FEMALE TALK

Δέσποινα Βανδή: Μιλά για τον «μύθο» γύρω από τη λίμπιντο στην εμμηνόπαυση και τις αλλαγές στο σώμα μετά τα 50

NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ

Η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε καλεσμένη στο podcast της Μαρίας Σολωμού στο κανάλι της στο Youtube και ανάμεσα σε άλλα μίλησε για τα αρνητικά σχόλια στα social media, για τα παιδιά της και τις αλλαγές της μετά τα 50 στο σώμα της και την προσωπική της ζωή, που όπως εξομολογήθηκε, δεν ήταν κάτι εύκολο.

«Για όλα οι άνθρωποι μπορούν ανά διαστήματα να γίνουν αφοριστικοί, για όλα έχουν γνώμη. Τα social είναι μια μικρογραφία της γειτονιάς, απλά τώρα η γειτονιά μεγάλωσε» σχολίασε η Δέσποινα Βανδή για τα social media και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να σχολιάζουν αρνητικά τους άλλους, όταν οι ίδιοι δεν είναι καλά. Σε ακόλουθους που αντιδρούν αρνητικά, εκείνη απαντά με μπλοκ.

Η τραγουδίστρια μίλησε και για τη δεκαετία της ζωής της μεταξύ των 40 και 50 ετών. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια είχε «βαρύνει» τότε, καθώς είχε αφήσει πίσω τις ανάγκες του εαυτού της και είχε δώσει όλη της την προσοχή στα παιδιά της, Μελίνα και Γιώργο. «Τώρα που κοιτάζω πίσω, αντιλαμβάνομαι ότι με έναν τρόπο είχα βαρύνει μάλλον στη δεκαετία των 40 – 50. Στα 30 μου είχα κάνει ήδη πράγματα, αλλά μετά ήρθαν τα 2 μου παιδιά. Βαραίνεις όμως όταν δεν περνάς καλά, όποια δεκαετία κι αν είναι αυτή και σε βρει. Βαραίνεις».

Και συνέχισε: «Δεν σημαίνει ότι γίνεσαι κακή μάνα με το να κάνεις πράγματα και για τον εαυτό σου. Εγώ δεν επέτρεπα να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου. Ήταν τα παιδιά μου πάνω από όλα, να φροντίζω αυτά και η δουλειά μου ήταν σε 2η μοίρα. Ήταν τα παιδιά μου και ήμουν μια που έτρεχε μονίμως γύρω από αυτό το φροντιστικό πράγμα. Ο εαυτός μου ήταν κάπου αλλού, τέρμα ρε παιδί μου, αν περίσσευε και λίγος χρόνος… εντάξει.

Δεν είναι όμως καλό αυτό. Ναι μεν ήταν πολύ καλό γιατί μεγάλωσα δυο παιδιά που έχουν αυτοεκτίμηση, στέκονται καλά στα πόδια τους, χαίρομαι που τα βλέπω και είναι δυο καλά παιδιά. Δεν είναι όμως κακό να δίνεις και χρόνο στον εαυτό σου γενικότερα, να τον προσέχεις και να τον φροντίζεις. Εγώ τον είχα χάσει τον εαυτό μου, δεν με φρόντιζα όπως έπρεπε και δεν υπήρχε ο χρόνος για να το σκεφτώ», συμπλήρωσε η τραγουδίστρια. Η Δέσποινα Βανδή έχει αποκτήσει τα 2 της παιδιά από τον γάμο της με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Για την αλλαγή στην προσωπική της ζωή τόνισε ότι ήταν δύσκολη αφού όπως εξήγησε, χάνεται με έναν τρόπο ο αυθορμητισμός μετά τα 50. Στην πορεία μίλησε για τις αλλαγές που παρατηρεί στην εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και τη λίμπιντο στην εμμηνόπαυση.

«Βλέπω αλλαγές στον μεταβολισμό, στο δέρμα, στη μούρη. Από την άλλη όμως, δεν έχει καμία σημασία, ζήσε όμορφα, τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Προσπάθησε να είσαι όσο καλύτερα γίνεται για την ηλικία που είσαι. Κάνω γυμναστική και διατροφή και το σημαντικότερο από όλα είναι η εσωτερική ενυδάτωση. Η λίμπιντο δεν πέφτει με την εμμηνόπαυση, είναι ένας μύθος. Όταν το αφήνεις σε αφήνει. Βάλτε λίγη τρέλα στη ζωή σας».

Η τραγουδίστρια, η οποία είναι σε σχέση με τον Βασίλη Μπισμπίκη και πολύ ερωτευμένη, σε επεισόδιο στο J2US, όπου είναι και κριτής, σε ερώτηση του Νίκου Κοκλώνη για το ενδεχόμενο ενός γάμου μεταξύ τους απάντησε πως ο ένας κουμπάρος της θα είναι σίγουρα ο Μανώλης Κονταρός, ενώ κυκλοφορούν φήμες για γάμο με τον σύντροφό της.

Ωστόσο, για το γάμο στη Μαρία Σολωμού είπε ότι ούτε την πρώτη φορά ήθελε να παντρευτεί και το επέλεξε γιατί στην πραγματικότητα την ενδιέφερε η μητρότητα. Μπορεί να το έκανε μόνο σε κάποια στιγμή «τρέλας».