ΚΑΡΙΕΡΑ

Βρετανίδες βουλευτές ορκίζονται με τις νεογέννητες κόρες τους στην αγκαλιά

Instagram,com/Stellacreasy

Μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια; Οι Βρετανίδες βουλευτές Stella Creasy και Kemi Badenoch έδωσαν άλλες διαστάσεις στην καταφατική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Ορκίστηκαν στη νέα βουλή της Βρετανίας έχοντας στην αγκαλιά τους τις νεογέννητες κόρες τους.

Υπάρχει ένας όρος στην Βρετανία που αναφέρεται κάθε φορά στον νεαρότερο βουλευτή. Ο όρος είναι “Baby of the house”. Αυτή τη φορά ο όρος θα μπορούσε να συνοδεύει δύο πραγματικά μωρά. Η βουλευτής των εργατικών Stella Creasy, όπως επίσης και η βουλευτής των συντηρητικών Kemi Badenoch, εμφανίστηκαν στην ορκωμοσία της Βουλής έχοντας στο μάρσιπο τις νεογέννητες κόρες τους. Η συγκίνησή τους ήταν διπλή.

Η Stella Creasy έχει μιλήσει ανοιχτά για την συντριβή που ένιωσε μετά από δύο αποβολές και η κόρη της Hettie είναι το πρώτο της παιδί. Η ίδια είναι υπέρμαχος του αγώνα η βουλή στην Βρετανία να γίνει περισσότερο φιλική προς τις οικογένειές. Όπως βλέπεις από την πρώτη της μέρα πίσω στα καθήκοντά της μάχεται να εγκαθιδρύσει αυτό για το οποίο αγωνίζεται.

Η 39χρονη Kemi Badenoch, έχει ήδη μία 6χρονη κόρη και έναν 3 ετών γιο και η μικρή της κόρη που εμφανίστηκε στη Βουλή είναι το τρίτο της παιδί. Ο σύζυγός της είναι οικονομολόγος.

Η Stella Creasy και οι αγώνες της για τις γυναίκες

Η 42χρονη Stella Creasy θα συνεχίσει την άδεια μητρότητάς της και όπως έγραψε στο Instagram της, η κόρη της δεν ενοχλήθηκε καθόλου με την βόλτα της στην Βουλή. Η ίδια είναι μία από τις βουλευτές των εργατικών που έχει υπερασπιστεί με σθένος την κατάργηση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Ιρλανδία. Γι’ αυτή τη στάση της, το διάστημα της εγκυμοσύνης της, είχε αντιμετωπίσει τον ανηλεή πόλεμο των υποστηρικτών της απαγόρευσης.

Η ίδια πίστευε ότι στοχοποιήθηκε ακριβώς επειδή ήταν έγκυος. Και επειδή ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της, θα προσθέσουμε εμείς. Η βουλευτής είχε εξηγήσει παλαιότερα ότι η βουλή ουσιαστικά την βάζει να διαλέξει μεταξύ της μητρότητας και της καριέρας της στην πολιτική.

Κι αυτό λόγω αναχρονιστικών κανόνων και διαδικασιών. Πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού η βουλή της Βρετανίας έχει προωθήσει μέτρα που διευκολύνουν τις βουλευτές – μητέρες να ψηφίζουν δι’ αντιπροσώπου. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα να γίνουν για να διευκολύνουν τον συνδυασμό καριέρας και οικογένειας, όπως η δημιουργία εγκαταστάσεων για θηλάζουσες μητέρες.

Σίγουρα η εικόνα των δύο βουλευτών με τα μωρά τους στην αγκαλιά στην ορκωμοσία της Βουλής βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Η μητρότητα από μία ιδέα γίνεται πραγματική εικόνα στα έδρανα της Βουλής.

Για την ιστορία ο πραγματικός τίτλος του “Baby of the House”, μετά τις πρόσφατες εκλογές ανήκει στην 23χρονη βουλευτή των εργατικών Nadia Whittome. Η τελευταία θα εκπροσωπεί την περιοχή του Nottingham East.