακολούθησης των βίντεο της Emily Mariko ως «την απόλυτη ευχαρίστηση να βλέπεις κάποιον να κάνει αυτό που θα ήθελες η ίδια να είχες την ενέργεια να καταφέρεις».

«Νομίζω ότι μου αρέσει να παρακολουθώ τα TikToks της Emily για τον ίδιο λόγο που μου αρέσει να παρακολουθώ το Home Edit», συνεχίζει η ίδια. «Όλα μοιάζουν ταιριαστά, με έναν τρόπο που προσωπικά δεν έχω την πειθαρχία να δημιουργήσω. Influencers στο TikTok ή στο Instagram, όπως η Εmily Mariko έχουν αυτό το χάρισμα, αυτό το είδος γοητείας, που μπορούν να κάνουν να κάνουν κάθε συνταγή να φαίνενται τόσο εύκολη. Μπορεί μετά να δοκιμάζεις και το αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο επιτυχημένο, αλλά σίγουρα έχεις περάσει τέλεια!».