FEMALE TALK

Ελένη Ράντου: Η σχέση με την κόρη της και το φλερτ με την κατάθλιψη

Στην εκπομπή “The 2Night Show” με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένη η Ελένη Ράντου. Η ηθοποιός που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις», μίλησε μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες στον χώρο της τέχνης και πώς βίωσε εκείνη όλη αυτή την πρόσφατη περίοδο αναταράξεων στον κλάδο της. Επιπλέον μίλησε για την κόρη της, Νικολέττα, αλλά και τις σκέψεις υιοθεσίας που έκαναν παλαιότερα με τον σύζυγό της, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

«Τα μεγάλα σοκ κι οι εποχές που είναι στριμόκ@@@@@ αποκαλύπτουν, είναι αποκαλυπτικές εποχές. Μέσα από αυτό που ζήσαμε δεν μου αποκαλύφθηκαν μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά αλλά κι ο κόσμος πως το αντιμετώπισε. Ήταν από όλες τις πλευρές, βγήκε κανιβαλισμός, πολύ μίσος κι από τις δύο πλευρές κι ήταν λίγο αγριευτικό και σοκαριστικό», σημείωσε αρχικά η Ελένη Ράντου αναφερόμενη στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Η Ελένη Ράντου εξήγησε ότι «είτε έπαιρνες θέση είτε δεν έπαιρνες, αυτή ήταν μια στιγμή που εξέθετε τους πάντες». «Ήταν όλοι εκτεθειμμένοι γιατί έριχνες φως σε πολύ σκοτάδι κι αυτό εξέθετε κι αυτούς που το άκουγαν, όχι μόνο αυτούς που το διέπραξαν», πρόσθεσε η Ελένη Ράντου.

Η ίδια τόνισε ότι αυτό που ενόχλησε την ίδια είναι πώς ένα θέμα της κοινωνίας «έγινε θέμα του θεάτρου». «Ότι τα αποκάλυψε αυτός ο χώρος, δεν σημαίνει ότι είναι προβλήματά του αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας. Είτε είσαι καλλιτέχνης είτε δεν είσαι, είναι το ίδιο κακό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», σημείωσε η Ελένη Ράντου.

«Είναι ένας χώρος πάρα πολύ δύσκολος, για να ισορροπήσεις και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου ενώ όλη σου η φύση αντιδρά σε αυτό. Υπάρχουν άμυνες. Η λειτουργία του να έχεις ένα καλλιτεχνικό προϊόν είναι κάτι πολύ επώδυνο», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ελένη Ράντου. «Χωρίς οδύνη δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα το εμπιστεύεσαι την ψυχή σου, τον ίδιο σου τον εαυτό σε οποιονδήποτε σκηνοθέτη, ή παραγωγό,  οπότε πονάει διπλά η οποιαδήποτε κακοποίηση. Είναι πολύ εύκολο να παρεκλίνει η προσπάθεια για να ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να γίνει κάτι κακοποιητικό. Είναι μια λεπτή γραμμή, που σημαίνει ότι έχω πάψει να αγαπάω το υλικό μου κι έχω αρχίσει να το κανιβαλίζω», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί ούτε που τα είχα διανοηθεί».

Η ηθοποιός αποκάλυψε επιπλέον ότι έχει «φλερτάρει με την κατάθλιψη», ενώ μίλησε και για τη σχέση της με την κόρη της αλλά και τον σύζυγό της, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

«Έχω φλερτάρει με την κατάθλιψη. Είχα φοβηθεί τότε πολύ γιατί νόμιζα ότι τρελαίνομαι. Αλλά με τα χρόνια κατάλαβα πολλά. Αν δεν τη φοβηθείς και την κάνεις εργαλείο», σημείωσε. «Η κατάθλιψη που έμαθε τα πιο σοφά πράγματα. Είμαι βαθιά μοναχικός άνθρωπος. Είμαι αγοραφοβική Όταν πλακώνουν οι φοβίες, πλακώνουν όλες μαζί. Ήμουν σε μια καθιστική διαμαρτυρία και ξαφνικά ένιωσα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω», πρόσθεσε η Ελένη Ράντου.

Μιλώντας για την κόρη της, Νικολέττα, εξήγησε ότι είναι υπερπροστατευτική μαμά. «Πήγα στην 5ημερη μαζί με την κόρη μου στο Λονδίνο. Αλλά έχω πάει μαζί της και σε πορεία. Είναι μοναχοπαίδι και είμαι υπερπροστατευτική. Πήγα μαζί της και στο Εράσμους στη Χάγη αλλά μόνο στην αρχή και στο τέλος. Ήμουν πάντα πολύ διακριτική. Καθόμουν στο ξενοδοχείο και περίμενα τηλέφωνό της. Η Νικολέττα ζητάει βοήθεια. Δεν είναι παιδί που θέλει να κρύβει τα προβλήματά της. Είμαστε πολύ κοντά. Ήθελα και δεύτερο παιδί, μάλιστα σκεφτήκαμε και την υιοθεσία αλλά λόγω κάποιων οικογενειακών θεμάτων δεν το προχωρήσαμε», σημείωσε.

«Ο Βασίλης αγωνιά από το σπίτι. Ο Βασίλης είναι πιο αγχώδης από μένα αλλά προσπαθεί να μην δείχνει υπερπροστατευτικός. Η κόρη μας, σπουδάζει στη Καλών Τεχνών, ζωγραφική», πρόσθεσε η Ελένη Ράντου.