ROLE MODELS

Δώρα Χρυσικού: Η συγκινητική ανάρτησή της για τα μαλλιά της. «Είναι πολλά περισσότερα από μία αλλαγή στην εμφάνιση»

Papadakis Press/Βαγγέλης Γκικόπουλος

Η Δώρα Χρυσικού τον Σεπτέμβριο του 2021 αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο των ωοθηκών. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη τότε, μίλησε για τα συναισθήματα που της γεννήθηκαν για τη διάγνωσή της, τα δύσκολα χειρουργεία, τις αλλαγές στο σώμα της και τα όσα της δίδαξε η περιπέτεια υγείας της. Είχε εμφανιστεί με ένα μαντίλι στα μαλλιά της, καθώς κατά τη θεραπεία της έχασε τα μαλλιά της.

Τον Ιούνιο του 2023 η Δώρα Χρυσικού ανάρτησε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου ποζάρει με τα φυσικά της, σγουρά μαλλιά, να πλαισιώνουν το πρόσωπό της. Τα μαλλιά αυτά είναι κάτι πολύ παραπάνω από τρίχες για την ηθοποιό, είναι χιλιοστά κι εκατοστά μάχης με τον καρκίνο των ωοθηκών κερδισμένης. Και γι’ αυτή τη σημασία τους μίλησε στη λεζάντα της φωτογραφίας της.

«Από σήμερα, λοιπόν, στη σειρά θα παίζω με τα φυσικά μου μαλλιά. Για μένα αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από μία αλλαγή στην εμφάνιση», έγραψε αρχικά η Δώρα Χρυσικού.

«Είναι η υπενθύμιση της ίδιας της ζωής, του χρόνου που πέρασε από τη νόσο, κάθε χιλιοστό του νέου μαλλιού είναι δευτερόλεπτα από τη νέα ζωή που κέρδισα», πρόσθεσε η ηθοποιός σε μία ανάρτηση που συγκινεί και ταυτόχρονα αποτελεί φάρο δύναμης για κάθε άνθρωπο που δίνει τη δική του μάχη εκεί έξω.

«Είμαι ευγνώμων που είμαι γερή και που μπορώ να δουλεύω σε κάτι που αγαπώ. Ευγνώμων και για τους συνεργάτες μου, που τόσο πολύ μου στάθηκαν. Με αγάπη και κατανόηση. Συνεχίζουμε», κατέληξε η Δώρα Χρυσικού στην ανάρτησή της.

Η Δώρα Χρυσικού μετά τη διάγνωσή της έδωσε τη δική της μάχη, ενώ συνέχιζε να δίνει καθημερινές «μάχες» στην καθημερινότητα, στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις καθώς πρωταγωνιστεί στη Γη της ελιάς του Mega, αλλά και γενικότερα στη ροή της ζωής που δεν σταματά μπροστά σε καμία διάγνωση. Παλιότερα φορούσε το μαντίλι της για να πάει στο γύρισμα. Τώρα δεν χρειάζεται πια να το κάνει. Αυτό που μεσολάβησε εκτός από τον εντελώς προσωπικό της αγώνα, ήταν η κοινοποίηση της κατάστασης της υγείας της στο κοινό που η Δώρα Χρυσικού έκανε για έναν πολύ σημαντικό λόγο.

«Πρωτίστως, ήθελα να δώσω δύναμη και στις υπόλοιπες γυναίκες. Ήταν όμως, και ένας δικός μου τρόπος προς την ίαση και την αποδοχή, ήταν ένας τρόπος να αποδεχτώ την εικόνα μου. Είμαι ένας άνθρωπος καθαρός, δεν θα ήθελα να είμαι κρυψίνους. Δεν ήθελα να κρύβομαι», είχε πει σε συνέντευξή της.

Σε άλλη της συνέντευξη μιλούσε για το πώς ο σύντροφός της, δεν την έκανε ούτε στιγμή να αισθανθεί ανασφάλεια για τις αλλαγές που έφερε η μάχη για τη ζωή της στην εμφάνισή της.

«Ήμουν φαλακρή, με την τομή, χωρίς μαλλιά και μου έλεγε “είσαι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου”.

Δεν με έκανε ποτέ να αισθανθώ ούτε για μια στιγμή – γιατί αυτό είναι μεγάλο crash test για τη γυναικεία φιλαυτία, το ταυτοτικό που έχει μια γυναίκα- ότι δεν είμαι ποθητή, ότι πια έχω τελειώσει ως γυναίκα. Αυτό ήταν κάτι που το κάναμε μαζί γιατί ό,τι και να ένιωθα εγώ, ό,τι και να έλεγα στον εαυτό μου, αν είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν αδιάφορος ή έλεγε “τώρα αυτή αρρώστησε”…

Έμαθα εκ των υστέρων ότι κάποιοι από το περιβάλλον μας του είπαν “και τώρα θα μείνεις με τη Δώρα που αρρώστησε; Και τι θα κάνεις;”. Και τους είπε “τι ακριβώς εννοείτε; Η Δώρα είναι ο άνθρωπός μου. Ήταν, είναι και μακάρι να είναι”», είχε αποκαλύψει χαρακτηριστικά στην εκπομπή Ελένη, η Δώρα Χρυσικού.